Suomi‎ > ‎FAQ‎ > ‎

Muut aiheet

Mitä hyötyä sivustokartan luomisesta on?

  • Sivustokarttatiedoston avulla voit kertoa Googlelle kaikista sivustoosi kuuluvista sivuista. Jos haluat, voit myös kertoa meille, mitkä sivut ovat erityisen tärkeitä tai kuinka usein sivut päivitetään, tai antaa muita sivujasi koskevia tietoja. Sivustokartta ei sinänsä paranna sijoitustasi hakutuloksissa, mutta se nopeuttaa uusien ja päivitettyjen sivujen löytämistä. Sivustokartta on erityisen hyödyllinen jos sivustossa on dynaamista sisältöä tai muita vaikeasti indeksoitavia elementtejä (kuten Flash- tai AJAX-elementtejä), minkä vuoksi sivut eivät ole helposti löydettävissä linkkejä seuraamalla. Sivustokartta on myös hyödyllinen jos sivustosi on uusi ja siihen johtavia linkkejä on vähän.

Jotkut käyttäjät väittävät sivustonsa joutuneen rangaistuksi sivustokarttatiedoston luomisen jälkeen. Onko kyseessä sattuma?


  • Kyllä. Google ei rankaise sivustoja sivustokartan luomisen perusteella. Sivustokartat antavat meille lisätietoa sivustosi kokonaisuudesta ja nopeuttavat uusien sivujesi indeksointia. HTML- tai XML-sivustokartat eivät kuitenkaan korvaa normaalia indeksointiprosessia. Sivustokartan luominen ei paranna eikä myöskään laske sijoitustasi Googlen hakutuloksissa.
Comments