Inici


 Notícies                         
 • 6 de Març Assemblea General del CEL'H
  Recordem que el proper dimarts fem l'Assemblea General de Socis i Sòcies de l'entitat.
  L'acte es fa a la seu del CEL'H a l'Espai Molí del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.
  Des d'aquesta notícia us podeu despenjar la convocatòria.
  18.30 hores primera convocatòria
  19 hores segona convocatòria.
  Us hi esperem!
  Publicat a les 28 de febr. 2018, 10:20 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • El CEL'H agraeix les mostres de suport per la pèrdua de Jaume Botey
  La Junta del Centre d’Estudis, en nom de totes les sòcies, de tots els socis i de totes les persones que treballen i col·laboren amb l’entitat, agraeix totes les mostres de condol i de suport que hem rebut amb motiu de la mort del nostre soci i company de Junta Jaume Botey.
  Unes mostres que farem arribar a la M. Pilar Massana.

  Moltes gràcies pel vostre suport en aquests moments tan difícils.

  LA JUNTA DEL CEL’H
  Publicat a les 23 de febr. 2018, 4:30 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • El dissabte ens podrem acomiadar del Jaume Botey
  A partir de demà a les 12 hores i tot el diumenge ens podrem acomiadar del Jaume, al tanatori de l'Hospitalet-Ronda. I el dilluns a les 10.30 hores es farà l'acte de comiat a la parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida de la Plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet.

  Publicat a les 16 de febr. 2018, 8:24 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • Ens ha deixat el Jaume Botey
  Ha mort en Jaume Botey i Vallès. El 15 de febrer a l’Hospital de Bellvitge envoltat per la seva dona M. Pilar Massana i Llorens, els seus familiars i amics més íntims, ens va deixar de forma tranquil·la i serena, una bona persona, un hospitalenc de cor… era el Jaume Botey.

  El Jaume va néixer a Barcelona l’any 1940 i va arribar al barri de Can Serra per quedar-s’hi definitivament l’any 1968. Va ser professor de l’Institut Torres i Bages entre 1968 i 1975. Doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona on també va ser professor d’Història de la Cultura i de Moviments Socials entre 1975 i 2015.

  Primer regidor d’ensenyament del primer Ajuntament democràtic de l’Hospitalet de Llobregat entre 1979-1983 i regidor a l’oposició entre 1987 i 1995.

  Molt vinculat a la vida cívica i al moviment sociopolític de l’Hospitalet, va ser promotor de les Escoles d’Adults, de la Casa de Reconciliació, de l’Associació de Veïns de Can Serra i del Centre d’Estudis de l’Hospitalet del que actualment formava part de la Junta. També ha presidit la Casa de Nicaragua i de la Cooperativa L’Olivera

  Ha estat impulsor de Cristians pel Socialisme, Cristianisme segle XXI, Església Plural, Fòrum Català de Teologia i Alliberament i formava part de l’equip de Cristianisme i Justícia. Premi d’Honor de la ciutat de l’Hospitalet 1999 i premiat amb el Memorial per la Pau Joan XXIII l’any 2017.
  Publicat a les 16 de febr. 2018, 4:04 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
S''estan mostrant les entrades 1 - 4 de 37. Mostra'n més »

 Agenda                          
 • Xerrada- Col·loqui sobre la Renda Garantida Ciutadana

  Des de l'Espai de Ciutadania us proposem aquesta activitat.

  Publicat a les 14 de març 2018, 9:14 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • Les joventuts llibertàries de Catalunya (1932-1939)
  ATENCIÓ!  Per coincidència amb un altre acte ens veiem en la necessitat d'ajornar fins a nova data la presentació d'aquest llibre, "Les joventuts llibertàries de Catalunya (1932-1939).
  El llibre  La trajectòria dels joves llibertaris catalans sovint ha estat oblidada o difuminada dins de la història general de la CNT-FAI. Malgrat perviure en la memòria col·lectiva la imatge d'aquests nois i noies com a simbol de la lluita antifeixista i revolucionaria, s'han perdut el rastre i la personalitat, les seves demandes i els seus projectes. El llibre que us presentem recupera les seves veus i ens acosta a una de les organitzacions juvenils més importants de la Segona República i la Guerra Civil.
  Les Joventuts llibertàries  s'stengueren a totes les comarques i es vertebraren des de la base de barris i pobles. Seguint la tradició anarquista catalana de finals dels XIX, les Joventuts llibertàries oferien a molts joves que havien patit l'explotació laboral la possibilitat d'accedir a la cultura i una opció peer entendre i transformar el món. Ells mateixos es consideraven l'avantguarda que havia de construir un nou sistema on triomfés la jústicia social i, quan en els primers mesos de la Guerra Civil va semblar que el seu somni es feia realitat, van lluitar fins a les últimes conseqüències per defensar-lo.
  L'autora, Sònia Garangou va nèixer a Malgrat de Mar i és doctora en Història Contemporània per la UB. Ha publicat nombrosos estudis i destaca pel seu vessant docent. Professora de Ciències Socials de secundària i batxillerat va passar per la nostra ciutat.
  Alguns comentaris sobre la publicació.  Caarles Santacana (El País 4 de febrer 2018) "...els joves llibertaris canviaven els balls per xerrades, evitaven l'alcohol, practicaven el naturisme, alguns eren vegetarians i devoraven llibres a les biblioteques dels ateneus. És clar que per a ells cultura i revolució anaven de la mà, i per això es van involucrar en les insurreccions revolucionaries protagonitzades per l'anarquisme durant els anys de la República...."

  Publicat a les 14 de març 2018, 2:51 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • Col·loqui sobre la Renda Garantida Ciutadana
  L'Espai de Ciutadania organitza el col·loqui sobre la "Renda Garantida Ciutadana" el proper dia 21 de març a partir de les 18 hores a Can Riera. 
  A l'acte hi intervindran Diosdado Toledano González, portaveu de la Comissió Promotora de la Renda Garantida Ciutadana i Carmen Martínez Ruzafa, Responsable d'Acció Social de la CONC
  Publicat a les 7 de març 2018, 3:06 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • 500 anys de Reforma Protestant (1517-2017).
  El proper dimarts 13 de març s'inaugura aquesta exposició organitzada des del Fòrum de l'Hospitalet en la que es mostra la història l'arrelament i la presència a la ciutat d'aquesta religió.
  L'exposició es pot veure al Museu de l'Hospitalet a Casa Espnya al carrer Joan Pallarès, 38 de l'Hospitalet.
  L'exposició es podrà veure de dimarts a divendres de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores. Els dissabtes i diumenges d'11 a 14 hores. Els dilluns i els festius està tancat.
  Publicat a les 7 de març 2018, 3:01 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
 • L'acompanyament al final de la vida
  El 13 de març organitzem una conversa en col·laboració amb l'Associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat, en la que volem proposar una altra perspectiva del dret a viure el procés final de vida.
  L'encarregada d'introduir el tema serà la Mercè Juan, presidenta de l'Associació, infermera i antropòloga.
  Com ja és habitual un cop introduit el tema s'obrirà un torn de paraula a tots els assistents.
  Donades les limitacions de l'espai (Seu del CEL'H; Espai Molí del Centre Cultural Metropolità Tecla) es prega confirmar l'assistència al correu electrònic celh@celh.cat.
  L'acte començarà a les 19 hores i acabarà a les 21 hores.
  Publicat a les 28 de febr. 2018, 10:27 per Centre d'Estudis de l'Hospitalet
S''estan mostrant les entrades 1 - 5 de 37. Mostra'n més »

 Babel'H                        
Base de dades sobre l'Hospitalet

 Xarxes socials             
https://www.facebook.com/Centre-dEstudis-de-lHospitalet-194351183917202/
https://twitter.com/CELHOSPI
https://www.youtube.com/channel/UCCyDnEe85LF-V0yxnzd_aig

 Qui som, què fem?      
Vídeo sobre el Centre d'Estudis de l'Hospitalet


 Imatges                         
Galeria de fotos de l'Hospitalet


 Manual d'història         
Manual d'història de l'Hospitalet de Llobregat

 On som?                   

Col·lecció Recerques    


Col·lecció Josefina Gómez