Ladda Upp Din Sida Till Internet

Så här gör du för att folk ska kunna se din sida på Internet.

Navigation

Startsidan

Allmänt Om Hemsidor

Bästa WebEditorn

Starta Bygg i WYSIWYG

Textblock och Navigation

Ladda Upp Din Sida

Foton och Bilder

Länkar

Downloads

Kontakt

 

Sveriges startsida 

BILDER

 Klicka på bilderna nedan för att se dom större. Öppnar i samma fönster så för att komma tillbaka, välj pil bakåt

     Bild 1. Upload dialog

  Bild 2. Knappa in dina Uppgifter

    Bild 3. Välj konto och Publish

Bild4. FTP Surfer Welcome

      Bild 5. FTP Surfer Nytt Konto

    Bild 6. FTP Surfer  Konfigurera

 Bild 7. FTP Surfer inloggad

 Bild 8. Upload dialogrutan

 Bild 9. Ladda ner en fil

 Bild 10. Download Dialogrutan

 Bild 11. Radera en fil med Delete knappen

Nu när Du har byggt din sida i datorn vill Du väl kunna ladda upp den så att andra kan ta del av vad Du skapat.

Vi antar att Du har ett konto hos Telia och att Du har registrerat dig för en hemsida på "Mina Sidor". Där har Du fått adressen ~u4552935  och ett lösenord. Din Server Du blivit tilldelad på Telia heter web.telia.com och det är allt Du behöver veta.

Nu till att publicera sidan på internet. Mitt i det övre verktygsfältet hittar Du en knapp som det står "Publish" på, klicka på den och ett fönster öppnas

Se Bild 1.

Nu kommer Du att få lägga till Ditt Hemsidekonto i listan så att Programmet kan ladda upp sidan till rätt plats. Klicka på "Add" knappen uppe i Högra hörnet på fönstret och en nu liten ruta dyker upp.

Se Bild 2.

Här fyller Du i ett namn på ditt konto, lämpligen till vad Du vill din sida heter. Jag har döpt det här till "Tigers Sida"  Därefter efterfrågas din Webbserver, eller "Host" som det heter i WYSIWYG. Jag skrev in "web.telia.com" och det gör Du också om Du har Telia som leverantör, om inte får Du titta i dina papper och se vad just din server heter. Nästa post är "username" och det är ditt kontonummer. Vi har här ~u4552935 i vårt exempel, Du skriver såklart in ditt kontonummer och till sist skriver Du in ditt tilldelade lösenord vid "password"  KLART!

Då klickar Vi på OK !

Se Bild 3.

Nu är vi tillbaks på det ursprungliga fönstret igen och där markerar Du bara ditt konto och klickar på "Publish"

FTP Surfer 1.07

FTP Surfer 1.07 är en FTP Klient med vilken Du kan ladda upp filer till ditt konto. Varför behöver jag en sådan när jag kan göra det i WYSIWYG, tänker Du nu. Visst kan Du ladda upp din sida, men i WYSIWYG kan Du inte ladda upp enskilda filer, ta bort filer eller döpa om filerna Du har laddat upp. Det är där en FTP Klient kommer in. Säg bara att Du har feldöpt en enda fil och fått med ett å, ä, eller ett ö...vore praktiskt att bara döpa om filen, snabbt ändra sökvägen till bilden i WYSIWYG och bara publicera HTML filerna istället för att ladda upp precis hela webbsidan med alla bilder och filer igen. Eller så vill Du ändra bilder på din sida och behöver ta bort några gamla för att spara på platsen på ditt tilldelade konto !

Nåväl....så här fungerar iallafall FTP Surfer.

Det första Du gör är att starta programmet såklart och då får Du upp ett sånt här fönster Bild 4. Det är ett välkomstfönster och vad Du nu behöver göra är att klicka på "My Neighbourhood" mappen till Vänster. När Du gjort detta förändras det till som Du ser på   Bild 6.

My Neighbourhood" är markerat och till Höger har Du nu en liten mapp där det står "New Connection". Så då klickar vi på den och ett dialogfönster som på Bild 6. dyker upp. Där fyller Du bara in dina kontouppgifter med password och lämpligen döper kontakten till något lämpligt, ex. din sidas namn.  Jag valde "Tigers Sida" . Så var det klart...bara att klicka OK och ditt konto är färdigt för att transferera dina filer.

Nu till hur Du använder FTP Surfer... Tänk dig att programmet är likadant som om Dy öppnar ex.vis "Mina Dokument" i utforskaren. Nu är det bara att filerna Du ser ligger på internet istället. Klicka bara på ditt skapade konto för att öppna din sida (kolumnen till Vänster i programmet) FTP Surfer loggar in och snart ser Du alla dina filer till Höger. Så ska det se ut när Du är inloggad (Bild 7.)

För att ladda upp en fil eller bild till din hemsida klickar Du bara på "Upload" knappen. Ett dialogfönster öppnas där Du helt enkelt bläddrar dig fram till den fil Du vill ladda upp. (Bild 8.)

För att ladda ner en fil markerar Du den först och klickar sen bara på "Download" knappen (Bild 9.) Då dyker en annan dialogruta upp som frågar var Du vill spara filen. (Bild 10.)

Vill Du radera en fil så markerar Du den först, därefter klickar Du på "Delete" knappen. (Bild 11.)

Svårare än så är det inte... bara att sätta igång !

Har Du nu inte tillgång till ett hemsidekonto genom bredbands leverantören kan Du alltid hitta gratis webbhotell. En som fungerar utmärkt och är helt reklamfri  är 110mb.com, bara att registrera sig för ett gratiskonto så får Du hela 5Gb utrymme till hemsidan, dock så kan Du inte ladda upp större filer än max 8Mb. Men det räcker länge. http://www.110mb.com/

"Fotnot: Nu har jag använt en sida som finns på nätet som exempel istället för "Tigers Sida". Inget annat än namnet skiljer dem åt."