Wasvrouw anno 1900 Oude Ambachten Verhuur Groep Zwarte Handen

 
 
Zwarte Handen Oude Ambachten Verhuur :
 
Touwslagerij
Taanderij
Wasvrouw anno 1900
Kuiperij
Smederij
 
Voor meer info over andere ambachten zie :  https://sites.google.com/site/zwartehanden/home 
 
 
 
 
 
 
Als er geen beeld verschijnt zet dan het filmpje aan en klik dan op het radertje in het videomenu en klik op 480P
of klik direct in het videomenu op " Youtube " of "Volledig scherm" .
 

Leerling was -vrouwen en mannen gezocht

 

 

De Wasvrouw van Zwarte Handen op de Orvelte Kinderdag en het Aarlanderveense Dorpsfeest

 
 

Inwerkdag van de wasvrouwen

 

Als er geen beeld verschijnt zet dan het filmpje aan en klik dan op het radertje in het videomenu en klik op 480P en wacht eventjes
of klik direct in het videomenu op " Youtube " of "Volledig scherm" .

 

 

Wasvrouw anno  1900 :
 
 
Een wasvrouw van rond 1900 doet samen met de bezoekers en de kinderen op uw evenement de was zoals dat toen werd gedaan : met wasbord , houten en zinken wastobbes , wasbok ,wringer , zeepklok , droogrek , groene zeep , ouderwets wasgoed , waslijnen (ropen) die zonder wasknijpers te gebruiken zijn , juk en emmers etc. .
Voor de kinderen zijn er apart ook nog enkele wastobbes , wasborden , borstels , droogrekjes etc. waar ze naar hartenlust ouderwetse onderbroeken , nachthemden , schortenen lakens kunnen wassen , boenen , wringen en drogen .
Met jukken ( 3 stuks) kan op de wijze van ‘2 emmertjes water halen “ door de volwassen / kinderen water worden gehaald voor de was en de tobbes en ketels worden bijgevuld . Ook moet er natuurlijk zeep worden geklopt en was geklokt .

Om de wasvreugde te verhogen wordt er regelmatig een oud lied gezongen , want de emmers water moeten worden gehaald , de zwarte zwanen moeten wit gesopt worden en de 3 kleine kleutertjes zaten met hun goeie goed natuurlijk op een heel vies hek .

Daarnaast zijn er 10 matterkloppers en een en rek met een zeer stoffig kleed dat nodig geklopt dient te worden : leef je uit op een geheel CO2 neutrale ouderwetse manier !