Inici


 Notícies                         
 • El CEL'H agraeix les mostres de suport per la pèrdua de Jaume Botey
  La Junta del Centre d’Estudis, en nom de totes les sòcies, de tots els socis i de totes les persones que treballen i col·laboren amb l’entitat, agraeix totes les mostres de condol i de suport que hem rebut amb motiu de la mort del nostre soci i company de Junta Jaume Botey.
  Unes mostres que farem arribar a la M. Pilar Massana.

  Moltes gràcies pel vostre suport en aquests moments tan difícils.

  LA JUNTA DEL CEL’H
  Publicat a les 23 de febr. 2018, 4:30 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • El dissabte ens podrem acomiadar del Jaume Botey
  A partir de demà a les 12 hores i tot el diumenge ens podrem acomiadar del Jaume, al tanatori de l'Hospitalet-Ronda. I el dilluns a les 10.30 hores es farà l'acte de comiat a la parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida de la Plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet.

  Publicat a les 16 de febr. 2018, 8:24 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • Ens ha deixat el Jaume Botey
  Ha mort en Jaume Botey i Vallès. El 15 de febrer a l’Hospital de Bellvitge envoltat per la seva dona M. Pilar Massana i Llorens, els seus familiars i amics més íntims, ens va deixar de forma tranquil·la i serena, una bona persona, un hospitalenc de cor… era el Jaume Botey.

  El Jaume va néixer a Barcelona l’any 1940 i va arribar al barri de Can Serra per quedar-s’hi definitivament l’any 1968. Va ser professor de l’Institut Torres i Bages entre 1968 i 1975. Doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona on també va ser professor d’Història de la Cultura i de Moviments Socials entre 1975 i 2015.

  Primer regidor d’ensenyament del primer Ajuntament democràtic de l’Hospitalet de Llobregat entre 1979-1983 i regidor a l’oposició entre 1987 i 1995.

  Molt vinculat a la vida cívica i al moviment sociopolític de l’Hospitalet, va ser promotor de les Escoles d’Adults, de la Casa de Reconciliació, de l’Associació de Veïns de Can Serra i del Centre d’Estudis de l’Hospitalet del que actualment formava part de la Junta. També ha presidit la Casa de Nicaragua i de la Cooperativa L’Olivera

  Ha estat impulsor de Cristians pel Socialisme, Cristianisme segle XXI, Església Plural, Fòrum Català de Teologia i Alliberament i formava part de l’equip de Cristianisme i Justícia. Premi d’Honor de la ciutat de l’Hospitalet 1999 i premiat amb el Memorial per la Pau Joan XXIII l’any 2017.
  Publicat a les 16 de febr. 2018, 4:04 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • Assemblea General del Centre d'Estudis de l'Hospitalet
  El proper 6 de març es farà l'Assemblea General de Sòcies i Socis del Centre d'Estudis de l'Hospitalet.
  Adjuntem la convocatòria i recordem que la documentació corresponent a l'Assamblea estarà disponible a partir de la propera setmana.
  Les sòcies i socis que la vulguin tenir ens la poden demanar per correu electrònic a celh@celh.cat i els hi enviarem en format pdf.
  Moltes gràcies i us esperem!!!
  Publicat a les 15 de febr. 2018, 10:01 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
S''estan mostrant les entrades 1 - 4 de 36. Mostra'n més »

 Agenda                          
 • Homenatge a Inocenció Salmerón
  El proper 21 de febrer a les 18 hores a la sala d'actes del Centre Cultural de Collblanc-La Torrassa es rendeix homenatge a la persona d'Inocencio Salmerón per la seva dedicació a la cultura i a la recuperació de la memòria de Collblanc- La Torrassa.
  Publicat a les 17 de febr. 2018, 9:25 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • Exposició "Un dia cualquiera"
  El Centre d'Estudis us presenta i us proposa una visita a l'exposició del fotògraf Manu Brabo, premi Pulitzer 2013.
  L'autor ens explica que aquesta exposició és el treball "dels darrers set any. un treball centrat gairebé exclusivament sobre la guerra, principalment a l’Orient Mitjà. De vegades, de manera directa informant des dels fronts, des del combat; d’altres vegades, treballant sobre aquells temes derivats d’aquells conflictes armats, ja gairebé eterns" i ara que "National Geographic em dona l’oportunitat de realitzar aquesta exposició en solitari i unir les meves imatges amb la visió sobre els conflictes bèl·lics que des de fa dècades donen els grans professionals de la fotografia i documentalistes vinculats a aquesta institució, he tingut l’ocasió de revisar el treball que he realitzat des del 2011, un exercici de retrospectiva a través del qual veig clarament una única certesa: la guerra és un succés total en si mateix".
  Segons l'autor  “Un día cualquiera” és un passeig gràfic per la trista realitat en la qual la vida s’ha transformat per a un gran nombre d’habitants del planeta. Espero que us convidi a una reflexió sobre el temps complex en el qual vivim.
  Una exposició frapant i dura no recomanda per a menors de 16 anys. Les imatges incloses a la mostra reflecteixen fets bèl·lics, sovint violents, que poden ferir la sensibilitat de l’espectador, fet pel qual l’assistència de menors a aquest acte queda sota la responsabilitat dels adults que els acompanyen.

  És per aquest motiu que tant National Geographic com l'Ajuntament de l'Hospitalet s’eximeixen de qualsevol responsabilitat.
  Publicat a les 13 de febr. 2018, 9:16 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • Assemblea General de socis i sòcies del CEL'H
  El Centre d’Estudis de l’Hospitalet convoca l’Assemblea General de socis i sòcies de l’entitat pel dia 6 de març de 2018.
  L’Assemblea es farà a la seu de l’entitat, Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, Espai Molí; Av. Josep Tarradellas i Joan 44 de l’Hospitalet de Llobregat.
  Tots els socis i sòcies que vulguin disposar de la documentació corresponent la poden sol·licitat a l'entitat a partir del dia 20 de febrer.
  Publicat a les 9 de febr. 2018, 1:32 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • Passejada fotogràfica pel barri de Santa Eulàlia
  A proposta d'alguns veïns del barri s'organitza una Passejada fotogràfica pel barri de Santa Eulàlia.
  La passejada serà el proper 28 de gener i el punt de trobada serà a la Plaça Pius XII a les 11 hores.
  Publicat a les 25 de gen. 2018, 3:26 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • Diversitat religiosa i l'escola
  Des del Fòrum l'Hospitalet, espai de trobada i diàleg de les diverses tradicions religioses i conviccions us convidem a la sessió de treball sobre "Diversitat religiosa i l'escola" que tindrà lloc el proper dijous 14 de desembre a partir de 18 a 20 hores a la sala d'actes del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas i Joan, 44; metro L-1 parada La Torrassa i Bus L-12 i L-16).
  Des del Fòrum som conscients que el ràpid canvi produït a la ciutat, en els darrers anys, per la diversitat d'orígens, cultures i religions implica una pluralitat de conseqüències que cal abordar i que un primer pas és el coneixement i el diàleg a fi de promoure la bona convivència entre els veïns i veïnes de la ciutat.
  És per aquest motiu que et convidem a participar en aquesta trobada, ja sigui per la teva activitat, per experiència professional, per vinculació amb el món escolar o per formar part d'un centre de culte de la ciutat, tens una percepció pròpia sobre aquesta realitat. Si voleu més informació podeu consultar el pdf de presentació a càrrec de Joan Camós.
  Publicat a les 11 de des. 2017, 1:29 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
S''estan mostrant les entrades 1 - 5 de 31. Mostra'n més »

 Babel'H                        
Base de dades sobre l'Hospitalet

 Xarxes socials             
https://www.facebook.com/Centre-dEstudis-de-lHospitalet-194351183917202/
https://twitter.com/CELHOSPI
https://www.youtube.com/channel/UCCyDnEe85LF-V0yxnzd_aig

 Qui som, què fem?      
Vídeo sobre el Centre d'Estudis de l'Hospitalet


 Imatges                         
Galeria de fotos de l'Hospitalet


 Manual d'història         
Manual d'història de l'Hospitalet de Llobregat

 On som?                   

Col·lecció Recerques    


Col·lecció Josefina Gómez