Suomi‎ > ‎FAQ‎ > ‎

Indeksointi ja sijoitus

Jos minulla on kaksi sivustoa (esimerkki.com ja esimerkki.fi) joista vain toisessa on sisältöä. Miten minun tulisi uudelleenohjata käyttäjät toiselle sivustolleni?

  • Käytä 301-uudelleenohjausta. Tämä osoittaa että sivusi on muutettu pysyvästi ja näin Googlebot löytää ja indeksoi sivustosi oikein.

Sivustolleni johtaa useita linkkejä, mutta Googlella hakiessani linkkejä löytyy vähemmän. Mistä tämä johtuu?

  • Suorittaessasi linkkihaun käyttämällä link-operaattoria (esim. [link:www.esimerkki.com]) suoraan Googlen hakukentässä, näet kokoelman sivuista, jotka linkittävät sivustoosi. Nähdäksesi kattavamman luettelon sivustoosi linkittävistä sivuista, vahvista sivustosi Verkkovastaavan töykaluissa ja valitse sitten Linkit-välilehti nähdäksesi sivustollesi linkittävät sivut.

En halua Googlen indeksoivan sivuani. Miten minun tulisi toimia?


  • Voit luoda robots.txt-tiedoston rajoittaaksesi tai estääksesi Googlebotia indeksoimasta sivustosi sivuja.
  • Huomioi, että sivut joihin ulkopuoliset sivustot linkittävät voivat silti päätyä hakutuloksiimme. Näihin sivuihin ei kuitenkaan liitetä kuvausta ("katkelmaa"). Halutessasi estää tämän mahdollisuuden, voit käyttää noindex-sisällönkuvauskenttää

Voi ei, Googlen hakutuloksista löytyy sivuja, jotka halusin pitää salaisena!


Sijoittuuko sivustoni paremmin Googlen hakutuloksissa jos vahvistan sivustoni (esimerkiksi W3C vahvistustyökalua käyttäen)?

  • Ei ainakaan suoranaisesti. Siistitty HTML-koodi parantaa kuitenkin sivustosi käytettävyyttä, etenkin kävijöille jotka käyttävät esimerkiksi näytönlukijoita tai mobiiliselaimia, ja voi siten nostaa sivustosi suosiota käyttäjien parissa sekä lisätä sivustollesi johtavien luonnollisten linkkien määrää.

Sivustolleni johtavien linkkien määrä on lisääntynyt mutta sivustoni työkalupalkin PageRank-arvo ei ole muuttunut kuukausiin.

  • Ei syytä huoleen :) Laskemme PageRank-arvoja säännöllisesti mutta päivitämme työkalupalkin PageRank-tietoja vain ajoittain. Ei siis kannata huolehtia liikaa sivustosi PageRank-arvosta, se on vain yksi sadoista tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa sivustosi indeksointiin ja sijoitukseen.

Mitä voin tehdä jos Googlebot ylikuormittaa palvelimeni kaistanleveyttä?


Ostin hiljattain sivuston, joka oli aiemmin huijannut hakukoneita. Mitä voin tehdä?


Löysin hakukoneita huijaavan sivuston Googlen hakutuloksissa. Missä voin tehdä sivustosta ilmoituksen?

  • Voit tehdä ilmoituksen sivustosta osoitteessa http://www.google.com/contact/spamreport.html.
  • Mikäli sinulla on Verkkovastaavan työkalut -tili, voit ilmoittaa harhaanjohtavat sivustot Googlelle suoraan tilisi kautta. Valitse Ilmoita harhautusyrityksestä -linkki hallintapaneelin Työkalut-osiossa. Verkkovastaavan työkalut -tilin luominen käy parissa minuutissa etkä tarvitse XML-sivustokarttaa tilin luomiseen. Verkkovastaavan työkalujen kautta ilmoitetut harhautusyritykset käsitellään avoimia ilmoituksia nopeammin.
Comments