Notícies                         
 • El CEL'H es manifesta en favor de la democràcia
  La Junta Directiva del Centre d'Estudis de l'Hospitalet, davant de la situació que estem vivint , manifesta: Que la vulneració i menyspreu dels drets col·lectius atempta contra els drets bàsics de la ciutadania i per aquest motiu ens sentim convocats a participar en aquelles accions pacífiques que col·lectivament es portin a terme, per acabar amb les restes del franquisme i conquerir una democràcia més autèntica.
  Publicat a les 22 de set. 2017, 3:09 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • MetropoL'His GlobaL'H 2017!
  Ja és aquí la dotzena edició del festival de curtmetratges MetropoL'His. En aquesta edició les joves companyies poden participar en la gravació d'un curtmetratge en 48 hores. Un cop anunciades les tres premisses que han d'aparèixer a tots els curts, les companyies participants es posaran en marxa per fer en un sol cap de setmana un curtmetratge únic. Una acció o un objecte, una frase i una localització de l'Hospitalet serà allò que unirà totes les obres.
  Pel que fa a la quarta edició del GlobaL'H es donarà suport a curtmetratges d'arreu del món que a través del llenguatge audiovisual apropin els valors de la cultura de la pau, la convivència i els drets humans.
  Si voleu més informació podeu consultar  MetropoL'His
  Publicat a les 19 de set. 2017, 8:47 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • 50 anys de Granvia Sud
  L'any 1967 es van començar a ocupar els primers pisos del "Conjunto Residencial Gran Via", una urbanització considerada "d'alt nivell" i dotada de tota mena de serveis que es situava a la frontera entre l'Hospitalet i Barcelona. Finalment només es van construir 5 blocs dels que s'havien de fer. El projecte va quedar abandonat amb 890 pisos. Els veïns es van veure enganyats en tots els sentits.
  Ara es commemora el cinquanté aniversari d'aquest barri de la ciutat.
  Els actes de commemoració començaran eld ia 21 de setembre amb la inauguració d'una exposició, el reconeixement a comerços i entitats destacades del barri i un brindis pels 50 anys de la fundació del barri i acabaran el diumenge 1 d'octubre amb activitats lúdiques i festives.
  Publicat a les 19 de set. 2017, 7:25 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • El CEL'H es suma al condol per la mort de Jacint Borràs i Manuel
  Des del Centre d'Estudis de l'Hospitalet fem arribar el condol a la família de Jacint Borràs, exsoci i col·laborador de la nostra entitat. Una persona que ha destacat per la seva implicació en la vida cultural, associativa i esportiva del nostre país.

  Publicat a les 12 de set. 2017, 8:41 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
S''estan mostrant les entrades 1 - 4 de 17. Mostra'n més »

 Agenda                          
 • Presentació del llibre. "50 anys de Granvia Sud. Història d'un barri de l'Hospitalet"
  El proper dimarts 26 de setembre es farà la presentació d'aquest llibre editat per l'Associació de Veïns de Granvia Sud i el Centre d'Estudis de l'Hospitalet.
  Las presentació serà a les 19 hores al local de l'Associació de veïns i anirà a càrrec de Manuel Domínguez, un dels autors de la publicació juntament a Bartomeu Fité i Genís Pascual.
  Publicat a les 18 de set. 2017, 3:11 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • 1Delta. El Llobregat 6 pobles
  Us animem a visitar aquesta exposició que és una síntesi històrica sobre els aspectes de la interacció de les poblacions deltaiques amb el riu Llobregat.
  El riu Llobregat i el seu Delta han marcat les vides dels seus pobladors al llarg del temps. El Llobregat ha sigut font de vida i desenvolupament. Però també ha significat un obstacle i ha marcat la nostra història més trista amb les seves avingudes i riuades.
  L'exposició es podrà visitar des del 14 de setembre dins el 26 de novembre al Museu de l'Hospitalet.L'Harmonia. Espai d'Art (Pl. de Josep Bordonau i Balaguer, 6)
  Si voleu més informació us podeu adreçar al mateix Museu cultura.museu@l-h.cat o al telèfon 93 403 61 10 
  Publicat a les 4 de set. 2017, 7:46 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • El Canal de la Infanta. La recuperació d'un patrimoni
  "El Canal de la Infanta. La recuperació d'un patrimoni", és el títol d'un llibre que vol donar a conèixer la història d'aquesta emblemàtica infraestructura a través del recorregut que fa per les poblacions del Baix Llobregat, l'Hospitalet i Barcelona.
  El dia 28 de juny a les 18 hores dins d'una trobada de les entitats que formen el Grup Protegim el Canal de la Infanta, es farà la presentació d'aquesta publicació a l'Hospitalet.
  L'acte es farà a Can Riera (Carrer de la Riera de l'Escorxador, 19 al costat del Museu de l'Hospitalet).
  Aquest acte l'organitza PERSEU, Associació per la Defensa del Patrimoni de L'H.
  Publicat a les 23 de juny 2017, 2:35 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • La mort de Lluís XIV
  L'Espai V.O ens recomana aquesta pel·lícula que es podrà veure el proper 27 de juny al Filmax Granvia.
  Una pel·lícula 'Albert Serra en versió original amb subtítols en castellà i una durada de 102 minuts
  La mort de Lluís XIV és una pel·lícula que mostra un cineasta amb gran sentit de la posada en escena i un gust per la bellesa de tot el que es troba en l'enquadrament. Només cal fixar-se en les imatges en que Jean Pierre Léaud (Lluís XIV) apareix en el llit de mort.
  D'altra banda, es port dir que amb aquest film L'Albert Serra no només immortalitza el rei Lluís XIV, també immortalitza l'actor que va fer de Tom a El último tango en París.
  Publicat a les 23 de juny 2017, 2:35 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
S''estan mostrant les entrades 1 - 4 de 16. Mostra'n més »

 Babel'H                        
Base de dades sobre l'Hospitalet

 Xarxes socials             
https://www.facebook.com/Centre-dEstudis-de-lHospitalet-194351183917202/
https://twitter.com/CELHOSPI
https://www.youtube.com/channel/UCCyDnEe85LF-V0yxnzd_aig

 Qui som, què fem?      
Vídeo sobre el Centre d'Estudis de l'Hospitalet


 Imatges                         
Galeria de fotos de l'Hospitalet


 Manual d'història         
Manual d'història de l'Hospitalet de Llobregat

 On som?