Junta directiva

Junta sorgida de l'assemblea de 5 de març de 2019


President:
Manuel Domínguez López
(mdomingu@xtec.cat)

L’Hospitalet de Llobregat, 1965. Llicenciat en Geografia i Història (UB). Actualment és professor d’Ensenyament Secundari a l’IES Margarida Xirgu de Collblanc. Forma part del Centre d’Estudis de l’Hospitalet des de fa més de vint anys i avui és el seu president. Ha publicat Taller d’història de Bellvitge (1991) i ha participat en les obres col·lectives Història de l’Hospitalet (1997) i L’Hospitalet lloc de memòria. Exili, deportació, repressió i lluita antifranquista (2007).
 

Sots-presidenta:
M. Pilar Massana i Llorens (
mpmassana@gmail.com)

Solsona, 1951. Diplomada en Treball Social i Llicenciada en Història. S’ha caracteritzat pel seu compromís amb la millora dels Serveis Socials a Catalunya. Des de 1973 va treballar a l’Hospitalet de Llobregat. Al final de la dictadura franquista va iniciar-se en el treball comunitari al barri de Can Serra, i des de 1979  als Serveis Socials de l’Ajuntament amb el primer Ajuntament Democràtic. Va participar amb l'article “L’atenció social primària a L’Hospitalet. 1975-1989.” a l'obra col·lectiva Els serveis socials d’atenció primària. Recull de documents 1980-2000. (Barcelona: Diputació de Barcelona, 2003). Regidora de l’Hospitalet, de 1995 a 1999 per la llista d’Iniciativa per Catalunya i després per la d'Esquerra Unida i Alternativa. Sòcia fundadora del Centre d’Estudis de l'Hospitalet des de 1983, i presidenta del Centre del 2007 fins al 2010. Actualment ocupa el càrrec de vicepresidenta. Ha estat guardonada amb la Medalla d'Or del Treball Social 2013, per la seva trajectòria de 40 anys en defensa dels drets socials.

 

Secretari:
Joan Camós i Cabecerán (
joancamos@gmail.com)

Nascut a Barcelona el 1949. És un dels fundadors del Centre d'Estudis de l'Hospitalet (1984) i des d'aleshores vinculaat a l'anàlisi  de la ciutat des de paràmetres sociològics i històrics Historiador, especialitzat en Història Contemporània (UAB). Ha estat professor de secundària  a l'Escola Joan Pelegrí del 1971 fins la jubilació . També és fundador del Fòrum l'Hospitaletal , espai de trobada de les diferents tradicions religioses i conviccions de la ciutat. Autor de L’Hospitalet, la història de tots nosaltres (1985) i d’obres col·lectives com Bibliografia de l'Hospitalet (1984), Actualització bibliotgràfica i índexs acumulatius (1992) Història de l’Hospitalet (1997), L’Hospitalet és escola (2000) i L’Hospitalet lloc de memòria (2007).  

Tresorera:
Assumpció Rubiralta (
Asunción.rubiralta@gmail.com)

L’Hospitalet 1955. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials. He estat professora de formació professional i economista a la Comissió Europea. Actualment jubilada. He col·laborat amb altres entitats i ONG’s.
 
 Vocals:
 

Marcel Poblet (
mpoblet0@gmail.com)

Llicenciat en Geografia i Història.Doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació (Ciències de l'Educació), per la Universitat de Barcelona. Catedràtic d'Ensenyament Secundari (especialitat: Geografia i Història). Vocal de la Junta de la Coordinadora de Centre d'Estudis de Parla Catalana.
És autor, entre d’altres, de: Entre el Temple i l'Hospital: Arquitectura i formes de vida al Castell del Temple de Barberà (Cossetània, 2005). Milites Christi: Història i llegendes dels templers (Llibres de Matrícula, 2008), L'orde del Temple a Catalunya. Un recorregut pel seu patrimoni. Cossetània, 2014. Co-autor de: M. Alay; M. Poblet: Pobres nenes, dones pobres. Una història en femení de les Cases de Maternitat i de Caritat de Barcelona (Llibres de Matrícula, 2010).

 
Marcel Poblet

Genís Pascual (gpascual@xtec.cat)

Sant Celoni, 1945. És llicenciat en Ciències Físiques per la UB. Va treballar durant tres anys com, a redactor a la Gran Enciclopèdia Catalana. És catdràtic jubilat de Física i Química. Des de 2006 és coordinador de les activitats d’educació ambiental a les escoles adherides al programa de l’Agenda 21 de l’Hospitalet. També és membre d’El Casalet.

 
Genís Pascual
 
Carles Ferrer (cafeisal@gmail.com)

L'Hospitalet, 1962. Filòleg per la UB i documentalista per la UOC. Cofundador de la llibreria Perutxo de la ciutat. Treballa a la Xarxa de Biblioteques de l'Hospitalet on ha estat impulsor de la publicació Ciutat plural, llibres singulars: autors i autores de l'Hospitalet. Autor del treball proposat a les Beques L’Hospitalet 2009: L’Hospitalet a la literatura. La imatge de la ciutat a la creació literària i de l’article "L’Hospitalet literari: més realitat que ficció" al Quaderns d’estudi 26 (2012).
 
Carles Ferrer

Núria Toril (ntorilt@gmail.com)

Llicenciada en Ciències de la Comunicació (UAB) i Postgrau en Gestió de Mitjans de Comunicació Digital (UOC). He exercit com a Periodista des de 1992 als següents mitjans: Ràdio L'Hospitalet, Gaceta Universitària, Canal-h.net, Diari de L'Hospitalet, Televisió L'Hospitalet i L'Hdigital. Des de 2009 sóc Coordinadora del portal digital L'Hdigital (lhdigital.cat) dels Mitjans de Comunicació de L'Hospitalet que depenen de La Farga, GEMSA. Sóc autora dels següents llibres: El cinema a L'Hospitalet. De l'espectacle de fira a la multisala. Quaderns d'Estudi nº 13. I de l'article "La bretxa tecnològica a L'Hospitalet" a Quaderns d'Estudi 28.


 
Núria Toril
 
Antonio Miguel Solana (antoniomiguel.solana@uab.cat)

Miguel Solana. Doctor en Geografia (UAB). Treballa com a professor i investigador al Departament de Geografia de la UAB. La seva activitat investigadora se centra en l'estudi de la migració a Espanya, especialment en aspectes relacionats amb el mercat de treball, la integració i la identitat. Participa en diversos projectes de recerca finançats per organismes e institucions catalanes i espanyoles. Ha publicat articles en diverses revistes d'àmbit nacional i internacional com Documents d'Anàlisi Geogràfica, Scripta Nova, Revista Española de Investigacions Sociológicas, Ethnicities, Geoforum o Annals of Political and Social Science, entre d'altres. És un dels editors de la revista Quadern d'Estudis que publica el Centre d'Estudis de l'Hospitalet. Així mateix en co-editor de la revista DAG : Documents d'Anàlisi Geogràfica que publiquen conjuntament els departaments de geografia de la UAB i la UdG.Miquel Solana
 
Josep M. Valero (jmvllorens@hotmail.com)

Barcelona el 22 de febrer de 1946. Batxiller en Teologia i Llicenciat en Història Contemporània d’España. Exerceix de mestre durant 10 anys a l’Escola Patufet Sant Jordi de l’Hospitalet. Durant 10 anys regenta el restaurant “Les gallines amb sabates” de l’Hospitalet en la línia de la llavors anomenada nouvelle cuisine. Un sistema com qualsevol altre d’atemptar contra els fetges dels gastrònoms a base de posar crema de llet fins i tot a l’escudella i carn d’olla. Durant 20 anys fa d’assessor pedagògic, especialista en literatura infantil i juvenil i en llibres de text. Ara fa 8 anys que està jubilat i es dedica a enredar la troca a l’Òmnium de l’Hospitalet, a l’ANC de l’Hospitalet i a la respectable entitat hospitalenca “Centre d’Estudis de l’Hospitalet” en la qual s’aferra al càrrec de vocal de festes i folklore (hores d’ara ja n’és membre vitalici). I soci del Barça.

 

Josep M. Valero
 
Vicens Sabater (vicensabater@outlook.com)

Barcelona, 1960. Llicenciat en Belles Arts. Professional del sector de les arts gràfiques com a dissenyador gràfic, tècnic de pre-impressió i comercial. Durant 15 anys vaig formar part de l’empresa EL TOT L’H, editora d’una publicació periòdica d’informació i publicitat local. Aquesta feina em va permetre, conèixer i tractar en profunditat el món associatiu i cultural de la ciutat de L’Hospitalet. Hi estat membre de les juntes del Club Bàsquet L’H i de la Comissió de Festes del barri Centre. Sóc soci del Centre Catòlic i també –durant molts anys-, associat a l’Ateneu de Cultura Popular, al C.B.L’H i a l‘Òmnium Cultural.

 
Vicens Sabater
 
Marta Piera (marta_piera@hotmail.com)

L’Hospitalet, 1981. Arquitecta per la UPC i llicenciada en Història de l’art per la UB. Va participar i gaudir d’una de les beques de recerca del Museu i l’Arxiu de l’Hospitalet de la convocatòria 2011, per a realitzar un estudi sobre les masies de la ciutat.
                                                                                     
Marta Piera

Carme Rimbau  (carme@rimbau.cat)

Membre del Centre d’Estudis de l’Hospitalet. També pertany a: Associació de Veïns de Collblanc-Torrassa; Associació Cooperacció (Membre de la Junta Directiva. Delegada territorial de 2012 a 2018); Progat Catalunya; Voluntaris per la Llengua; Òmnium Cultural; Plataforma per la Llengua; Comissions Obreres Nacionals de Catalunya (CONC); Foment de la Informació Crítica (FIC), on col·labora a la publicació digital L’Estrella; Membre del Consell de Districte II de l’Hospitalet; Membre del Consell de Ciutat de l’Hospitalet. Va ser membre de la Junta Directiva del Cine Club l’Hospitalet i responsable de Finances.


 
Carme Rimbau