Notícies‎ > ‎

Imatges de la Història. Calendari de l'Hospitalet 2019

27 de nov. 2018, 9:19 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 29 de nov. 2018, 2:33 per Cristóbal Urbano ]
Ja està a la venda el Calendari de L’Hospitalet 2019

Ja fa quatre anys, que el Centre d’Estudis de L’Hospitalet edita un calendari amb fotografies de la ciutat amb molta història al seu darrera i que donen una visió global del passat i del present de L’Hospitalet. Algunes d’elles tenen un gran valor documental i d’aquestes en destaquem tres: una imatge de 1910 –la més antiga del calendari- de la primera competició esportiva –una cursa ciclista- a L’Hospitalet; trobarem també una instantània de la inauguració de la primera estació de metro de la ciutat, al barri de Santa Eulàlia al 1932 i a la tercera podem veure el darrer pas a nivell del municipi –línia de tren a Vilanova- i situat al Torrent Gornal al 1959.

En dues fotografies més, ben entrats als anys seixanta, encara es fa ben palès del passat agrícola de L’Hospitalet en uns horts al barri de Sant Josep -regats pel Canal de la Infanta- i la d’un pagès llaurant la terra als voltants de l’ermita de Bellvitge. També hi tenen cabuda en aquest calendari les fotografies actuals, com la d’una vista aèria espectacular del barri de La Florida –vist des de Collblanc- i que te com a fons els gratacels de la ‘nova’ Plaça d’Europa.

El preu del Calendaei és de 7€ –que serviran per ajudar a poder tirar endavant algunes de les nombroses activitats i projectes del CEL’H previstes per l’any vinent. El Calendari a més d'adquirir-lo a la seu del CEL'H ( Av. Josep Tarradellas i Joan, 44; Espai Moli -Centre Cultural Metropolità Tecla Sala-). També podeu trobar en aquest llistat altres llocs PUNTS DE VENDA repartits per la ciutat. Un regal ideal per aquestes festes nadalenques.