mobil-Lottózó

avagy ötöslottó, hatoslottó, skandinávlottó, kenó, joker, totó, góltotó és puttó mobilon

A mobil-Lottózó egy mobiltelefonra készített - teljesen ingyenes, nem-hivatalos - alkalmazás, aminek segítségével a legismertebb szerencsejátékokra fogadhatunk, lekérhetjük az aktuális nyerőszámokat, stb... előnye az sms fogadással szemben, hogy barátságosabb felületen adhatjuk meg fogadásainkat vagy egyéb lekéréseinket, ill minimálisra csökkenthetjük a hibásan elküldött sms-ek számát.

Működése rendkívül egyszerű ... a Szerencsejáték Zrt. - haladva a korral - lehetővé tette, hogy egy egyszerű sms elküldésével is ugyanúgy fogadhassunk játékaira, mintha azt lottózóban tennénk. Ezen sms-ek formátumai azonban nem mindíg egyértelműek a hétköznapi ember számára, és ebben segít a mobil-Lottózó. Az alkalmazást elindítva egy barátságosabb felületen adhatjuk meg mobilunknak, hogy mit is szeretnénk játszani, lekérni, ill megadni, mire a kérést sms-ben továbbítja a - Szerencsejáték Zrt. által biztosított - 1756-os számra. Használatával minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy hibás sms-t küldünk.

Letöltés:

  • Mobilra wap-on keresztül: a mobil böngészőjébe (általában web, internet, vagy szolgáltat menüben) a következő címet adja meg: http://www.hostj2me.com/wmluser/vylyam , majd itt válassza a Lottózót!
  • vagy töltse le számítógépére ezt a fájlt, majd telepítse a mobiljára!

Feltételek: a mobil-Lottózó olyan mobilokon fut, amik támogatják a java alkalmazásokat, azon belül is azokat, melyek támogatják a CLDC-1.1, ill a MIDP-2.0-t. A jelenleg forgalomban lévő mobilok többsége ezen feltételeknek megfelel. Az alkalmazás által a 1756-ra küldött sms-ek normál díjasok, az egyes fogadások árairól a www.szerencsejatek.hu oldalon tájékozódhat. Szükséges továbbá, hogy a mobilszolgáltatója támogassa az sms fogadást, erről tájékozódjon mobilszolgáltatója honlapján.

Leírás részletesebben: a mobil-Lottózóval gyakorlatilag minden funkció elérhető, ami az sms-ben történő fogadásoknál. Játszhatunk ötöslottót, hatoslottót, skandinávlottót, kenót, jokert, totót, góltotót és puttót (legyen az játéktól függően normál vagy kombinációs, 1 vagy 5 hetes, többsorsolásos, stb.) ... lekérhetjük az utolsó húzás eredményét sms-ben (ezeken kívül a luxor és joker számokat is) ... lekérhetjük, ill megjátszhatjuk újra az utolsó fogadásunkat ... megadhatjuk számlaszámunkat, melyre a kisnyeremények (jelenleg 100.000 Ft alattiak) automatikusan jönnek ... kérhetünk azonosítót a www.szerencsejatek.hu oldalra, ahol nyomonkövethetjük fogadásainkat, nyereményeinket ... vagy feltölthetjük T-Mobile-os m-com egyenlegünket. A mobil-Lottózó gyakorlatilag mindent ellenőriz sms küldés előtt, így nem fordulhat elő, hogy egy mezőben ugyanazon szám többször is előfordul, vagy az egyik szám nagyobb a megengedettnél ... ahogyan az sem, hogy olyan kombinációs játékot játszunk, ami az indexben nem megengedett (ez egyedül a kenónál nincs vizsgálva jelenleg).

Ha egy fogadást játékba küldünk, akkor a mobil-Lottózó csak addig van használatban, amíg az első sms-t (fogadást) ki nem küldi. Erre érkezik majd egy válasz üzenet, amit elolvasva két dolgot tehetünk:

  • elfogadjuk a benne foglaltakat (mire fogadtunk, mennyibe is kerül az majd nekünk) ... ebben az esetben válaszoljunk a kapott sms-re pl. annyit, hogy ok. Az ok elküldése után kapunk még egy sms-t, ami csak tájékoztató jellegű.
  • nem fogadjuk el a benne foglaltakat ... ebben az esetben válaszoljunk a nem szóval az sms-re, vagy ne válaszoljunk rá jópár percig (min 5 perc)

Azon dokumentumok, melyek az alkalmazás írásakor segítettek:

Képek a mobil-Lottózó alkalmazásból: