Allmänt Om Hemsidor

Vad man bör känna till rent allmänt om Hemsidor

Navigation

Startsidan

Allmänt Om Hemsidor

Bästa WebEditorn

Starta Bygg i WYSIWYG

Textblock och Navigation

Ladda Upp Din Sida

Foton och Bilder

Länkar

Downloads

Kontakt

 

Sveriges startsida

Hemsidor kan man skapa på ett par olika sätt. Antingen som denna sidan med hjälp av onlineverktyg och ett antal mallar man har att välja på, eller genom att bygga en hemsida i sin dator med hjälp av ett WebbEditor program innan Du publicerar sidan på internet.

Vi ska bygga vår egen i Datorn först....Du har större valmöjligheter att få den precis som Du vill, och sen är det ju Du själv som skapat den...nåt man kan känna sig lite stolt över...

Vad Du kommer att behöva först och främst är en idé om vad Du vill skriva om på din sida och i stora drag hur Du vill attden ska se ut !  För att sen kunna skapa sidan behöver Du ett WebbEditor program...andra bra program i din arsenal är en Colorpicker, en FTP klient och ett bildbehandlingsprogram där Du kan ändra storlek och kvalité på bilderna. Tips om program, och då främst om det finns gratisalternativ kommer jag att ta upp när jag går närmare in på de olika momenten när man bygger sidorna.

Lite bilder, clipart, någon eller några filer Du vill att folk ska kunna ladda ner förhöjer intrycken av din sida....däremot är ljud något man bör vara mycket försiktig med. Hemsidor är ett visuellt media och musik, klickljud, schwooshljud och liknande är kanske kul första gångerna man hör det, men i längden blir det bara irriterande Likadant är det med alltför mycket och påtagliga visuella effekter som blinkande lampor, banners som hela tiden ändrar färg, effekter som följer efter musen m.m....om det hålls på en diskret nivå så bidrar det till sidans stämning, men om det dominerar är det mest irriterande och man undviker sidan.

Jag antar att Du redan har ett bredbandsabbonemang där det ingår Hemsidor, åtminstone på Telia så har man 5 st egna hemsidor om  10 Mb vardera att tillgå och man administrerar dom enkelt via Mina Sidor. Har Du Telia men inte tillgång till Mina Sidor, registrera dig och vänta på att få ett lösenord hemsänt så du kan logga in. Vid problem, kontakta Telias kundtjänst. Men man kan lika gärna köpa sig utrymme på ett Webbhotell om man önskar mer plats. B-One är ett webbhotell och Surftown ett annat. Jag har hört mest gott om B-One då allt är på svenska. Surftown vet jag inte mycket om mer än att priserna är hyfsade www.b-one.net/ , www.surftown.se.  Än så länge har jag nöjt mig med Telias 10 Mb hemsidor, men jag tittar själv efter mer utrymme och B-One är intressant för mig idag...

Följer Du den här sidan kommer Du att känna till hur Du bygger din hemsida i din egen dator, hur Du lägger in bilder och ordnar till att folk kan ladda ner filer från din dator.