Nederlands‎ > ‎Blogposts‎ > ‎

Meldingen voor zoekopdrachten in Webmaster Tools

posted Aug 21, 2012, 7:10 AM by Chris Hiltermann   [ updated Aug 21, 2012, 7:20 AM ]
Veel webmasters bezoeken Webmaster Tools dagelijks. Echter, niet iedereen heeft de mogelijkheid om hun website 24/7 te monitoren. Het kan namelijk veel tijd in beslag nemen om alle data te analyseren en om belangrijke issues te identificeren. Om het wat makkelijker te maken voor deze groep gebruikers hebben we meldingen ingevoerd in Webmaster Tools. Het doel is om de meest interessante data voor jouw site te identificeren. Een tijdje geleden hebben we als onderdeel hiervan meldingen voor crawlfouten (Engelstalig) geintroduceerd en vandaag gaan we hier op verder en introduceren we meldingen voor zoekopdrachten. 

De zoekopdrachten functionaliteit in Webmaster Tools geeft onder meer informatie over zoekimpressies en klikken voor de belangrijkste pagina's, weergegeven over tijd. Voor de meeste sites volgt deze informatie een regelmatig patroon, dus wanneer er onverwachte stijgingen of dalingen in deze trend voorkomen kan het waardevol zijn om te kijken naar de oorzaken hiervan. Sommige veranderingen zijn het gevold van een veranderde vraag naar de inhoud, maar ook technische problemen zoals niet werkende doorverwijzingen kunnen hier aan ten grondslag liggen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een stabiele stroom van verkeer die plotseling terugvalt naar nul verder te onderzoeken.

De meldingen zien er als volgt uit:


Op het moment werken we nog aan het afstellen van de drempelwaardes voor de meldingen, hierbij is jouw feedback van harte welkom. We hopen dat de nieuwe meldingen van nut zijn en vergeet niet om het doorsturen van e-mail in te schakelen om ze direct in je postvak te ontvangen. 

Geschreven door Javier Tordable, Tech Lead, Webmaster Tools

Comments