Nederlands‎ > ‎Blogposts‎ > ‎

Vernieuwde versie van Google’s richtlijnen voor webmasters

posted Oct 3, 2012, 12:45 AM by Chris Hiltermann   [ updated Oct 3, 2012, 12:45 AM ]
Vandaag publiceren we een vernieuwde versie van Google’s richtlijnen voor webmasters. Zowel de algemene richtlijnen en verschillende meer specifiek artikelen (bijvoorbeeld de artikelen over Uitwisselingsprogramma's voor links en Verborgen tekst en links) zijn vernieuwd en uitgebreid, om als zodanig meer nuttige informatie te bevatten over het creëren van websites van hoge kwaliteit voor zowel gebruikers als zoekmachines.

De belangrijkste boodschap in de richtlijnen is ongewijzigd gebleven, namelijk: Focus op de gebruiker. We hebben daarentegen meer voorbeelden toegevoegd van gedrag dat gericht is op het manipuleren van de zoekresultaten en als zodanig niet de beste gebruikerservaring bewerkstelligd. Daarnaast hebben we ook een document opgesteld met daarin kwaliteits en technische richtlijnen voor rich snippets, omdat gestructureerde markup steeds populairder wordt.

We hopen dat de vernieuwde versie van de richtlijnen een beter begrip creeren over het creeren en onderhouden van Google vriendelijke websites.

Geschreven door Betty Huang & Eric Kuan, Google Search Quality Team

Comments