Notícies‎ > ‎

El nou institut de Santa Eulàlia portarà el nom d'INS Jaume Botey

20 de des. 2018, 2:11 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 20 de des. 2018, 2:20 ]
Des del CEL'H, entitat llargament vinculada al Jaume, ja que en fou un dels fundadors l'any 1984, ens fem ressò d'aquesta molt bona notícia. El nou institut de Santa Eulàlia portarà el nom de Jaume Botey.
El Consell Escolar de Ciutat es va pronunciar favorablement a aquesta proposta de nom. Una proposta que s'havia fet des del CEL'H defensada donades les vinculacions de Jaume Botey amb la ciutat i amb el món educatiu i de l'ensenyament. Un institut que portarà el nom d'un activista, professor, historiador i primer regidor d'ensenyament en el primer ajuntament democràtic durant el perí
ode 1979-1983.
Jaume Botey també va estar un dels pioners de les escoles d'adults. Gran activista dels moviments socials, de solidaritat i per la pau, va rebre el Premi d'Honor de la ciutat de l'Hospitalet l'any 1999. El Jaume també va ser professor de l'Institut Torras i Bages i de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre d'altres accions i mencions.
Per tant, des del CEL'H considerem que ha estat una molt bona elecció d'aquest "Hospitalenc" il·lustre per posar nom a un centre educatiu de la ciutat.