Notícies‎ > ‎

Els orígens de l'època contemporània. Primera meitat del segle XIX. Homenatge a Josep Fontana

4 de nov. 2019, 1:55 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 4 de nov. 2019, 1:56 ]
El proper 9 de novembre, tindrà lloc a l'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (Plaça de la Catedral, s/n, de Lleida).La segona jornada sobre Historiografia Local, que estarà dedicada als orígnes de l'època contemporània -primera meitat del segle XIX-, en homenatge a Josep Fontana.
La jornada, organitzada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (Fundació Pública de la Diputació de Lleida), planteja set ponències que analitzaran la contribució local i comarcal sobre aquest període, fonamental per a entendre l'època contemporània. S'hi abordaran els temes dels conflictes bèl·lics, les transformacions al camp, els poders locals i la revolució liberal, la protoindústria i el procés d'industrialització, el món del treball i també els corrents culturals i la circulació d'idees.
Volem aprofitar la temàtica triada per retre homenatge a l'historiador Josep Fontana, que des de la seva pràctica sempre va defensar la importància de la historiografia local.


Informació: CCEPC