Web2.0‎ > ‎Blog učiteljice‎ > ‎

Medijska kultura i alati 2.dio

objavio 26. velj 2012. 02:29 Sandra V.   [ ažurirano 26. velj 2012. 03:54 ]
Moj razredveljača 2012. on Storybird

Ovi alati služe kao pomoć u nastavi hrvatskog jezika. Već su do sada spomenuti na stranicama ovdje, pa se neću dugo zadržavati na njima, nego ih spomenuti:


Make Comix – jednostavan strip alat, očekuje se više znanja os tripu, ima mogućnosti (3- 4 slike u nizu) izrade pravog stripa ili samo jednog niza.

Comic Strip Generator – možete dodati vlastite fotografije ili fotografije s weba i u oblačiće napisati tekst i tako oživjeti sliku.

ToonDoo - stranica omogućuje učenicima i učiteljima da dijele svoje stripove, komentiraju druge stripove, pa čak i spremanje i uređivanje različitih  stripova. Alat za svaku preporuku.

Kerpoof - Napravite video ili animiranu sliku.

Googlesearch - Koristite Google pretraživanje kako bi ispričati svoju priču.

OneTrueMedia - Spojite svoje fotografije i slike s tekstom i animacijom, besplatan je samo osnovni dio, ostalo je uz plaćanje.

Blabberize - Neka vaše slike govore, smiješne životinje…besplatan.

Smilebox - Napravite video od svojih fotografija i videu dodajte dizajn i glazbu. Ovaj Software morate preuzeti na svoje računalo. Ovo je program koji možete koristiti u različitim područjima nastave.

Glogster - Stvaranje i online poster, koji je interaktivan.

VoiceThread za učitelje-interaktivni način predstavljanja  priče, mogu se komentirati priče. Može se postavi na blog ili wiki.

Storybird-  stvorte lijepe priče odabirom gotovih slikovnih radova i dodavanjem riječi. Može se postavi na blog ili wiki. Moja preporuka za ovaj alat.

Voxopop - Konstruirajte audio priče.

Zooburst - 3D pop-up priča, kreirate ih sami.

LittleBirdTales - učitajte svoje slike, snimiti svoj glas i ispričajte poznatu priču.
 
Korištenjem ovih alata svoju nastavu medijske kulturte (hrvatskog jezika) oplemenit ćete, učiniti je drugačijima, učenici će se zainteresirati za nove medije i sve više koristiti alate da iskažu svoju kreativnost.
Sretno vam u tome!
 
učiteljica Sandra
Comments