Magyar‎ > ‎

Instant Előnézetek


K: Mi a Google Instant Előnézetek?
V:
A Google Instant Előnézetek grafikus ábrázolást nyújt weboldaláról, általában kiemelve a releváns részeket a keresés alapján. Az Instant előnézetek elérhetővé teszi, hogy a kereső gyorsan összehasonlítsa az eredményeket, valamint, hogy kiválassza azon oldalakat, amelyek a legjobban megfelelnek a keresési kritériumoknak. Többet megtudhat az Instant Előnézetekről a Google blogon, a mi Webmaster Central blogunkon és a Segítő Központunkban.

K: Mikor készülnek az Instant Előnézetek képei?
V:
Legtöbször a képeket a Googlebot által már feltérképezett tartalomból alkotjuk. Amikor nem áll rendelkezésünkre bemutató kép a gyorsítótárból (amikor nem tudjuk letölteni fontos források tartalmát), készíthetünk pillanatképeket is felhasználó kérésére.

K: Mi a különbség a on-the-fly és feltérképezés során készített előnézetek között?
V:
A feltérképezés során készített előnézetek a Googlebot által letöltött tartalomból lesznek alkotva. Amikor on-the-fly előnézetek szerkesztünk falhasználói kérésre, a "Google Web Előnézetek user-agent"-et használjuk:
Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/[WEBKIT_VERSION] (KHTML, like Gecko; Google Web Preview) Chrome/[CHROME_VERSION] Safari/[WEBKIT_VERSION]
Mivel a on-the-fly előnézetek felhasználó kérésére történik (amikor a felhasználó aktiválja az előnézetet), lehetséges, hogy olyan elemeket is fog tartalmazni amelyeket a robots.txt blokkolni fog a Googlebot elől.

Q: Hogyan befolyásolhatjuk a kiemelt szöveget az előnézeti képben?
A:
A kiemelt szöveg automatikusan jön létre a felhasználó keresése alapján. Csak olyan szöveg kerülhet bele a kiemelésbe, amelyik előfordul az oldalon.

K: Melyik böngészőt használjam az oldalaim kompatibilitásának tesztelésére?
V:
Mi a Safari böngésző használatát ajánljuk vagy hasonló Webkit-alapú böngészőt, mint a Google Chrome, ha megfelelő kompatibilitást szeretne elérni.

K: Milyen gyakran aktualizálódnak az előnézeti képek?
V:
Az előnézeti képek általában rendszeresen frissülnek, illetve akkor is újragenerálódhatnak, ha azt a felhasználó kéri. Egyes esetekben lehetséges, hogy az előnézeti képek nem frissülnek olyan gyakran, mint amilyen gyakran feltérképezzük és indexeljük az oldalt. Az előnézeti kép frissítését nem lehet külön, egyénileg kérni.

K: Tehetek különböző tartalmak az előnézetbe?
V:
Nem. Ugyanazt kell mutassa a Googlebot-nak és a Google Web Előnézetek-nek, mint amit a felhasználók abban a régióban látni fognak (tekintse meg a Help Center cikkünket a cloakingról).

K: Támogatják-e a JavaScript, AJAX, CSS, frames-t, és iframes-t előnézetekhez?
V:
Az előnézet-generátor feldolgoz JavaScript, AJAX, CSS3, frames, és iframes tartalmakat ugyanúgy mint a Chrome/Webkit-alapú browser teszi.

K: Az Instant Előnézetek támogatja-e a Flash, Silverlight, és/vagy Java alkalmazásokat?
V:
Flash támogatott. Az előnézet generátor megpróbálja feldolgozni a legtöbb Flash komponenst mindegyik oldalon, de azokban az esetekben amikor on-the-fly generáljuk az előnézetet, Flash nélkül fogjuk feldolgozni a gyorsabb betöltés végett. Ezért fontos, hogy a weboldala ésszerű, problémamentes élményt nyújtson a látogatóknak Flash nélkül is. Ez azt jelentheti, hogy szükséges az ön Flash tartalmának egy HTML verziót is készíteni amelyet automatikusan biztosítunk azoknak a látogatóknak akik nem tudnak Flash tartalmat megtekinteni. Az ehhez hasonló előnézeti ötletek javítják oldalát és boldogabbá teszik látogatóit.

Ha az oldal nagyrésze rendesen betőltődik csak a Flash komponensek maradnak „puzzle részecskékként”, próbálja meg csökkenteni a Flash komponensek töltődési idejét. Ez korrigálhatja az adott hibát és javítja a látogatói tapasztalatot.

Másfajta részlet-gazdag adat típusok mint a Silverlight és Java applikációk nem támogatottak egyenlőre.

K: Hogyan jelenthetem a hibás vagy rosszul feldolgozott előnézeti képeket?
V:
Kérjük jelentse hibás előnézeti képeinket a Webmaster Help Forum-on. 

K: First Click Free-t használok a webes keresőben; kell-e valamit változtassak?
V:
Az oldalak amelyek First Click Free-t használnak, ugyanazt a tartalmat kellene mutassák a Google Web Előnézeteknek vagy a Googlebotnak mint amit a felhasználók látnak amikor egy talaálati listáról érkeznek.

K: Hogyan blokkolhatom az előnézetet?
V:
Ha nem szeretné, hogy lássák az előnézetet használja a "nosnippet" robots meta tag or x-robots-taget HTTP headerben. Fontos megjegyezni, hogy az előnézet blokkolása letiltja a szokványos snippeteket is. Jelenleg nincs megoldás, hogy egyik ne zárja ki a másikat.

K: Szeretném blokkolni a képeimet az indexelés elöl, de örülök nekik, hogy Előnézetek-ban szerepelnek, hogyan oldhatom meg mindkettőt?
V:
Ahhoz, hogy képeit beszúrja előnézetibe, fontos, hogy a robots.txt ne tiltsa le őket. Ha pedig a feltérképezhető képeket nem szeretné ha indexelnénk, használja a "noindex" x-robots-tag HTTP header elemet.

K: Egy Instant Előnézetek pillanatkép privát tartalmat mutat, amit leszedtem az oldalról – mit tehetek?
V:
Előnézeti képeket eltávolíthatja ha "nosnippet" robots meta tag or x-robots-tag HTTP header tesz az oldalra. Az URL eltávolítási eszköz is használható egyedi esetekben, ahol egy teljes és gyors törlés szükséges. Amíg a „Tárolt változat frissítési” kérés is használható snippet és előnézeti kép eltávolítására, nem garantálható, hogy mindkettő mindig szinkronban lesz.

K: Mit jelentenek a hibák az Instant Previews tesztelő eszközben Webmestereszközökben?
V:
A bejegyzési lista csak akkor mutat valamilyen hibát ha a feldolgozó nem tud hozzáférni valamilyen forráshoz. Jelenleg keressük és jelentjük a küvetkező problémákat:

  • Roboted: a forrás le van tiltva a Googlebot elől a robots.txt egy direktiváján keresztül.

  • Fetch Failure: A forrást nem lehetett előhívni más ok miatt. Legtöbbszőr ez akkor történik amikor a tartalom határozott módon le van tiltva a szerver által (pl. ez a helyzet a Google Analytics script-el) vagy ha a Googlebot kérési ideje letelik úgy, hogy nem érkezett megfelelő válasz a szervertől. Instant Előnézetek teszt eszköz számára egy rövidebb visszajelzési időt használunk mint a normál kérések esetében, hogy ezek a problémák átláthatóbbak legyenek és, hogy javítsuk a felhasználói tapasztalatot amikor ezt az eszközt kezelik.Comments