VVV Toerisme Zemst vzw nam, in samenspraak met de gemeente Zemst, het initiatief om op ons grondgebied via officieel opengestelde Trage Wegen, lussen te ontwikkelen. Dit resulteerde in 14 lussen die samen een volledig netwerk vormen, over een afstand van bijna 100 km, waarlangs gebruikers van Trage Wegen zich kunnen verplaatsen. Te voet, met de fiets of met paard. Voor elk wat wils! Sommige van deze Trage Wegen, voornamelijk in natuurgebieden, zijn echter niet toegankelijk voor fietsers of ruiters en dan staat dit op de detailplannen expliciet aangegeven.

Hou ermee rekening dat onze lussen niet altijd volledig toegankelijk zijn voor kinderwagens en rolstoelen, te wijten aan de ondergrond en obstakels (trappen, toegangspoortjes,...) onderweg.

Lees ook zeker aandachtig de afspraken tussen gebruikers en bewoners-gastheren wat betreft respect omtrent het gebruik van Trage Wegen .

Problemen omtrent Trage Wegen zoals: toegankelijkheid, staat van de ondergrond, hindernissen, bebording, overwoekering, zwerfvuil, ... mogen steeds gesignaleerd worden aan:

Gemeente Zemst, Dienst Vrije Tijd

De Griet 1, 1980 Zemst
T: 015 61 88 90