Notícies‎ > ‎

Volem Acollir. Manifest del CEL'H en favor de les persones refugiades

26 de febr. 2019, 2:52 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 26 de febr. 2019, 2:54 ]
Manifestem la nostra solidaritat amb totes les persones refugiades.
Refugiades fugint de la guerra i refugiades escapant de la pobresa
Persones refugiades per causes polítiques i persones immigrades per causes econòmiques. totes forçades a marxar del seu país.
Les guerres maten, la misèria i la gana també.
Reivindiquem la nostra solidaritat amb totes les persones que fugen de la mort per la guerra o la fam
Reivindiquem la dignitat de totes les persones. Els drets humans, establerts universalment, des de 1948.
Reivindiquem l'asil humanitari, és a dir, acollir a les persones que s’han vist obligades a abandonar el seu país d'origen a causa del perill que corrien per causes racials, religioses, guerres civils, catàstrofes naturals, etc.
El Mur de Berlín, de 1961 a 1989, ens escandalitzava, en 28 anys, van morir 238 persones.
Ara , des de 1993 , en 26 anys, se’n han comptabilitzat 35.000 . Aquest és el mur de la mediterrània,...
Amb el mur de la mediterrània, els governs d’Europa les condemnen a mort.
a) impedint que els vaixells de les ONG, com OPEN ARMS, puguin atracar als ports europeus. La negativa de governs com el d’Itàlia o Malta a acollir els nàufrags rescatats, vulneren el dret marítim internacional
b) Impedint que aquests vaixells puguin sortir dels ports per actuar a la mediterrània, com ha fet el govern espanyol, és posa’ls-hi la condemna a morir al mar sense testimonis, com va dir Oscar Camps (director d’Open Arms.)
L’any passat Open Arms va rescatar 1.300 persones, ara ja estem a finals de febrer, quanta gent ha mort en aquests dos mesos?, es suposa més de 200. Com que no ho sabem, no ens amoïna. Ens tanquen els ulls

Finalment,
Tornem a demanar el tancament del CIES, no es delicte ser immigrant.
Demanem canviar la llei d’estrangeria actual. Fins que no es te l’arrelament (3 anys) no es te dret al treball. Avui es reconeix el dret a l’escolarització de tots els nens i nenes i el dret a la sanitat universal, però no el dret al treball.
Exigim també flexibilitat a la Generalitat en els certificats d’acollida. l’acollida de les persones immigrades ha de ser sense condicions.
Sabem que tot això és de mal dir, les xarxes estan plenes de prejudicis i rumorologia, i, no hem de callar davant de gent que malparla contra les persones nouvingudes i no hem de callar davant de qui no admet la igualtat de totes les persones.
La terra és de tothom i ens hem de mostrar clarament contra l'alarmant augment del discurs xenòfob i islamòfob i racista.

Per tot això:
Davant de les eleccions immediates, ens comprometem i demanem a la classe política, valentia en la defensa dels drets humans, de les persones refugiades per causes polítiques i les refugiades a causa de la fam. Cal defensar els drets de les persones immigrades amb totes les conseqüències.
Des de l’Hospitalet, ciutat de població treballadora, amb una renda per càpita de les més baixes de Catalunya, molt semblant a Ciutat Badia en front d’Esplugues o Sant Cugat que doblen la nostra renda per habitant) i amb un parc d’habitatges molt envellit i la densitat de població més alta de Catalunya (21.053 Hab/km2 , la segona és Sta Coloma 16.000) resultant una alta vulnerabilitat de gran part de la nostra població. Malgrat tot, la ciutat vol ser definida com acollidora, no per ser bona gent, sinó per les condicions concretes de la ciutat, l’Hospitalet ciutat d’immigració. També sota el franquisme l’Hospitalet rebé gent que havia hagut de marxar de la seva terra per causes polítiques i econòmiques.

I perquè coneixem per pròpia experiència el dol de les persones migrades, demanem polítiques concretes a la nostra ciutat per fer realitat no només l’acollida sinó també l’acompanyament.

L’Hospitalet 25 de febrer 2019