Magyar‎ > ‎

Webmestereszközök


#url-removal
K: Miért volt az URL eltávolítási kérelmem elutasítva?
V:
Az elutasítás melett kellene lásson egy ikont vagy egy hivatkozást, amely több magyarázattal szolgál. Ez konkrét adatokat közöl arról, hogy miért utasították el kérelmét.

Ha egy egész mappa vagy weboldal eltávolítását kérte, akkor annak tartalmát le kell tiltsa a robots.txt állomány segítségével, hogy kérelme eredményes legyen. (
404 error visszajelzés nem elegendő).

Ha a tárolt változat (cache) eltávolítását kérte, bizonyosodjon meg arról, hogy az oldal URL-jét adta meg (pl. http://www.example.com) és nem a Google által tárolt vátozat URL-jét (pl. http://209.85.273.132/search?q=cache:VE9bONM_7xsJ:www.example.com).

Bizonyosodjon meg arról, hogy eleget tesz-e az
eltávolítási követelményeknek. Ha ezek után sem sikerül, nyisson egy új kérdést a fórumon az adatokkal, megadva, hogy mit próbált eltávolítani és, hogy mit mond az elutasítási tájékoztató.

#links
K: Tudom, hogy van [egy / több / több tucat ] hivatkozásom amit a Webmestereszközök nem mutat. Miért?
V:
Annak ellenére, hogy a Webmestereszközök statisztikája sokkal részletesebb mint egy sima [link:example.com] kérés a Google keresőjében, nem biztos, hogy tartalmazni fogja 100%-ban az összes ismert linket. Ez természetes és nem kell megijedni tőle. A Webmestereszközök nem mindig mutatja meg a Google által ismert linkek 100%-át, ám ez nem jelenti azt, hogy ha egy bizonyos link nem jelenik meg, akkor a Google nem tud arról a linkről, vagy, hogy az ön oldala nem kap elegendő „értéket” azért a linkért.

Vegye figyelembe, hogy a Webmestereszközök hivatkozás-statisztikája csak azt mutatja meg, hogy egy weboldal linkelve van-e vagy nincs az önéhez, nem mutatja meg, hogy melyek a legfontosabb hivatkozások, és tartalmazhat „no follow” hivatkozásokat vagy olyanokat melyek nem tesznek eleget a PageRank követelményeknek.

#404-errors
K: Miért kapok "Nem található" feltérképezési hibát egy olyan URL miatt amely nem létezik az oldalamon?
V: Ezek a hibák akkor keletkeznek amikor a Googlebot megpróbál kapcsolatba lépni egy adott URL-lel és 404 (Not found) hibaüzenetet kap válaszul. Ez akkor történik amikor a Googlebot egy nem létező linket kap válaszul, amelyet vagy elírtak vagy már lejárt. Ha ön nem ismeri fel ezeket hivatkozásokat és/vagy úgy gondolja, hogy elérhetetlenek, nem kell figyelembe venni a kapott hibaüzeneteket. Ha mégis olyan URL-t lát a „Nem található” részlegben, amelyeket szeretne feltérképezni, reméljük a „Részletek” oszlop a segítségére lesz a hibaüzenetek azonosításában és helyrehozásában.
Ha gyorsabban akar megszabdulni ezektől a hibaüzenetektől, 301-es kóddal átirányíthatja a hibás vagy lejárt linkeket a jelenlegi tartalomra, és/vagy értesítheti az oldalakat amelyek kapcsolódnak ezekhez a URL-ekhez, hogy frissítsék linkjeiket. Jegyezze meg, hogy URL eltávolítási kérelem
nem fogja eltörölni ezeket a hibaüzeneteket a jelentésből. Az URL eltávolító eszköz kitörli az URLket a Google kereső találataiból, de nem törli a hibaüzeneteket az ön Webmestereszközök fiókjából.

#404-errors-2
K: Kijavítottam az összes hibás linket amely 404-es hibaüzenetet adott. Menyi idő ameddig a hibaüzenetek eltűnnek a Webmestereszközökből? Utasíthatom-e a Googlet, hogy aktualizálja őket?
V: Ezek a hibák eltűnnek automatikusan egy idő után a Webmestereszközök fiókból, amint befejeztük azon oldalak feltérképezését amelyek többszörösen 404-es hibaüzenetet jeleztek vissza. Ameddig az „Észlelés” kategória dátuma nem változik, nem kell aggódjon ezek miatt a hibaüzenetek miatt. Jegyezze meg, hogy az URL eltávolítási kérelem nem fogja eltörölni ezeket a hibaüzeneteket a jelentésből. Az URL eltávolító eszköz kitörli az URLket a Google kereső találataiból, de nem törli a hibaüzeneteket az ön Webmestereszközök fiókjából.

#strange-words
K: Miért mutat a Webmestereszközök statisztikája olyan kulcsszavakat amelyek nem találhatóak meg a weboldalamon? Az oldalamnak semmi köze a pornográfiához vagy gyógyszerekhez.
V: Ez akkor lehetséges ha az ön oldalát feltörték vagy spam lett rá feltöltve. Néha a spam statikus állományokból áll, máskor pedig dinamikusan generálódnak - pl. az ön .htaccess állományát használván. Nézze át oldalát gyanús állományok után, vagy a .htaccess fájlt gyanús kód után. Ugyanakkor felveheti a kapcsolatot tárhelyszolgáltatójának technikai csapatával ha úgy gondolja, hogy oldalát feltörték.

Ugyanakkor ez akkor is megeshet ha nemrég vásárolta domain-jét. Hogy leellenőrizze, hogy a gyanús kulcsszavak a régebben ott tárolt adatokból erednek-e, használhat olyan eszközöket mint a Wayback Machine. Ha ez az eset áll fenn, a jelenlegi kulcsszavai megjelennek amint a Webmestereszközök újratérképezte oldalát.

Másfajta formái a spamnek, mint például a látogatói hozzászólások, is megjelenhetnek a jelentésben. Duplán ellenőrizze le oldalának azon részeit amelyek felhasználok által generált tartalmat fogadnak el, és/vagy azon script-eket amelyek automatikusan generálnak tartalmat.
Jegyezze meg, ezen adatok aktualizálasa időbe kerül (a Googlebot újra fel kell térképezze oldalait). Ugyanakkor, mivel az oldala minden adatát felhasználjuk ezen statisztikára, előfordulhat, hogy más szavakat vagy kifejezéseket is (pl. „buy now” - vásároljon most) tartalmazhat, amelyek nem teljesen igazak az ön weboldalára.

#strange-words2
K: Miért mutat a Webmestereszközök statisztikám olyan kifejezéseket mint a "buy now" amelyeknek nincs direkt kapcsolata az oldalammal?
V: Ahogy a Webmestereszközök bizonyos általános szavakat és kifejezéseket kiszűr, előfordulhatnak olyanok is, amelyeket nem. Annak ellenére, hogy ezek szerepelnek az ön Webmestereszközök fiókjában nem jelenti azt, hogy algoritmusaink úgy fogják látni, hogy weboldala csak ezekhez a kulcsszavakhoz kötődik. Amíg a Webmestereszközök csak az ön weboldalán leggyakrabban előforduló szavakat jeleníti meg, addig a webes kereső-algoritmusaink több mint 200 fajta kritérium szerint térképezik fel oldalát, indexelnek és rangsorolnak. Más szóval: ne ijedjen meg ha hasonló szavakat lát Webmestereszközök fiókjában.


Jegyezze meg, ezen adatok aktualizálasa időbe kerül (a Googlebot újra feltérképezi oldalait). Ugyanakkor, mivel oldala minden adatát felhasználjuk ezen statisztikára, előfordulhat, hogy más szavakat vagy kifejezéseket is (pl. „buy now” tartalmazhat, amelyek nem teljesen igazak az ön weboldalára.

#tsq
K: A Keresési lekérdezések funkció szerint az oldalam #5-ik [süti]-k szóra, de mikor rákeresek a [sütik]-re, #8-iknak van írva (vagy nem jelenik meg egyáltalán). Mit jelent ez?
V:
Ez jelenthet több dolgot:

  • Különböző keresők különböző eredményeket adnak, például aszerint, hogy honnan keresnek (földrajzi különbségek), személyes keresési beállítások, pillanatnyi fluktuációk, stb. A Keresési lekérdezések eredménye az átlaga ezen kereséseknek, szóval nem mindig ugyanazt az eredményt látja a rangsorban amikor pillanatnyilag rákeres az adott kulcsszóra, mint azelőtt.

  • Alapból, a Keresési lekérdezések adatokat a Google különböző helyekről veszi és azok eredményeit veti össze (Web Keresés, Kép Keresés, Mobil Keresés, stb.), de ugyanakkor több országból is (google.com, google.co.uk, google.fr, stb.). Az ön weboldalának rangsorolása lehet magas a Kép Keresésben de alacsony a Web Keresésben, vagy magas Argentínában de alacsonyabb az Amerikai Egyesült Államokban. Mindezek együtt átlagot képeznek a Keresési lekérdezések. Kiszűrheti a megjelenített adatokat a legőrdülő menü segítségével.

#no-data
K: Miért látom még mindig a "Nincs elérhető adat" üzenetet a Webmestereszközökben? Több hónapja folyamatosan ellenőrizve vagyok.
V: Próbáljon rákeresni oldalára www előtaggal majd anélkül (e.g. www.example.com és example.com). Ha nem ugyanazt a verziót nézi mint ami a Google indexben szerepel, nem fog látni semmilyen adatot. Olvassa el ezt a cikket további információkért.

Ha egyik verzió sem mutat adatot, akkor oldalát jobban kell reklámoznia, hogy látogassák és linkeljenek felé. Ez természetesen csak akkor lehetséges, ha olyan weboldalt szerkesztett, amelyet az emberek szívesen látogatnak, illetve hivatkoznak rá. A Webmestereszközök az alapján jelenít meg adatokat, hogy hányan látogatták oldalát és hányan linkeltek felé. Minél több link kapcsolódik az ön weboldalához, annál nagyobb az esélye, hogy egy „Google crawler” megjelöli. Amint a Google egyre gyakrabban térképezi fel oldalát, meglátja, hogy a Webmestereszközök egyre részletesebb adatokat közöl majd.

#robots-unreachable
K: "robots.txt elérhetetlen" hibüzenetet látok a Webmestereszközökben. Mit jelent ez? Mit tegyek?
V: Ha van egy robots.txt állománya, mi eleget teszünk az ott leírt feltérképezési követelményeknek. Ha az ön robots.txt állománya 404 (Not found - nem található) hibaüzenettel tér vissza, azt úgy vesszük, hogy az oldalon talált összes adat feltérképezhető. Ha nem tudjuk elérni az ön robots.txt állományát és nem kapunk egy direkt 404-es hibaüzenetet - azaz ha zavaros visszajelzést kapunk és nem tudjuk megállapítani, hogy létezik-e vagy sem a robots.txt - nem fogunk az ön weboldaláról semmit sem feltérképezni, mivel nem tudjuk biztosan, nem létezik- e olyan állomány a weboldalon amely arra kér, hogy valamilyen adatot hagyjunk ki a feltérképezési folyamatból.
Ha ez a probléma áll fent, vegye fel a kapcsolatot webszolgáltatójával a probléma felderítésére.

Comments