Magyar‎ > ‎

Webhelytérképek


#sitemap-penalty
K: Egyesek azt állítják, hogy az oldalaikat megbüntették miután Webhelytérképet küldtek be. Ez csak egy véletlen egybeesés?
V:
Igen. A Google nem büntet Webhelytérképért. A Webhelytérképek külön extra informácíót biztosítanak számunkra annak megértésére, hogy milyen oldalakat is tartalmaz honlapja, és ezekkel felgyorsítható a „felfedezése” az új és frissített oldalaknak a honlapján. De sem a HTML sem az XML Webhelytérképek nem helyettesítik a normál feltérképezési folyamatot. A Webhelytérkép nem növeli a rangsorolását a Google találati oldalakon, de nem is csökkenti azt.


#sitemap-submitted-url-count
K: Miért mutat az Webhelytérképem egy olyan beküldött URL számot, amely nem felel meg a bejegyzések számának az én Webhelytérkép fájlomban?
V:
A beküldött URL-ek száma csak a Webhelytérképekben talált egyedi URL-ek számát jelöli, és nem a fájlban bejegyzett összes URL-t. Ha a Google talál egy jelentős számú, ismétlődő linket, akkor korlátozhatja a figyelembe vett linkek számát. Ebben az esetben a probléma megoldásához hozzájárulhat azáltal, ha biztosítja, hogy a Webhelytérkép nem tartalmaz ismétlődő URL-eket.


#indexed-urls
K: Miért lehetséges az, hogy az Webhelytérképekben mutatott indexelt hivatkozásaim száma [0 / kevesebb mint amit egy „site:” lekérdezés mutat?
V:
Az "Indexelt:" szám csak annak az egyedi Webhelytérképnek a hivatkozás-számára vonatkozik, amely hivatkozások indexelve voltak, és nem a weboldalán lévő összes indexelt URL-re. Ha olyan URL-eket indexelünk amelyek nincsenek a Webhelytérképben, több URL-t lát majd a találati listában mint azt az „Indexelt” kategória száma mutatja a Webhelytérképen.


Ellenőrizze, hogy:

  • néhány URL amit indexelni kívánt nincs-e betéve a Webhelytérképbe

  • néhány URL a Webhelytérképben nem kellene indexelve legyen (pl. lehetnek másolatai egy jobb és jelenleg is indexelt URL-nek)

  • ...valamint bizonyosodjon meg róla, hogy Webhelytérképe tartalmazza az összes URL-t amit tartalmaznia kell és egyet sem azokból amiket nem, és küldje újra!   

Comments