WYSIWYG WebBuilder - Bästa WebEditorn

WYSIWYG WebBuilder - WebEditorn Alla Kan Använda

Navigation

Startsidan

Allmänt Om Hemsidor

Bästa WebEditorn

Starta Bygg i WYSIWYG

Textblock och Navigation

Ladda Upp Din Sida

Foton och Bilder

Länkar

Downloads

Kontakt

 

Sveriges startsida

WebbSide Editorn är det viktigaste verktyget, det är med den Du bygger din Webbsida. Jag provade ett flertal, bl.a. Dreamweaver, Frontpage, Antenna och några till. Men det jag fastnade för var WYSIWYG WebBuilder från Pablo Software Solutions.

WYSIWYG WebBuilder finns både som gratisversion (v2.8) och som betalversion (v3.11) Skillnaden dom emellan är att ver.3.11 har ett modernare gränssnitt, man kan se hela webbplatsens struktur och det är nu den versionen som man förbättrar efterhand.         Version 2.8 är lik i hur man arbetar med att skapa sidorna, men Du får själv hålla reda på hur Du har lagt upp din huvudsida med alla undersidor och hur de är länkade tillsammans. Nu är programmet inte särskilt dyrt, $29 bara så jag tror det bästa man kan göra är att stödja utvecklaren genom att köpa sista versionen, jag gjorde det iallafall....köpte programmet.

Varför jag fastande just för WYSIWYG WebBuilder var att det är så mycket enklare att arbeta med än något annat program jag provade. Frontpage och Dreamweaver kanske har fler finesser, men när man knappt förstår ens hur man skriver in en enkel text och lägger in ett vanligt foto så försvinner vitsen med alla finesserna. Med WYSIWYG WebBuilder säger sig alla funktionerna nästan av sig själva....har Du någon gång arbetat men ett vanligt officeprogram som Publisher eller Powerpoint kan Du lätt klara av WYSIWYG.

Att Göra Före Du Börjar Bygga Sidan

Nu ska Du ha en mapp att spara din hemsida i, lämpligen skapar Du den i Mina Dokument och döper den till "XX Hemsida". I denna mapp skapar Du en ny mapp som Du döper till "images", betyder bilder på Engelska. Observera att framöver när Du bygger sidan ska du helst använda små bokstäver till allt, korta namn och ABSOLUT INTE använda å, ä eller ö. Nu kopierar Du över dina bilder Du vill använda till "images" mappen...tänk på att de bör vara så små som möjligt, 600 X 400 och en sådär max 100 kB stora...samt tänk på namnlängd, å-ä-ö problemet och helst inga stora bokstäver.       När det är gjort är det dags att börja skapa hemsidan.

Hur Du Använder WYSIWYG WebBuilder ver 2.8 Free

Du har väl öppnat programmet ? I så fall bör det se ut så här...

Överst har Du ett generellt verktygsfält med spara, öppna, publish, text, line, image och så vidare.

Till Vänster har Du en sidbar med speciella verktyg som HTML, Java, Inline Frame, Flash och lite annat gott. Till Höger finns en annan sidebar med andra speciella verktyg som Form, Button, Checkbox med flera....och av nån anledning så har Du ett fritt verktygsfält nere i den grå ytan till Höger. Ta tag i detta och dra det till den tomma platsen (undre halvan) på Höger sidebar, så är det inte i vägen längre.

Arbetsytan är den vita som är döpt till Untitled1. Ta tag i höger nedre hörn och dra ut den till att täcka allt det gråa...för att sen få lite hjälp att lägga ut olika textblock, objekt med mera behöver vi helst ha ett par linjaler och en grid ( arbytan upplelad med punkter ) Gå då in under View i menyn och välj "Rulers" och sen "Grid". Nu är WYSIWYG WebBuilder ver 2.8 Free klar att börja producera din webbsida....men mer om det i följande stycken.

Hur Du Använder WYSIWYG WebBuilder ver.3.11

Så här ser det ut....

Jag antar att Du har öppnat programmet för första gången nu. Vad Du då ser är en tom sida som heter index och det finns bara en liten blå ikon till vänster på den tomma ytan. Överst har Du ett generellt verktygsfält med spara, öppna, publish och så vidare

Till Vänster har Du en sidebar med de olika speciella verktygen för att skapa textrutor, former, linjer, knappar, fotogallerier med mera. Till Höger ser Du strukturen på din Webbsida och längst upp står det då "Untitled", det är namnet på din Webbsida och den döper du när du sparar sidan första gången. Därunder står det "index" och det är huvudsidan, eller startsidan när man går till din webbsida. Bortsett från kosmetika är det inga stora skillnader på gratisversionen och betalversionen. Du har lite bättre överblick över din webbplats och kan skapa undersidor lite lättare.

Nu kommer jag på den här sidan att arbeta med gratisversionen av WYSIWYG WebBuilder, men om Du nu gjort som jag och köpt version 3.11 så kommer Du att känna igen dig i allt, förutom att Du har alla verktygen till Vänster....så Du missar ingenting !