Magyar‎ > ‎

Bővített kivonatok


K: Miért nem mutatja az oldalam a bővített kivonatokat? Én hozzáadtam mindent, és a vizsgálati eszköz azt mutatja, hogy rendben vannak.
V:
A Google nem garantálja, hogy a bővített kivonatok biztosan fog megjelenni a keresési eredmények között egy adott honlapról, mégha a strukturált adatok megvannak jelölve, és a vizsgálati eszköz szerint ki lehet sikeresen vonni azokat, akkor sem. Itt van néhány ok, hogy a kijelölt oldalakban esetleg miért nem jelenik meg a bővített kivonatok:

  1. A kijelölt strukturált adatok nem reprezentatívak vagy félrevezetőek a főoldal tartalmát tekintve.

  2. A jelzett adatok helytelenek, olyan módon, hogy a vizsgálati eszköz nem tudta felismerni őket.

  3. A kijelzett tartalom rejtve van a felhasználók számára.

  4. A honlapnaknak nagyon kevés oldala van (vagy csak nagyon kevés oldalt jelölt be strukturált adatokkal), és nem vette figyelembe a Google bővített kivonatok rendszere.


K: A bővített kivonatok használata befolyásolja-e az oldalam rangsorát?
V:
Nem.

K: Mennyi ideig tart ameddig a bővített kivonatok észrevehető lesz?
V:
Miután megjelölte az oldal tartalmát, a Google kijelzi azt amint követkző alkalommal feltérképezzük (bár lehet, hogy egy ideig eltart amig a bővített kivonatok megjelennek a keresési eredmények között, ha úgy döntünk, hogy megjelenítjük őket az oldalához kapcsolva). Ha a tartalom szerkesztése konkrétan bővített kivonatoknak megfelelően történt, tudassa velünk. A Google nem fog tudni külön-külön válaszolni az üzenetekre, de felhasználhatjuk a hozzánk eljuttatott információkat arra, hogy javítsuk a kijelölt tartalom felderítését és megjelenítését.

K: Az én honlapomnak egy nagyon különleges tervezési formája van és az információ amit szeretnék megjeleníteni a bővített kivonatban tönkretenné azt. El tudom-e rejteni a látogatók elől valahogy, és csak a Googlebot számára legyen elérhető?
V:
Nagy kísértés lehet, hogy minden tartalommal kapcsolatos információt egyetlen helyen adjunk meg oldalunkon a bővített kivonatok” számára, és utánna rejtsük el a tartalmat CSS-el vagy más technikával. Ne tegye ezt! Jelölje be a tartalmat a már meglévő helyén. Különleges eseteket kivéve (pl. Honlapok amelyek nem 5 csillagos rating rendszert használnak), a Google nem fogja megmutatni az elrejtett “div”-ek tartalmát a bővített kivonatokban.

K: A minősítés információ szükséges-e egy ismertető kijelölésénél?
V:
Egy egyéni ismertetőnél a minősítést ki lehet hagyni, ha a kijelölt tartalomban egyaránt szerepel a szerző és a megjelenési időpont. Az összesített ismertető esetében az értékelések átlagos osztályzatát kell megadni, különben a bővített kivonatok nem jelenik meg.

K: A Google támogatja-e a címkéket, a multidimenziós ismertetők (hReview) esetében?
V:
Jelenleg a Google nem használ multidimenziós ismertetők információját semmilyen különleges módon, így nem dokumentálják őket a Google súgó oldalakon sem. Ennek ellenére követheti a hReview specifikációkat a microformats.org-ról ha extra kijelölést akar- a Google nem fogja figyelembe venni a kijelölést amit nem ért, viszont bizonyosan a közeljövőben elkezdjük ezt a jellegű informácíót is használni.

K: Kijelölhetek-e két fajta itemet (pl. ismertetőt és eseményt) ugyanazon az oldalon?
V:
Igen.

K: A honlapom tájékoztatást ad kiállításokról, amelyek általában egy hónapig vagy tovább tartanak. Normális dolog-e az ilyen típusú eseményeket rich snippetnek kijelölni, vagy a Google felismeri a csak egy napos eseményeket, mint például koncertek, előadások, stb?
V:
Igen, érdemes bejelölni kiterjesztett időtartamú eseményeket, mindaddig, amíg ezek rendelkeznek világosan meghatározott kezdő és befejező időponttal. Jelenleg azonban nincsenek módszerek ismétlődő események kijelölésére (pl. előadások, amelyek ismétlődnek, kedden, csütörtökön és nem hétfőn, szerdán és pénteken).

K: A Google csak a hivatalos mikroformátum specifikációkat képes megérteni? Mi a helyzet a tervezetben lévőkkel pl. xFolk? Van-e bármilyen konkrét ajánlásuk?
V:
Közzétettük a formátumokat amelyeket megértünk, és megtalálja őket a Help Center cikkeiben. Nyugodtan használja bármelyik strukturált megjelölési formátumot, amely megfelel az Ön oldala igényeinek - még ha jelenleg nem is támogatjuk azt, a jövőben mi is hozzáadhatjuk listánkhoz. Szeretjük a strukturált adatokat!

K: Miért akarna bárki is használni bővített kivonatokat, hogy a Google több tartalmat mutasson az oldalról? Nem csökkenti ez az átkattintási arányomat a Google részéről?
V:
Az aggályok miatt, szeretnénk kiemelni még egyszer, hogy a Google vezető célja segíteni felhasználókat, hogy megtalálják a helyes választ a kérdéseikre, nem elvenni a forgalmat a legjobb eredményektől. A kísérleteink azt mutatják, hogy sok helyen a látott kiemelt bővített kivonatok nagyobb átkattintási arányt biztosított, mivel a felhasználók könnyebben észrevették a jó tartalmat az oldalról. Például, ha ismertetőket keres, akkor a keresők sokkal hamarabb megtalálják ezeket bővített kivonatok segítségével. Ugyanez vonatkozik receptekre, a felhasználók néha sokkal hamarabb megtalálják így amit keresnek és néha az ételt is láthatják képen. Ha eseményekre keresnek rá, weboldalán további mélyebb tartalomra mutató linkek jelennek mint a snippet része. Kipróbálhatja a szemantikus megjelölést, hogy veszít-e a forgalomból. Ha igen, nyugodtan távolítsa el a kijelölést, nincs harag.


K: Fel fogják-e cserlélni a bővített kivonatok a szokványos oldal snippeteket? Mi a különbség egyébként?
V:
A bővített kivonatok egyike a sok kezdeményezésünknek, amelynek célja, hogy javítsa a megjelenítését az oldal-tartalom leírásának.
Hogy
szokványos snippetet kapjon, a Google automatikusan kiemeli az oldal legfontosabb részét ami fontos a keresés szempontjából, ameddig a bővített kivonatok teljesen kontrolálható egy, az oldalra helyezett szemantikus kijelölésen keresztül, a webmasterek által.


K: Mik a terveik a közeljövőre tekintve?

V: Tervezzük több bővített kivonat formátum elfogadását és támogatását a hivatalos listánkon. Ugyanakkor javítani akarjuk a sebességet amivel felismerjük és megjelenítjük az új bővített kivonatok kijelöléseket. Várhat javításokat és finomításokat a bővített kivonatok teszt eszközön és a Súgó Oldlak kategóriákban.

Comments