Nederlands‎ > ‎

Webmaster nieuws en mededelingen

Een nieuwe tool om links af te wijzen

posted Oct 23, 2012, 8:01 AM by Chris Hiltermann

Recent hebben we een nieuwe tool geïntroduceerd waarmee u ongewenste links naar uw website kunt afwijzen. Als u een kennisgeving van een handmatige spamactie heeft ontvangen op basis van 'onnatuurlijke links' die naar uw site verwijzen, kunt u dit probleem aanpakken met deze tool. Als u een dergelijke kennisgeving niet heeft ontvangen, hoeft u deze tool over het algemeen niet te gebruiken.

Vernieuwde versie van Google’s richtlijnen voor webmasters

posted Oct 3, 2012, 1:42 AM by Chris Hiltermann

Vandaag publiceren we een vernieuwde versie van Google’s richtlijnen voor webmasters. Zowel de algemene richtlijnen en verschillende meer specifiek artikelen (bijvoorbeeld de artikelen over Uitwisselingsprogramma's voor links en Verborgen tekst en links) zijn vernieuwd en uitgebreid, om als zodanig meer nuttige informatie te bevatten over het creëren van websites van hoge kwaliteit voor zowel gebruikers als zoekmachines.

Blijf als webmaster op de hoogte van de site status

posted Oct 2, 2012, 8:51 AM by Chris Hiltermann   [ updated Oct 2, 2012, 9:14 AM ]

Een gezonde en goed presterende website is belangrijk voor zowel webmasters als gebruikers. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de status van je website via de berichten console in Google Webmaster Tools. Om dit eenvoudiger te maken voor webmasters hebben we vanaf nu automatische email notificaties toegevoegd aan Webmaster Tools. Webmaster Tools, zal voor kritieke problemen met de status met een site, vanaf nu automatisch een email bericht sturen.

Vragen van webmasters van overheidssites

posted Sep 20, 2012, 2:24 AM by Chris Hiltermann

Websites van overheidsinstanties, variërend van sites van gemeentes tot provincies tot de landelijke overheid, zijn belangrijk voor Google zoeken. In de eerste plaats omdat overheden over heel veel content beschikken, daarnaast zijn overheden vaak de originele bron van allerlei informatie die belangrijk is voor alle burgers. Zo zijn ongeveer 20 procent van de zoekopdrachten specifiek gericht op lokale informatie, en nu zijn lokale nu precies de experts op dat gebied. Nu hebben webmaster van overheidswebsites vaak specifieke vragen en problemen, omdat een aantal van deze vragen regelmatig terugkomen willen we daar in deze post graag op in gaan.

Webmaster Tools meldingen over inkomende links

posted Sep 11, 2012, 1:43 AM by Chris Hiltermann

Veel site-eigenaren gebruiken Webmaster Tools om na te gaan hoe hun site presteert op Google. Vorige week zijn we begonnen met het sturen van nieuwe berichten naar sites met een patroon van onnatuurlijke links die naar deze sites verwijzen. Ik wil nu graag wat meer context voor deze nieuwe berichten geven.

Inhoud verplaatsen naar een nieuwe locatie

posted Sep 4, 2012, 7:25 AM by Chris Hiltermann   [ updated Sep 4, 2012, 7:26 AM ]

Bij het beheer van een website kunt u als webmaster besluiten een website geheel of gedeeltelijk naar een nieuwe locatie te verplaatsen. Zo kunt u inhoud van een subdirectory naar een subdomein verplaatsen, of naar een volledig nieuw domein. Het wijzigen van de locatie van uw inhoud kan flink wat werk zijn, maar het loont zeker de moeite dit correct te doen.

Een update van het zoek-algoritme

posted Aug 28, 2012, 7:46 AM by Chris Hiltermann

Het is Google's doel om een geweldige ervaring aan onze gebruikers te leveren. Om dat voor elkaar te krijgen hebben we meer dan 200 signalen ontwikkeld als onderdeel van het algoritme. En afgelopen week hebben we daar weer een nieuw signaal aan toegevoegd.

Meldingen voor zoekopdrachten in Webmaster Tools

posted Aug 21, 2012, 7:13 AM by Chris Hiltermann

Veel webmasters bezoeken Webmaster Tools dagelijks. Echter, niet iedereen heeft de mogelijkheid om hun website 24/7 te monitoren. Het kan namelijk veel tijd in beslag nemen om alle data te analyseren en om belangrijke issues te identificeren. Om het wat makkelijker te maken voor deze groep gebruikers hebben we meldingen ingevoerd in Webmaster Tools.

Essentiële SEO tips voor starters

posted Aug 15, 2012, 2:59 AM by Chris Hiltermann

Vraag je je af hoe je site zoekmachine vriendelijk te maken, maar heb je geen tijd voor SEO studies en testen? We willen graag helpen. De meta keywords tag? Wordt door Google zoeken genegeerd. Meta description? Goed om te implementeren.

Lees hier meer...

Meer webpagina's sneller laden (pre-rendering)

posted Aug 13, 2012, 3:33 AM by Chris Hiltermann

Bij Google zijn we geobsedeerd door snelheid. We weten al heel lang dat zelfs schijnbaar kleine snelheidsverbeteringen verrassend grote gevolgen kunnen hebben voor de betrokkenheid en tevredenheid van gebruikers. Ongeveer een jaar geleden hebben we daarom Instant Pagina's ingevoerd. Instant Pagina's maakt gebruikt van prerendering-technologie in Chrome zodat het lijkt alsof uw site in bepaalde gevallen onmiddellijk is geladen, zonder dat u hiervoor iets extra's hoeft te doen.

Lees hier meer...

1-10 of 33