L'Hospitalet al compás. Una historia de vida de un apasionado por el flamenco.

publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el ]

El Centre d’Estudis presenta una nova publicació. “L’Hospitalet al compás. Historia de vida de un apasionado por el flamenco”, el número 8 de la col·lecció Recerques/Retrats de 283 pàgines parla de la historia del flamenc a l’Hospitalet a partir de les vivències d’Ildefonso Cabrera Bonilla, un apassionat del flamenc que repassa les seves vivències acompanyat de la mà exp
erta de l’antropòloga Juana Ibañez.

El CEL'H al Sant Jordi de l'Hospitalet

24 d’abr. 2019, 2:39 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 24 d’abr. 2019, 2:39 ]

El Centre d’Estudis de l’Hospitalet ha tornat a tenir presencia a l’estand que el Servei de Biblioteques de la ciutat organitza cada any per la diada de Sant Jordi per tal de promocionar les publicacions i els autors i autores locals.
Aquest any el CEL’H hi ha estat present amb 3 publicacions. El Quadern d’Estudi 32; L’educació és una arma de construcció massiva, número 10 de la col·lecció “Josefina Gómez Olivares i L’Hospitalet al compás. Historia de vida de un apasionado por el flamenco, número 8 de la col·lecció Recerques/Retrats del CEL’H.

Les assemblees del CEL'H

27 de març 2019, 11:48 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 28 de març 2019, 5:11 ]

Aquest any tocava renovar part de la junta Directiva, d'aquí que el passat 5 de març en una sessió més llarga de l’habitual i amb l'
assistència de 30 socis i sòcies d'un total de 154 associats amb dret a veu i vot (el 14,49% de la massa social) es van fer les assemblees del Centre d'Estudis de l'Hospitalet.  

A l'Assemblea, l'Ordinària, es van tractar els temes preceptius: Aprovació de l'acta corresponent a l'assemblea del 2018; La presentació de la memòria d'activitats i els balanços corresponents a l'exercici 2018 i la proposta d'activitats i pressupost pel 2019. Tots els punts van ser aprovats per unanimitat dels assistents. D'aquests punts podem destacar l'augment de projectes i activitats respecte de l'any 2018; el manteniment dels usuaris dels diferents serveis que ofereix el CEL'H i l'equilibri en els balanços econòmics que ens deixen en la banda positiva dels números.

Però el punt més destacat de l'assemblea ordinària va ser la proposta de modificar les quotes dels associats i els terminis de pagament de les mateixes. Unes propostes presentades per l'Asun Rubiralta, tresorera de l’entitat, que es van aprovar per unanimitat i que resumim tot seguit.
Es passa de tres pagaments a un o dos. Per tant, es dóna la possibilitat a tots els socis i sòcies que ho manifestin de fer un sol pagament que serà a finals de març.

Les sòcies i socis que vulguin fraccionar el pagament ho podran fer en dos meitats, una al març i una altra a l'octubre.

Un dels canvis significatius és l’augment de la quota individual que feia dos anys que estava congelada. La quota individual passa a ser de 60€/ any, el que suposa un augment de 3€ respecte del 2017 i 2018

La resta de quotes es mantenen igual.

També es va recordar que hi havia alguns socis que feien aportacions per sobre de les formals, una opció que es manté per aquelles persones o famílies que ho demanessin.

Així en aquests moments les quotes són:

Individual: 60€

Familiar: 68€

Quotes adaptades: des de 74€ any en endavant.


Un cop acabada l’assemblea ordinària es va procedir a fer l’Assemblea Extraordinària per renovar la junta directiva. En aquesta assemblea van causar baixa: la Mercè Olivares, L’Elena Viusà i el David Prieto i s’incorpora la Carme Rimbau.

Des d’aquestes ratlles aprofitem per agrair l’esforç i la col·laboració a aquestes tres persones que han estat treballant per l’entitat durant molt de temps, alhora que donem la benvinguda a la Carme, que ja col·laborava amb el CEL’H des de feia un temps en temes de protecció del patrimoni.

Si voleu saber la composició de la junta podeu mirar a l’espai “Qui som/transparència, Junta Directiva"

El nou institut de la ciutat portarà el nom de Jaume Botey i Vallès

12 de març 2019, 4:37 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 13 de març 2019, 7:47 ]

El 20 de desembre de l'any passat en aquest mateix mitjà us comunicàvem que finalment, Jaume Botey i Vallès donaria nom a un dels instituts de la ciutat. Avui ja us informem que el nou institut de la ciutat del carrer Ferrer i Guardia s/núm portarà el nom de "JAUME BOTEY I VALLÈS",  en record a la trajectòria d'aquest hospitalenc il·lustre.

El dissabte 16 de març es farà l'acte en el que es col·locarà una placa amb el nom i la corresponent descoberta d'aquesta placa. L'acte començarà a les 11.45 i s'emmarca dins de la jornada de portes obertes d'aquest centre.

L'educació és una arma de construcció massiva

1 de març 2019, 1:47 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 1 de març 2019, 1:55 ]

Es presenta un nou llibre de la col·lecció "Josefina Gómez Olivares", coordinat una vegada més per l'Enric Roldán i el Pep  Vallecillos, que com ja han fet en els llibres anteriors han fet una tasca d'immillorable qualitat. un nou llibre que tal ii com ha passat en els llibres anteriors de la col·lecció ha estat construit de forma col·lectiva. Si els dos darrers llibres de la col·lecció es van centrar en àmbits concrets de l'educació infantil i la formació professional, aquest no es centra en cap etapa ni àmbit específic. El llibre que us presentem mostra i posa en valor tot un seguit de pràctiques i reflexions que estan ajudant a fer una educació de qualitat i equitativa a la nostra ciutat. Pràctiques de diferent abast i d'àmbits diversos,sovint poc visibles però que estan contribuint a avançar en l'objectiu d'una educació de qualitat i equitativa de la que parlàvem.

Volem Acollir. Manifest del CEL'H en favor de les persones refugiades

26 de febr. 2019, 2:52 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 26 de febr. 2019, 2:54 ]

Manifestem la nostra solidaritat amb totes les persones refugiades.
Refugiades fugint de la guerra i refugiades escapant de la pobresa
Persones refugiades per causes polítiques i persones immigrades per causes econòmiques. totes forçades a marxar del seu país.
Les guerres maten, la misèria i la gana també.
Reivindiquem la nostra solidaritat amb totes les persones que fugen de la mort per la guerra o la fam
Reivindiquem la dignitat de totes les persones. Els drets humans, establerts universalment, des de 1948.
Reivindiquem l'asil humanitari, és a dir, acollir a les persones que s’han vist obligades a abandonar el seu país d'origen a causa del perill que corrien per causes racials, religioses, guerres civils, catàstrofes naturals, etc.
El Mur de Berlín, de 1961 a 1989, ens escandalitzava, en 28 anys, van morir 238 persones.
Ara , des de 1993 , en 26 anys, se’n han comptabilitzat 35.000 . Aquest és el mur de la mediterrània,...
Amb el mur de la mediterrània, els governs d’Europa les condemnen a mort.
a) impedint que els vaixells de les ONG, com OPEN ARMS, puguin atracar als ports europeus. La negativa de governs com el d’Itàlia o Malta a acollir els nàufrags rescatats, vulneren el dret marítim internacional
b) Impedint que aquests vaixells puguin sortir dels ports per actuar a la mediterrània, com ha fet el govern espanyol, és posa’ls-hi la condemna a morir al mar sense testimonis, com va dir Oscar Camps (director d’Open Arms.)
L’any passat Open Arms va rescatar 1.300 persones, ara ja estem a finals de febrer, quanta gent ha mort en aquests dos mesos?, es suposa més de 200. Com que no ho sabem, no ens amoïna. Ens tanquen els ulls

Finalment,
Tornem a demanar el tancament del CIES, no es delicte ser immigrant.
Demanem canviar la llei d’estrangeria actual. Fins que no es te l’arrelament (3 anys) no es te dret al treball. Avui es reconeix el dret a l’escolarització de tots els nens i nenes i el dret a la sanitat universal, però no el dret al treball.
Exigim també flexibilitat a la Generalitat en els certificats d’acollida. l’acollida de les persones immigrades ha de ser sense condicions.
Sabem que tot això és de mal dir, les xarxes estan plenes de prejudicis i rumorologia, i, no hem de callar davant de gent que malparla contra les persones nouvingudes i no hem de callar davant de qui no admet la igualtat de totes les persones.
La terra és de tothom i ens hem de mostrar clarament contra l'alarmant augment del discurs xenòfob i islamòfob i racista.

Per tot això:
Davant de les eleccions immediates, ens comprometem i demanem a la classe política, valentia en la defensa dels drets humans, de les persones refugiades per causes polítiques i les refugiades a causa de la fam. Cal defensar els drets de les persones immigrades amb totes les conseqüències.
Des de l’Hospitalet, ciutat de població treballadora, amb una renda per càpita de les més baixes de Catalunya, molt semblant a Ciutat Badia en front d’Esplugues o Sant Cugat que doblen la nostra renda per habitant) i amb un parc d’habitatges molt envellit i la densitat de població més alta de Catalunya (21.053 Hab/km2 , la segona és Sta Coloma 16.000) resultant una alta vulnerabilitat de gran part de la nostra població. Malgrat tot, la ciutat vol ser definida com acollidora, no per ser bona gent, sinó per les condicions concretes de la ciutat, l’Hospitalet ciutat d’immigració. També sota el franquisme l’Hospitalet rebé gent que havia hagut de marxar de la seva terra per causes polítiques i econòmiques.

I perquè coneixem per pròpia experiència el dol de les persones migrades, demanem polítiques concretes a la nostra ciutat per fer realitat no només l’acollida sinó també l’acompanyament.

L’Hospitalet 25 de febrer 2019

 

Assemblea del CEL'H

14 de febr. 2019, 10:09 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 14 de febr. 2019, 10:31 ]


Memòria fotogràfica dels barris de l'Hospitalet

17 de gen. 2019, 8:05 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 17 de gen. 2019, 8:09 ]

Vídeo de YouTube

  A mitjans de l'any passat el CEL'H va encetar una nova col·lecció a fi i efecte de potenciar el coneixement de la ciutat. Ho hem fet amb una col·lecció de petit format bàsicament fotogràfic que vol recordar l'Hospitalet del passat. Ara gràcies a la Televisió de l'Hospitalet us podem oferir aquest tall informatiu que parla de la col·lecció i dels dos primers números: Santa Eulàlia i Bellvitge.
Esperem que us agradi. 

El nou institut de Santa Eulàlia portarà el nom d'INS Jaume Botey i Vallès

20 de des. 2018, 2:11 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 26 de febr. 2019, 7:48 ]

Des del CEL'H, entitat llargament vinculada al Jaume, ja que en fou un dels fundadors l'any 1984, ens fem ressò d'aquesta molt bona notícia. El nou institut de Santa Eulàlia portarà el nom de Jaume Botey i Vallès.
El Consell Escolar de Ciutat es va pronunciar favorablement a aquesta proposta de nom. Una proposta que s'havia fet des del CEL'H defensada donades les vinculacions de Jaume Botey amb la ciutat i amb el món educatiu i de l'ensenyament. Un institut que portarà el nom d'un activista, professor, historiador i primer regidor d'ensenyament en el primer ajuntament democràtic durant el perí
ode 1979-1983.
Jaume Botey també va estar un dels pioners de les escoles d'adults. Gran activista dels moviments socials, de solidaritat i per la pau, va rebre el Premi d'Honor de la ciutat de l'Hospitalet l'any 1999. El Jaume també va ser professor de l'Institut Torras i Bages i de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre d'altres accions i mencions.
Per tant, des del CEL'H considerem que ha estat una molt bona elecció d'aquest "Hospitalenc" il·lustre per posar nom a un centre educatiu de la ciutat.

La nostra felicitació de nadal. Recordant el patrimoni

12 de des. 2018, 10:50 publicada per Centre d'Estudis de l'Hospitalet   [ actualitzat el 12 de des. 2018, 10:50 ]


1-10 of 72