00. Welkom‎ > ‎

02 ...Iets ouder nieuws

 • Door een overwinning op Beertje-7 wist Hook-7 op te klimmen van de voorlaatste naar de zesde plaats en bewerkstelligde daarmee dat de top-3 in de C-klasse onveranderd bleef. Daardoor werd Blaakven-4 definitief kampioen. Een dag later werd door Bèr Tullemans, Eerke Boiten en Jacques Verheggen in de bekerfinale ook de dubbel binnengehaald, wat ten koste ging van ditzelfde Hook-7. Meest opvallende speler dit seizoen is toch echt wel Eerke Boiten. Met Kranen-2 werd hij kampioen in de A-klasse en bekerkampioen en ook behaalde hij de supercup. In de C-klasse  werd daar nog een kampioenschap en een bekertitel aan toegevoegd!
 • Na het behalen van het kampioenschap in de A-klasse en het winnen van de WBB-beker heeft Kranen-2 ook de Supercup voor zich opgeëist. Hoewel de einduitslag en ook de details van de laatste partij anders doen vermoeden was de wedstrijd tegen HoB-1 tot in een vergevorderd stadium nog geen gelopen race. Wil Lamerikx moest na het overwinnen van zijn zenuwen alle zeilen bijzetten om het tij te keren. Door een serie van 18 was echter de tegenstand gebroken en werd toch nog redelijk makkelijk de zege veiliggesteld. Zaterdag 28 april houdt Kranen-2 van 20:00 tot 21:00 uur een receptie om alle behaalde successen te vieren. Bijzonderheden over de Supercup leest u op pagina 10A Weekoverzichten
 • In de middagcompetitie zijn Frans Oudenaarde en Ad Janssen (beiden Beertje-8) ex aequo persoonlijk kampioen geworden. Eerke Boiten en Bèr Tullemans, allebei van Blaakven-4, delen de derde plaats. In de strijd om het teamkampioenschap valt volgende week woensdag de beslissing. Beertje-7 kan in principe nog elke ereplaats voor zich opeisen, maar kan ook zo maar vierde worden.
 • Droevig nieuws: maandag 16 april is plotseling overleden Huub Timmermans, speler bij De Hook. Onze gedachten zijn bij zijn nabestaanden en vrienden. Huub speelde o.a. bij Hook-7, dat a.s. donderdag bij Two Jacks zou spelen tegen Beertje-7. In overleg met beide teams is besloten om deze wedstrijd uit te stellen tot woensdag 25 april. Op donderdag 26 april speelt Hook-7 ook de finale om de WBB-beker tegen Blaakven-4. Deze wedstrijd wordt gespeeld bij Centraal in Nederweert.
 • Ook de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de A-klasse is een makkelijke zege geworden voor Kranen-2, dat hiermee de "dubbel" op zak heeft. Fried van Dooren wist als reserve bij Micro-1 aanvankelijk nog de punten naar Moesel te brengen in een spannend potje tegen Eerke Boiten, maar daarna bepaalde 't team van de Kerkstraat het verloop van de wedstrijd, waarbij Erik de Ree ook nog een bonuspuntje behaalde. Uitslag 7-2 en daarmee het kampioenschap voor Kranen-2. Bijzonderheden van deze wedstrijd zijn te vinden op pagina 13 Teamstanden. In de strijd om de Supercup moet vrijdag 20 april worden aangetreden tegen de kampioen uit de B-klasse, HoB-1. Aanvang 19:30 uur bij Two Jacks.
 • De bekerfinale tussen Kranen-2 en Beertje-5 is geëindigd in een duidelijke overwinning voor de mannen uit Keent. Aanvankelijk hielden Götzen tegen Boiten en Van Katwijk tegen Camp de wedstrijd in evenwicht en kon in de derde ontmoeting Oudenaarde met slechts een "handicap" van 1 carambole extra de strijd aanbinden tegen Rijnders. Frans was echter niet in goede doen en zo kwam het dat Neijgh van Lier 16 caramboles extra moest maken tegen Wil Lamerikx. Met enkele leuke series maakte deze in 16 beurten een einde aan alle illussies van de Beertje-spelers en zorgde zo voor een afgetekende overwinning in deze finale. Bijzonderheden van deze wedstrijd zijn te vinden op pagina 17 Stand beker.
 • In de A-klasse is de strijd nog niet gestreden. Na een spannende competitie zijn Kranen-2 en Micro-1 met gelijke punten geëindigd. Maandag 16 april wordt bij café Two Jacks de beslissingswedstrijd om het kampioenschap gespeeld. Bij een eventuele puntendeling in deze wedstrijd gaat Kranen-2 met de palmtak naar huis vanwege een beter relatief gemiddelde in de reguliere competitie. In de B-klasse is Sjors Tullemans van HoB-1 persoonlijk kampioen geworden. Teamgenoot Henk Maris en Thieu Nijsen van Hook-5 zijn
  ex aequo tweede (en derde) geworden. In de C-klasse is in twee spannende halve finales beslist wie gaan strijden om de WBB-beker. Dat zijn uiteindelijk Blaakven-4 en Hook-7 geworden. Zij ontmoeten elkaar op donderdag 26 april bij Centraal in Nederweert.

 • De halve finales om de WBB-beker zijn gespeeld. In de ontmoeting tussen Beertje-5 en Hook 6 lag het spelpeil niet erg hoog, maar was het toch continu spannend. Het team met de sterkste zenuwen won uiteindelijk. Beertje-5 zal in de finale aantreden tegen Kranen-2. Deze ploeg wist de zege tegen Beertje-1 veilig te stellen met slechts een voorsprong van 3 caramboles. Spanning alom. De finale wordt vrijdag 13 april gespeeld bij De Hook.
 • De competitie loopt ten einde en dat betekent dat er ook hoogste plaatsen worden ingenomen, die niet meer worden afgegeven, m.a.w. er zijn kampioenen bekend. In de A-klasse is Wil Lamerikx in de persoonlijke stand niet meer in te halen en eist hij de lauwerkrans voor zich op. In de B-klasse heeft het team van HoB-1 korte metten gemaakt met zijn tegenstanders. Daar is het kampioenschap met grote overmacht behaald, vooral door opvallende prestaties in de persoonlijke stand. Henk, Sjors en Robert bezetten de plaatsen 1, 2 en 3, maar Thieu Nijsen van Hook-5 staat ex aequo derde en kan de persoonlijke titel met hulp van Henk en Sjors nog bemachtigen. In de C-klasse zijn de halve finalisten van de beker bekend. Op donderdag 12 april spelen Carambole-2 tegen Blaakven-4 (locatie Sporthal) en Beertje-7 tegen Hook-7 (locatie Two Jacks) om een plaats in de finale.
 • In de A-klasse staat Micro-1 op kop met een voorsprong van 11 punten op Kranen-2. Beide teams hebben nog vier wedstrijden voor de boeg. Op plaats 3 en 4 staan resp. Beertje-3 (63 ptn) en Hook 1 (61 ptn). Deze teams hebben wel één wedstrijd minder gespeeld. In de persoonlijke ranglijst staat Wil Lamerikx op kop en lijkt het erop dat Henk Stribos, Rob Souts en Nho Vo de overige ereplaatsen op gaan eisen.
 • In de competitie in de B-klasse gaat met nog vijf wedstrijden te spelen het team van HoB-1 fier aan kop. Op dit moment is er een voorsprong van 13 punten op de nummer twee in de ranglijst, Micro-2, en 22 punten op Micro-3, dat de derde plaats inneemt. Voor de overige teams nog een geluk dat Jan dit seizoen niet zo op dreef is. Een unieke situatie is dan ook de stand in de persoonlijke ranglijst. Daar staan Henk, Robert en Sjors op dit moment op het erepodium. Maar dat kan zo maar veranderen. 
 • In de C-klasse is het ook een spannende bedoening. Vier teams op kop: Beertje-8 (69 uit 15), Oranjetref-1 (69 uit 16), Blaakven-4 (67 uit 15) en Beertje-7 (66 uit 16). Lijkt op stuivertje wisselen tot aan de 20e en laatste wedstrijd! In de persoonlijke stand is het zelfs nog spannender. De nummers 1, 2 en 3 zijn resp. Wiel Snijders (30 ptn), Ad Janssen (29 ptn) en Bèr Tullemans (28 ptn). De nummers 4 t/m 10 volgen daar echter vlak achter in een aflopend rijtje van 27 naar 24 punten. Koffiedik kijken dus, want één misstap kan fataal zijn.
 • In week 01 heeft het team van HoB niet gespeeld voor de beker. De spelers waren vergeten dat er al zo snel na Nieuwjaar gespeeld moest worden. Reglementair heeft bij het niet spelen van een wedstrijd de tegenstander met 8-0 gewonnen. Na overleg is gebleken dat sommige spelers van Hook-5 geen behoefte meer hebben aan het alsnog spelen van de wedstrijd. Daarop heeft HoB besloten zich volledig terug te trekken uit de bekercompetitie om zo de overige teams (Beertje-4, Beertje-6 en Micro-3) niet te benadelen voor een fout, waaraan zij geen schuld hebben.
 • Helaas hebben we moeten vernemen, dat Piet Seerden is overleden. Behalve een rechtvaardig familiemens was Piet een dolenthousiast biljarter. In gedachten zijn wij bij zijn familie. Rust zacht, Piet.
 • Conform eerder gemaakte afspraken is Harry Brinkmans van Hook-3 in week 50 herzien.
  Zie pagina 19 Herzieningen

 • In week 48 zijn in de avondcompetitie de eerste voorronden voor de WBB-beker gespeeld. Zie overzicht

 • De eerste herzieningen zijn een feit. Zie hiervoor 19 Herzieningen
 • Omdat op 1 maart 2018 bij Centraal al wedstrijden van de MLBB plaatsvinden moet het programma van de middagcompetitie iets worden aangepast. Spelers van betrokken teams Centraal-7, Hook-7, Hook-8 en Micro-4 zijn hierover al ingelicht. Het gaat om twee wedstrijden in week 46  van 16 november 2017 en twee wedstrijden in week 09 van 01 maart 2018. Zie: 34 Programma Middagcompetitie
 • In het programma voor de middagcompetitie waren per abuis wedstrijden gepland op 15 februari 2018 in week 07 (carnavalsweek). Week 09 was hier echter al voor gereserveerd. Het programma is dus aangepast en deze wedstrijden staan nu gepland op 01 maart 2018. Zie: 34 Programma Middagcompetitie
 • Voor de middagcompetitie is een nieuwe teamindeling voor De Hook aangemaakt vanwege de aanpassingen voor Harry Brinkmans. Tevens is een aangepast wedstrijdformulier beschikbaar.
 • Vanwege het ziektebeeld van Harry Brinkmans is een bijzondere situatie ontstaan, waarin niet kan worden vastgehouden aan de regelingen die zijn afgesproken tijdens de Algemene Vergadering van 07-09-2017. In samenspraak met enkele spelers van Hook-3, de Technische Commissie en de Wedstrijdleiding is het volgende afgesproken: Harry wordt met ingang van deze competitie teruggezet naar een moyenne van 1,500. Dit betekent in de avondcompetitie dat er 41 caramboles moeten worden gemaakt  en dat het bonusmoyenne voor hem uitkomt op 1,800. Voor Harry zal niet de regeling gelden van 90% voor wat betreft het minimaal te spelen gemiddelde na afloop van de competitie. Tevens zullen voor hem alle wedstrijden worden meegenomen voor de berekening van zijn gemiddelde (er wordt dus niet uitgegaan van de afspraak dat wedstrijden, waarbij het gemiddelde lager ligt dan 60% van het standaard gemiddelde niet meetellen voor de bepaling van het nieuwe gemiddelde). Het gemiddelde van Harry zal worden bekeken op de helft van de competitie, zodat hij tegen elke tegenstander met dezelfde handicap speelt en elke tegenstander dezelfde tegenstand mag verwachten. Na de eerste helft zal Harry worden herzien op basis van het tot dan toe behaalde gemiddelde en daarmee gedurende de gehele tweede helft van de competitie spelen. Aan het einde van de competitie zal Harry opnieuw worden herzien en zal worden bekeken of de voor hem geldende uitzonderingspositie moet worden gehandhaafd of dat met ingang van seizoen 2018-2019 voor hem de voor iedereen gebruikelijke regeling geldt. Ook voor de middagcompetitie geldt deze regeling. Een moyenne van 1,500 betekent dat Harry hier 51 caramboles moet spelen en een bonuspunt haalt bij een gemiddelde van 1,787 of meer. Hopelijk begrijpt iedereen dat gezond verstand hier prevaleert boven stringent vasthouden aan de gebruikelijke regels. Door deze regeling zijn enkele rapporten aangepast, t.w. Spelersresultaten, Teamstanden (relatief gemiddelde) en Wedstrijddetails voor de avondcompetitie. Ook is er een nieuwe teamindeling voor De Hook en derhalve ook een nieuw wedstrijdformulier geplaatst. Dit laatste wordt in de loop van week 41 ook nog uitgevoerd voor de middagcompetitie.
 • Als gevolg van de beslissingen, die in de Algemene Vergadering van 07-09-2017 zijn genomen, is een aantal artikelen in de reglementen gewijzigd. Ook zijn enkele mogelijke wijzigingen ter overweging teruggekoppeld naar de verenigingen, die hier in de werkvergadering van 2018 een mening over kunnen geven. Wedstrijdleider Henk Stribos heeft de nieuwe wijzigingen in de reglementen verwerkt en deze als een extra markering weergegeven in rood. De overwegingen, die (nog) NIET zijn aangenomen, hebben ook een plaatsje gekregen, maar zijn ter onderscheid weergegeven in blauw. De reglementen staan onder
  38 Reglementen.
 • Op donderdag 07-09-2017 is de Algemene Vergadering van de W.B.B. gehouden. Op deze avond is afscheid genomen van voorzitter Harry Brinkmans die noodgedwongen een stapje terug moet doen. Harry, namens alle spelers en bestuur van de W.B.B.: Bedankt voor je inzet!
  Als opvolger werd Rob Koudijs gekozen, lid van BV 't Beertje. Rob, veel succes gewenst.
 • Droevig nieuws: op 06-09-2017 is Sjaak Hendriks overleden. Sjaak is lange tijd lid geweest van biljartvereniging Apollo en de laatste jaren was hij nog voor de BC Micro actief tijdens de middagcompetitie. Wij wensen Mia en kinderen veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

Naar begin pagina