Algemene info‎ > ‎

Oud nieuws


Nieuwsbrief januari 2012


De maand januari zit er weeral op. 


De nieuwjaarsdrink(hierbij nog een paar sfeerbeelden) is weeral voorbij en je begint al te voelen dat we naar het licht gaan ook al blijft het berekoud ;-) 

Ik wil bij deze iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en zoals altijd hadden de afwezigen ongelijk!

 

De Originals en Beau-jolies hebben  de eerste kookavond van het nieuwe jaar afgesloten.Volgende week hebben Peper en Zout hun 'PartnerNight' !! en eind februari gaat er weer een nieuwe groep het licht zien. Mochten jullie nog geïnteresseerden kennen, aarzel dan niet om hen deze mail door te sturen en hen het infoformulier in te laten vullen. Wij nemen dan zeker contact op.


Eind februari zal er ook duidelijkheid zijn over de ledenbijdrage. Als bestuur zijn we hier volop mee bezig.


Zoals aangekondigd tijdens de nieuwjaarsdrink gaan we ook dit jaar een event organiseren. Het is de bedoeling dat we dit tijdens het weekend van Odegand (opening van het Festival van Vlaanderen) laten doorgaan. Een groep eindejaarsstudenten maakt hiervoor een projectplan op van A tot Z. De bedoeling is om een soort 'streetfoodfestival' te organiseren waarbij iedere groep een standje heeft. Meer hierover na de kickoff met de studenten. 


Op 13 februari doen we ook opnieuw mee met de Winwin-beurs. Mocht je interesse hebben om onze kookclub daar te vertegenwoordigen geef me dan gerust een seintje.

 

Ik doe bij deze ook nog eens een oproep aan de mensen interesse hebben in een erkende wijncursus. Gelieve deze link in te vullen Ja, ik heb interesse in een wijncursus.

 

Tevens lijkt het me ook heel leuk dat we ons met een aantal groepen inschrijven voor de wedstrijd van Libelle de kookclub van het jaar!!!! Wie gaat de uitdaging aan?

 

Vragen, bemerkingen ? Shoot!

Groeten.

DirkNieuwsbrief November 2011


 

Deze maand een korte nieuwsflash.


Onlangs hebben wij voor het eerst een cheque kunnen overhandigen aan het kinderkankerfonds van het UZ Gent. Ik verwijs hiervoor graag nog even naar de mooie site met sfeerbeelden en de brief  die we ontvingen van de voorzitter prof. Benoit van het UZ Gent.


Verder ben ik heel blij dat we weer in de boekskes staan.  In de Libelle Lekker van de maand december kan je een artikel lezen waarbij de Originals een feestmenu kookten met een budget van slechts 15,00 Euro  (pag 1   pag 2  pag 3 pag 4  )

Noteer ook de derde zondag van januari (nu 15 januari) altijd in je agenda voor de jaarlijkse nieuwjaarsdrink vanaf 11.00 uur in de lokalen van het KISP.

Ik wens elkeen een mooie decembermaand toe. Geniet van de donkere weken om wat meer tijd te maken voor jezelf en de mensen om je.

Warme groeten.

DirkNieuwsbrief oktober 2011


Het winteruur is er weer en de maand oktober zit er weer op. Tijd voor onze nieuwsbrief.

Eerst en vooral verwijs ik graag naar het verslag van de raad van bestuur van de VZW Waterzootje . Neem dit even rustig door en geef gerust wat commentaar.

Afgelopen vrijdag kookten wij(Originals) voor een budget van 11.74 Euro een feestmenu dat in Libelle van begin december zal verschijnen.

Ik wil bij deze ook nog de mensen van groep vijf (naam - onder constructie- ) welkom heten in onze vereniging. Zij kookten afgelopen vrijdag een eerste keer samen. Ik had het gevoel alsof ze al jaren samen aan het koken waren!!!

Oproepen :

Filip Ronsse van de Aromaten gaat fietsen in Senegal voor het goede doel. Meer info kan je vinden op http://www.veloafrique.be/2012 of  facebookpagina veloafrique  de affiche voor het eetfestijn in bijlage. Surcces alvast Filip!! Hou je ons op de hoogte?

Graag had ik nog eens gevraagd of er mensen zijn die in Knack een stukje willen schrijven/maken voor de rubriek 'Hoe maakt u het'

We zoeken nog iemand die wil meewerken aan de online activiteiten van de VZW  (bvb  beheer website , facebookpagina, twitter enz.)

Heeft er iemand relaties in de wereld van klassieke muziek? Ik had graag iets ondernomen tijdens  Iedereen klassiek  
Alle tips zijn ook hier weer welkom.

Geert van Boven, Marc de Beer en ikzelf zijn onlangs ook naar Breda geweest voor een bezoek aan de the colour kitchen Neem even de tijd en laat me weten of jij daar eventueel wil aan meewerken.

Links

http://www.ottolenghi.co.uk/  z'n boek Plenty is een streling voor het oog en de smaak. Vegetarisch


Zo, hier laat ik het bij. Ga koffiekoeken halen en genieten van deze schitterende dag.

Het ga jullie goed.

Dirk

Nieuwsbrief september 2011
Beste koovrienden, Waterzooiers,

Oktober, een schitterende indian summer en vroeg uit de veren. Wat kan men zich meer wensen om het nieuwe kookjaar mee te beginnen?

Vrijdag kookten de Originals (foto's) en was er de opstart van groep vijf (foto's)  P & Z hadden reeds vorige week hun eerste kookavond en de Aromaten starten volgende week. De Young Ones hebben beslist om hun activiteiten voorlopig een beetje op laag vuur te zetten.

Wat brengen de komende maanden ons nog.
 
We zijn volop bezig met de voorbereiding van een wijncursus die we in samenwerking met  Winewise gaan organiseren. Mensen die hierin interesse hebben kunnen hun dit bevestigen op deze  link (stuur deze ook door naar vrienden en kennissen)

Voor de workshop chocolade door Nicolas Vanaise van chocolatier YUZU moeten we juist nog een datum vastleggen. Je mag hiervoor een uitnodiging verwachten in de eerstkomende dagen/weken.

Je voelt het, 2011-2012 zal een boeiend en uitdagend kookjaar worden. Meer over onze activiteiten na het overleg van de raad van bestuur van de VZW van eind oktober.

Oproep

We zoeken nog iemand die wil meewerken aan de online activiteiten van de VZW  (bvb  beheer website , facebookpagina, twitter enz.)
Ook voor Gentblogt zoeken we iemand die onderstaande taak op zich wil nemen.

Hallo Dirk,
Dat kan op een hele reeks verschillende manieren. Je zou bijvoorbeeld gewoon een artikel kunnen schrijven, en dat insturen naar dit adres. Iets over de kookclub, waarom, wanneer, hoe, wie, waarom, wat, etc. 
Of bijvoorbeeld een terugkerend rubriekje, met om de week / twee weken een recept, in tekst en beeld en geluid?Je zegt maar!
Michel Vuijlsteke
Gentblogt


Interesting links


www.bru.be Een hele mooie site met een schat aan informatie! (chefs, restaurants, tips, weetjes, recepten, enz...)
www.pimentdespelette.com 
http://www.vinoo.eu/ voor de wijnliefhebbers
http://www.kokswereld.nl/content/twitter.html voor de twitteraars onder ons
Alle tips zijn welkom

Geniet nog van deze mooie nazomerzondag!!!!
DirkKookavond juni 2011Culinair event in samenwerking met Blackbears Gent 31 maart 2011


Meer info en sfeerbeelden over dit event kan je vinden op http://www.culinairevent.be/
Een onvergetelijke avond voor zij die er waren. Bedankt en een dikke proficiat aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.


Geert Van Boven in Weekend Knack

Op de pagina van P&Z kan je een link vinden naar het artikel.


Foto's kookavond Originals november.

Op de pagina van de Originals kan je al wat sfeerbeelden van de kookavond van november terugvinden.

Teambuilding KBC-Roeselare

Met 4 leden van de Originals trokken we donderdag naar de groentenveiling van Roeselare.
We hielpen de mensen van KBC - Roeselare met het maken van een mooi menu.

Commentaar van de deelnemers :

Dag Jan, 

we willen jou en je kookvrienden nogmaals bedanken voor de leuke, lekkere en leerrijke kookavond.
 
Onze verwachtingen werden zeker ingelost en zelfs overtroffen.
 
De commentaren zijn dan ook eensluidend : "geslaagde plezante avond... , de avond was te kort...., lekkere gerechtjes ..., sympathieke koks ..."  en nog meer van die superlatieven.
 
De accommodatie was wel geen Art Cube maar door jullie professionele en inventieve aanpak werden alle kookproblemen toch opgelost.
 

Iedereen op kantoor zou het tof vinden om de aangepaste recepten te krijgen en zo thuis nog eens uit te pakken met topgerechtjes.


Met vriendelijke groeten,
 

alle collega's BC Noord- Vlaanderen


Sfeerbeelden kan je hieronder zien. 
Weer een mooie belevenis voor de groep.


Ladiesnight Originals

Naar jaarlijkse gewoonte was er tijdens het weekend van 6 november opnieuw een avond voor de ladies. Het was weer echt genieten in een heel ontspannen sfeer.  Dit jaar was er voor het eerst een plongeur die ons het leven makkelijk maakte. 

Hierbij alvast wat sfeerbeelden.

Foto's Hugo


Foto's Ivo


Foto's Dirk

10 jaar Waterzootje

  
Op de laaste mooie zondag van deze zomer zijn we met een aantal leden uit verschillende groepen samengekomen om het glas (uiteindelijk meer dan een glas) te heffen op het tienjarig bestaan van onze kookclub.

Het was voor mezelf een heel mooi moment en een bevestiging dat we indertijd een mooi iets gestart zijn en dat we nog heel veel mooie jaren voor ons hebben. 

De sfeer was heel ongedwongen en het voelde gewoon goed om samen iets te organiseren. Vandaar dat ik dan bij deze reeds kan zeggen dat we de laaste zondag van de maand januari opnieuw een nieuwjaarsreceptie zullen organiseren voor alle leden van de VZW. Hoe deze zondag alvast vrij in je agenda.

Tijdens de drink hadden we ook een demonstratie van het 'sabreren' van een fles bubbels. Benny Févery bekend van de patisserie Févery uit de Brabantdam in Gent  demonstreerde dit eerst. Ikzelf mocht dan ook een fles onthoofden.

Ik wil bij deze nogmaals iedereen bedanken voor je aanwezigheid en je bijdrage aan dit meer dan leuke samenzijn.

Sfeerbeelden kan je hieronder vinden.

10 jaar Waterzootje
Nog meer sfeerbeelden.


10 jaar Waterzootje
Foie gras

Volgend weekend kan je genieten van foie gras op een uitzonderlijke locatie.
 

Opendeurdagen : Ze vinden plaats in het park en de bijgebouwen van het Kasteel van Lozer te Kruishoutem (wijk Lozer). De eigenaar is Baron Dela Faille d’Huysse en samen met zijn echtgenote baat hij er een delicatessenzaak uit. Vroeger was het er een verdeelpunt van de Foie Gras d’Upignac, maar deze samenwerking is ten einde gekomen omdat ze nu ook in de grootwarenhuizen verkopen. Thans worden er allerlei lekkernijen verkocht en ook speciale wijnen, etc. etc. De zaak wordt nu “Delicatessen van het Lozerkasteel” genoemd. Tijdens de opendeurdagen kan men tegen een kleine vergoeding allerlei zaken proeven en vervolgens ook kopen. Er komt redelijk wat volk naar toe maar het is niet overdreven druk, eerder gezellig en volks. Binnenkort zullen ze ook starten met een B & B.  

 

http://lozerkasteel.be/


Bijdrage van Eddie Carnewal , Peper en Zout , 26 aug. 2010

Nieuwe delicatessenzaak in Destelbergen


Daarnet een leuk winkeltje ontdekt in Destelbergen.

Gespecialiseerd in Franse en Zuid-Afrikaanse wijnen.

Hebben ook heel wat leuke specialiteiten > azijn, olie, kruiden e.d.

 

www.paradisi.be


Bijdrage Jan Braeckman, The Originals, 26 aug. 2010


Comments