Webbsidebyggaren's Hemsida

Allt För Amatören Som Bygger Hemsidor

Navigation

Startsidan

Allmänt Om Hemsidor

Bästa WebEditorn

Starta Bygg i WYSIWYG

Textblock och Navigation

Ladda Upp Din Sida

Foton och Bilder

Länkar

Downloads

Kontakt

 

Sveriges startsida

Egen Hemsida...Något säkert många har funderat på men tyckt att det verkar alltför krångligt att göra själv. Det behöver inte vara så svårt som man kanske tror, bara man hittar rätt verktyg så är det faktiskt ganska enkelt.

Här vill jag dela med mig lite av mina erfarenheter och jag vänder mig främst till de glada amatörer som gärna vill men inte kan ett dugg om vare sig HTML kodning, FTP uppladdningar eller något annat som rör just Hemsidor.

 Bygga Hemsida...då pratar jag inte om att bygga en hemsida som den här på Google eller någon annan Webb-baserad sida där online verktyg tillhandahålls, nej jag menar en "riktig" som man först bygger i sin dator och sen laddar upp på ett tillhandahållet konto genom sin bredbandsleverantör eller på ett köpt Webbhotell.

Det är inte för mer än några veckor sedan som jag själv började fundera på att skapa min egen hemsida och började förhöra mig på Internetstart.se Forum hur jag skulle gå tillväga. Många var hjälpsamma och jag fick en hel del tips jag kunde arbeta vidare på. Dock krävdes det också en hel del letande på Internet, mycket testande av olika program och en hel del prova och se hur det blev innan jag kunde ladda upp en sida som jag var ganska nöjd med.

Jag har hunnit prova både MS Frontpage, Dreamweaver och ett par till av de kända WebEditor programmen, men jag gav upp dom efter bara ett par dagar...de var alltför krångliga och svårbegripliga ! Då ramlade jag över ett program som heter WYSIWYG WebEditor, och det var lekande lätt att arbeta med...rätt verktyg, då fixar man allt !

Nu när man fått lite häng på det hela har det blivit ett par stycken hemsidor , en till firman och vars en till barnen. Fortfarande ser jag det som lite av experimenterande och firmans sida är fortfarande under konstruktion. Barnens är lite enklare uppbyggda och klara. Jag kommer att länka till min sons som exempel längre fram när vi går in på specifika saker.