39 Eindresultaten na afloop seizoen

De eindresultaten na afloop van een seizoen met daarin de te spelen moyennes voor het volgende seizoen, worden als volgt berekend:
Alle wedstrijden m.u.v. de wedstrijd voor de Supercup in de avondcompetitie tellen mee voor de bepaling van het nieuwe moyenne.
Dit moyenne wordt berekend door de som van alle gemaakte caramboles te delen door de som van alle gemaakte beurten
Voor personen, die minder dan vijf wedstrijden hebben gespeeld, worden voor de bepaling van het nieuw te spelen gemiddelde ook het aantal wedstrijden, caramboles en beurten uit het voorgaande seizoen meegeteld. Als dat nog geen vijf wedstrijden oplevert, dan worden zelfs de gegevens van twee jaar geleden eraan toegevoegd. Pas als dit totaal nog steeds minder dan vijf wedstrijden bedraagt wordt de betrokken speler in het volgende seizoen als nieuw beschouwd.
Dit heeft best veel voordelen:
  • Iemand die incidenteel als reserve is ingevallen, wordt niet afgerekend op de resultaten uit alleen deze wedstrijd(en), maar op meerdere wedstrijden uit een langere periode.
  • Er zijn minder nieuwe spelers, waardoor het aantal herzieningen afneemt. Dit leidt tot een rustiger en evenwichtiger (lees voor bijna iedereen gelijk) competitieverloop.
  • Minder administratieve rompslomp in de vorm van nieuwe teamlijsten en een aangepast wedstrijdformulier.

Na afloop van een seizoen worden de spelersresultaten op de pagina's 11 en 21 vervangen door deze eindresultaten.


Naar begin pagina