Notícies‎ > ‎

L'Estaca i els especials del Diari de Barcelona sobre l'Hospitalet es poden consultar "on line"

5 de jul. 2018, 9:16 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 5 de jul. 2018, 9:18 ]
Un dels projectes que el Centre d'Estudis de l'Hospitalet desenvolupa és la digitalització del fons biblogràfic que té en el seu centre de documentació. En aquest sentit aquest any ha posat especial interès en la digitalització de la premsa local, començant per l'Estaca ja que s'han complert els 40 anys de la seva aparició.
A més a més de fer la digitalització d'aquesta publicació, ha aprofitat l'edició d'uns números especials sobre l'Hospitalet que havia fet el Diari de Barcelona. Per poder fer aquesta tasca ha estat fonamental la col·laboració de l'Arxiu Comarcal de Sant Feliu de Llobregat, que ha posat al nostre abast els mitjans tècnics per fer-ho possible.
D'altra banda, la col·laboració amb l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet ha fet possible la transformació dels arxius digitalitzats a un format consultable des del seu web.
Així doncs, ja estan disponibles per a la seva consulta "on line" L'Estaca i els especials del Diari de Barcelona sobre l'Hospitalet que ben aviat també es podran consultar a través del web de l'Arxiu Comarcal de Sant Feliu de Llobregat.
D'aquesta forma contribuïm a ampliar els fons digitals de la premsa relacionada amb la ciutat.
Una tasca que tindrà continuïtat des del Centre d'Estudis de l'Hospitalet i que intentarem que segueixi essent possible la col·laboració amb aquestes dues institucions.