Nederlands‎ > ‎Blogposts‎ > ‎

Een update van het zoek-algoritme

posted Aug 28, 2012, 1:41 AM by Chris Hiltermann   [ updated Aug 28, 2012, 1:48 AM ]
Het is Google's doel om een geweldige ervaring aan onze gebruikers te leveren. Om dat voor elkaar te krijgen hebben we meer dan 200 signalen ontwikkeld als onderdeel van het algoritme. En afgelopen week hebben we daar weer een nieuw signaal aan toegevoegd, we nemen nu ook het aantal toegewezen verzoeken voor verwijdering van auteursrecht schendingen voor iedere willekeurige site in ogenschouw. Als een gevolg hiervan kunnen sites met een hoog aantal toegewezen verwijder verzoeken lager worden weergegeven in de zoekresultaten. Het doel van deze verandering is dat onze gebruikers gemakkelijker legitieme en kwalitatief goede bronnen van informatie kunnen vinden, of het nou gaat over NPR's muziek website, een TV show op Hulu of nieuwe muziek gestreamed van Spotify.

Sinds we meer dan twee jaar geleden de verwijderingen van auteursrecht schendingen opnieuw hebben opgestart, ontvangen we veel meer data van eigenaren van online inhoud over auteursrecht schendingen. Sterker nog, op dit moment ontvangen we meer verwijder verzoeken per dag dan in het hele jaar 2009 bij elkaar, zo hebben we in de laatste 30 dagen alleen al meer dan 4.3 miljoen verzoeken ontvangen. We zullen deze gegevens vanaf nu dus gebruiken in onze zoekresultaten. 

Alleen de houders van auteursrecht weten of er rechtmatig gebruik wordt gemaakt van hun inhoud, en alleen rechtbanken kunnen beslissen of het auteursrecht is geschonden. Google zelf kan niet bepalen of een pagina al dan niet het auteursrecht schendt. Dus ondanks dat deze gegevens mogelijk de ranking van bepaalde zoekresultaten kunnen beinvloegen zal Google geen pagina's uit de zoekresultaten verwijderen zonder dat er een rechtmatig verwijderingsverzoek voor de schending van het auteursrecht door ons is ontvangen. Daarnaast blijven we doorgaan met het informeren van de eigenaren van de websites waarvan we inhoud hebben verwijderd als gevolg van een verwijderingsverzoek. Dit om hen de mogelijkheid te geven om mogelijk de rechtmatigheid van de verwijdering aan te vechten en de pagina's terug te plaatsen in de zoekresultaten. We zullen ook onze trend van transparantie over verwijderingen als gevolg van auteursrecht schendingen doorzetten. 

Geschreven door Amit Singhal, SVP, Engineering


Comments