Actueel

Programma en artiesten
Een avond om nooit te vergeten, als je tenminste geen Alzheimer krijgt, of een andere vorm van dementie. Oeps ! Dat was precies de reden om deze fijne benefietavond te organiseren. En het is inderdaad een prachtige en ontroerende avond geworden die in totaal meer dan € 10.000 heeft opgebracht. Een bijzonder mooi bedrag!

Met dit geld wil de Stichting bevorderen dat het leven met deze ziekte op de best mogelijke manier ingevuld kan worden. Wat is er denkbaar om het welzijn te verbeteren en op die manier de patiënt verlichting te brengen? Daarom steunt onze stichting onderzoek dat de  faculteit Economie en Bedrijfskunde uitvoert in samenwerking met de faculteit Medische Wetenschappen in Groningen. Inmiddels is subsidie toegekend aan onderzoek naar de implementatie van Dementia Care Mapping voor het realiseren van persoonsgerichte zorg aan mensen met dementie.


"Watten in het hoofd" was in 2011 de titel van een interview met Jacques Boersma in Dagblad van het Noorden. Dit interview vormde de introductie op een serie columns waarin Jacques zijn ervaringen beschrijft als Alzheimer patiënt. Hiermee "had hij goud in handen". In 2012 verschenen de columns gebundeld in een boekje, voorzien van prachtige illustraties en gedichten, onder de titel "Watten in mijn hoofd : Alzheimer-ervaringen".
Artikel Dagblad van het Noorden
De 
Stichting Watten in mijn Hoofd bouwt voort op deze markante bundeling van persoonlijke ervaringen. Wat betekent het om te moeten leven met beginnende cognitieve beperkingen? Wat gebeurt er met je wanneer dit daadwerkelijk doorzet in een vorm van dementie? Hoe ga je om met de diagnose Alzheimer? Hoe reageren mensen op je en wat doet dat met jou? Maar ook: wat doe je er aan, wat is er over bekend, helpt dat ook en hoe voel je je daar dan onder? Persoonlijke ervaringen levend en inzichtelijk maken, daar gaat het om.
Bijgaand artikel is met toestemming overgenomen uit Dagblad van het Noorden

Ga naar de Engelstalige website Klik op de vlag om naar de Engelstalige website te gaan
Klik op het logo om lid te worden van de LinkedIn groep Wordt lid van de LinkedIn groep


Of volg ons op Twitter: @StWimH
Volg ons op Twitter