Foton och Bilder på Webbsidan
Här lite om olika sätt att få till det med foton, bilder och annan grafik på hemsidan.

Navigation

Startsidan

Allmänt Om Hemsidor

Bästa WebEditorn

Starta Bygg i WYSIWYG

Textblock och Navigation

Ladda Upp Din Sida

Foton och Bilder

Länkar

Downloads

Kontakt

 

Sveriges startsida

Inget gör väl en webbsida mer levande än lite bilder. En bild säger mer än tusen ord, heter det ju. Det gör även att din hemsida ser betydligt gladare ut om Du har gett lite färg åt den.

I WYSIWYG WebBuilder finns det ett par olika sätt att lägga till grafik och bilder... Du kan lägga in en enkel bild, Du kan lägga in en samling småbilder (thumbnails) som är klickbara för att se den i originalstorlek, och slutligen kan Du skapa ett bildspel där Du byter bild med förbestämd intervall, vanligen med några sekunders visning av varje bild.

Vi börjar med att lägga in en enkel bild. Set är likadant som när vi lade in logon under "Starta Bygg i WYSIWYG", men vi kör en repetition med samma bild.

I verktygsfältet längst upp i WYSIWYG hittar du lite till Höger om mitten en knapp det står "Image" på. Klicka på den och vad händer ?...Absolut ingenting mer än att den blev ljusare och muspilen förvandlades till ett kors ! Nu sätter du det där korset på bakgrunden på din blivande Hemsida där Du vill ha bilden, trycker ner Vänster musknapp, håll kvar den och drar musen åt något håll.  Ooops...nu blir det en ruta där det står "no image selected" !  Släpp musknappen och då dyker det där "Öppna" fönstret upp igen och nu har det redan öppnat din "images" mapp åt dig....bara att leta fram din bild alltså och klicka på den ! Där dök den upp JA...på din sida i den där rutan Du drog upp. Nu har Du några blå fyrkanter på mitten och i hörnen av bilden. Drar Du i dem kan du öka eller minska storleken på bilden och sätter du musen över bilden blir muspilen till en "fyra-pil" som gör att när du håller ner Vänster musknapp kan Du flytta runt bilden till dit Du vill ha den. Lätt som en Plätt...din första bild på hemsidan är fixad !

En rad med klickbara småbilder (thumbnails) är precis lika enkelt att ordna till.