Nederlands‎ > ‎Blogposts‎ > ‎

Meer webpagina's sneller laden (pre-rendering)

posted Aug 7, 2012, 8:39 AM by Chris Hiltermann   [ updated Aug 7, 2012, 8:40 AM ]
Bij Google zijn we geobsedeerd door snelheid. We weten al heel lang dat zelfs schijnbaar kleine snelheidsverbeteringen verrassend grote gevolgen kunnen hebben voor de betrokkenheid en tevredenheid van gebruikers. Ongeveer een jaar geleden hebben we daarom Instant Pagina's ingevoerd. Instant Pagina's maakt gebruikt van prerendering-technologie in Chrome zodat het lijkt alsof uw site in bepaalde gevallen onmiddellijk is geladen, zonder dat u hiervoor iets extra's hoeft te doen. Hier ziet u een video van deze functie in actie:We hebben de prestaties nauwkeurig in de gaten gehouden en geluisterd naar feedback van webmasters. Sinds de invoering van Instant Pagina's hebben we onze gebruikers meer dan duizend jaar aan tijd bespaard. We zijn erg tevreden over de resultaten tot nu toe en gaan geleidelijk het aantal keren verhogen dat de functie wordt geactiveerd.

In de meeste gevallen hoeven webmasters niets te doen om hun sites correct te laten werken met prerendering. Zoals we hebben aangegeven in onze eerste aankondiging van Instant Pagina's, wordt het zoekverkeer in Webmasterhulpprogramma's gemeten op dezelfde manier als vóór de implementatie van deze functie: alleen resultaten die de gebruiker bezoekt, worden geteld. Als uw site het aantal paginaweergaven zelf bijhoudt, bent u mogelijk geïnteresseerd in de API voor paginazichtbaarheid, waarmee u kunt detecteren wanneer prerendering plaatsvindt en hiermee rekening kunt houden in uw statistieken. Als u een advertentie- of analysepakket gebruikt, controleert u bij de leveranciers of hun oplossing al geschikt is voor het detecteren van prerendering. Als dit het geval is, hoeft u in veel gevallen helemaal geen wijzigingen door te voeren. Bekijk het artikel Prerendering in Chrome als u bent geïnteresseerd in het activeren van de prerendering-functie van Chrome binnen uw eigen site.

Met Instant Pagina's komen gebruikers tevredener en betrokkener op uw site aan, wat zorgt voor een goede ervaring voor iedereen.

Geplaatst door Ziga Mahkovec, Software Engineer, Instant Pages

Comments