Nederlands‎ > ‎Vaak gestelde vragen‎ > ‎

FAQ Rich SnippetsWaarom geeft mijn site geen rich snippets weer?

Google garandeert niet dat rich snippets worden weergegeven in zoekresultaten voor een bepaalde site, zelfs als de gestructureerde gegevens zijn gemarkeerd en volgens het testhulpprogramma kunnen worden opgehaald. Hier zijn enkele redenen waarom gemarkeerde pagina's mogelijk niet met rich snippets worden weergegeven:
  1. De gemarkeerde gegevens zijn niet representatief voor de inhoud van de pagina of zijn mogelijk misleidend.
  2. De gemarkeerde gegevens zijn onjuist, maar deze specifieke fout kon niet door het testhulpprogramma worden gedetecteerd.
  3. De gemarkeerde inhoud wordt voor de gebruiker verborgen.
  4. De site bevat heel weinig pagina's (of heel weinig pagina's met gemarkeerde gegevens) en kan niet worden gevonden door het rich snippets-systeem van Google.


Heeft het gebruik van rich snippets invloed op de rangschikking van mijn site?

Nee.


Hoe lang duurt het voor rich snippets zichtbaar worden?

Zodra de inhoud van een site is gemarkeerd, kan dit de eerstvolgende keer dat Google de site crawled worden gezien (hierna kan het enige tijd kan duren voordat rich snippets in zoekresultaten verschijnen al is er geenzins een garantie dat er ook daadwerklijk rich snippets worden weergegeven). Als u uw inhoud markeert voor rich snippets, kunt je dit laten weten. Google kan de door u geleverde informatie gebruiken om onze detectie en weergave van gelabelde inhoud te verbeteren.


Kan ik de content voor markup voor mijn bezoekers verbergen en alleen beschikbaar maken voor Googlebot?

Wanneer je een site het met een specifiek ontwerp kan het verleidelijk zijn alle inhoud die relevant is voor een rich snippet op één plek op de pagina te zetten, de inhoud te markeren en het hele tekstblok vervolgens te verbergen met CSS of andere technieken. Doe dit niet! Markeer de inhoud waar deze al staat. Met uitzondering van speciale omstandigheden (bijvoorbeeld in het geval dat je de best mogelijke beoordeling voor recensie sites markeert die geen beoordeling op een schaal met 5 punten gebruiken), geeft Google geen inhoud van verborgen div's in rich snippets weer.


Is de beoordelingsinformatie vereist voor een recensiemarkering?

Voor een afzonderlijke recensie kan de beoordeling worden weggelaten, als u in uw gemarkeerde inhoud zowel een auteur als een recensiedatum heeft opgenomen. Voor samengevoegde recensies moet de gemiddelde beoordeling worden gegeven, anders worden de rich snippets niet weergegeven.


Kan ik twee soorten items (bijvoorbeeld recensies en evenementen) op dezelfde pagina markeren?

Ja. 


Kan ik evenementen die een maand of langer duren markeren voor rich snippets?

Ja, het is mogelijke langdurige evenementen te markeren (bijvoorbeeld tentoonstellingen), zolang deze een duidelijk bepaalde begin- en einddatum hebben. Momenteel is er echter geen methode om herhalende evenementen te markeren (bijvoorbeeld lezingen die op elke dinsdag en donderdag en niet op maandag, woensdag en vrijdag plaatsvinden). 


Begrijpt Google alleen specificaties van officiële microformaten? 

De indelingen die door Google worden ondersteund zijn gepubliceerd in de artikelen van ons Helpcentrum. Het is mogelijk iedere indeling voor markeringen te gebruiken die bij de behoeften van de site past, zelfs als Google deze momenteel nog niet ondersteund, aangezien we deze in de toekomst nog kunnen toevoegen. 


Waarom zou iemand rich snippets willen gebruiken en Google meer inhoud uit hun site laten halen? 

We willen graag nogmaals benadrukken dat Google voornamelijk gebruikers wil helpen de juiste antwoorden op hun vragen te vinden, en dat het niet de bedoeling is het verkeer van de beste resultaten weg te leiden. Onze experimenten tonen aan dat de klikfrequentie voor veel sites stijgt als er een uitgebreide rich snippet wordt weergegeven, omdat gebruikers alle goede inhoud van de site beter opmerken. Wanneer gebruikers bijvoorbeeld naar recensies zoeken, kunnen ze sneller zien welke sites veel recensies bevatten. Dit geldt ook voor resultaten met recepten: gebruikers kunnen recepten die aan hun criteria voldoen gemakkelijker herkennen en soms zelfs foto's van het gerecht bekijken. Tijdens het zoeken naar evenementen worden er meer links naar diepere pagina's op de site weergegeven als onderdeel van de snippet. Het is altijd mogelijk om het gebruik van semantische markeringen op je site te testen. Als je merkt dat je verkeer verliest, kunt je de markering zonder problemen verwijderen.


Vervangen rich snippets de normale sitefragmenten? Wat is eigenlijk het verschil?

Rich snippets zijn één van onze vele initiatieven die zijn bedoeld om de weergave van de beschrijving van de inhoud van een pagina te verbeteren. Om een standaard snippet te genereren, probeert Google automatisch dat deel van de pagina op te halen dat het meest relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker, terwijl de informatie in rich snippets volledig door webmasters wordt beheerd via de semantische markering die ze op hun site plaatsen. 

Comments