Onze route

De enige 2 bestemmingen die we zeker zullen aandoen zijn onze begin- en eindbestemming. Net als de reis is ook de route naar onze bestemming een groot avontuur. Uiteraard hebben we wel een hoofdroute. Een indicatie van de route staat hieronder in het rood weergegeven.
 
Vanwege de onrustige situatie in Syrie is het misschien niet mogelijk via het Midden - Oosten te gaan (deze zwart  gemarkeerde route). In dat geval is het alternatief een ferry overtocht van Venetie naar Alexandrie. Verder twijfelen we nog over de tocht door Zuidelijk Afrika. Er zijn meer wegen die naar...leiden :-).
 
 
 
Met Google maps kun je tevens inzoomen op de route...
 

Onze route

 
De eerste dagen zullen we doorbrengen in Europa op over het algemeen goed onderhouden wegen. Hoewel het mogelijk is hier veel kilometers te maken, zal ook hierbij onze gemiddelde afstand per dag de 250 km niet overschrijden. Hierbij zullen we snelwegen zoveel mogelijk vermijden en gaan we zoveel mogelijk genieten van wie en wat we tegenkomen en meemaken. De route in Europa begint in Nederland en gaat via de Balkan en Turkije naar het Midden-Oosten. In verband met de 'onrustige' situatie in Syrie lijkt deze route vooralsnog niet zeker. Afwachten dus en de vinger aan de pols houden. Wie weet is het in september/ oktober toch rustig genoeg om dit historisch rijke regio te bezoeken.
 
Via Syrie en Jordanië steken we per ferry over naar Egypte om hier onze eerste stappen te zetten op Afrikaanse bodem. Er komen is één ding, er kunnen rijden een tweede. Dit alles in verband met de verkeerschaos in de steden en het ontbreken van goed begaanbare wegen. Via Aswan steken we per ferry over naar Wadi Haifa (Sudan).
 
Via Sudan gaan we naar Ethiopie, Kenya, Oeganda en Rwanda naar Tanzania. Landen waar we volop gaan genieten van de prachtige natuur, mensen, rust. In een van deze landen hopen we voor een periode van 2 maanden vrijwilligerswerk te doen. Daarna vervolgen we ons avontuur via de kust van Oost-Afrika naar Zambia en Botswana naar Zuid-Afrika. Ook hier hopen we nog vrijwilligerswerk te kunnen verrichten. Ondertussen zullen onze motoren verscheept worden naar Europa, waar vandaan we huiswaarts rijden.
 
Om jullie alvast een indruk te geven van al dat gene wat ook wij gaan meemaken staat hieronder de preview van de film "Long Way Down", waarin 2 Britten dezelfde reis ondernemen. Met dat verschil dat wij geen volgauto's georganiseerd hebben...