Welkom

VVV Toerisme Zemst is een vzw die zich tot doel stelt het toerisme en de recreatie in Zemst aan te moedigen en te bevorderen en dit in samenwerking met de gemeente Zemst.
VVV staat voor Vereniging voor VreemdelingenVerkeer. Zij bestaat uit vrijwilligers die zelf initiatieven nemen om de toeristische uitstraling van de gemeente te bevorderen. Zo ontwikkelen zij o.a. toeristische wandelpaden en fietsroutes. De Kunstenaarsroute en de Zemstse Tuinroute zijn cultuurinitiatieven van de VVV en worden afwisselend om het jaar georganiseerd.
Bent U eventueel geïnteresseerd om toe te treden tot de VVV, contacteer ons dan op info@toerismezemst.be

Aankondigingen

 • Inhuldiging wandellussen via Trage Wegen
  VVV Toerisme Zemst, zal in samenwerking met het gemeentebestuur van Zemst, op zondag 22 maart 20 om 13h00 een persmoment organiseren in GC De Melkerij. Daar zullen de 14 wandellussen via Trage Wegen voorgesteld worden aan het publiek. Aansluitend bestaat de mogelijkheid om één van de lussen, het 'Schompad' in te wandelen. Om 14h00 kan dit onder begeleiding voor de verkorte versie van 5.6 km. Maar ook individueel kan er op pad gegaan worden voor het volledige traject van 7,6 km. De nodige documentatie wordt ter plaatse hiervoor beschikbaar gesteld. Ook met de GPS kan het volledige traject afgelegd worden. Voor elk wat wils dus. Zet het in de agenda en kom maar eens kijken. Deelname is bovendien gratis en iedere deelnemer kan na afloop een gratis drankje nuttigen in GC De Melkerij. Vergeet de wandelschoenen niet aan te trekken. Niet toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

  De dag zelf zal in de voormiddag alle documentatie (plannen, trajectbeschrijvingen op A4-formaat en GPX-bestanden) omtrent deze 14 lussen hier beschikbaar zijn op onze website onder 'Lussen Trage Wegen'. Vanaf dat ogenblik kan je zelf op pad en genieten van al het moois dat Zemst te bieden heeft. Respecteer de regels inzake privacy van de langsbewoners, zwerfvuil, hondenpoep, en blijf op de trage wegen zelf.

  Geplaatst door Webmaster JPL
 • Samenwerking met Natuurpunt Zemst
  In de toekomst zullen VVV Toerisme Zemst en Natuurpunt Zemst nauwer samenwerken rond bepaalde events, en zo elkaars expertise gebruiken. De uiteindelijke bedoeling is om toerisme in Zemst op een nog hoger niveau te tillen.
  Geplaatst 14 nov. 2019 09:46 door Webmaster JPL
 • Inschrijvingen Kunstenaarsroute 2020
  We zijn opnieuw op zoek naar Zemstse kunstenaars die hun werken willen exposeren tijdens het weekend van 29 en 30 augustus 2020.
  Dit kan thuis, in eigen atelier, op gemeenschappelijke privaatlocatie of op gemeentelijke locatie (zalen of kerken).
  De inschrijvingskosten hiervoor bedragen: €10 (privé) voor vermelding in folder en promotie door VVV of €20 (gemeentelijke locatie) voor vermelding in folder, promotie door VVV en logistieke ondersteuning (ter beschikking stellen van tentoonstellingspanelen en wegwijzers). 
    
  Indien je kandidaat bent kan je je hier inschrijven. Deze inschrijvingen lopen af op 29 februari 2020 en zijn slechts geldig na het storten van het inschrijvingsgeld voor 01 maart 2020 op rekening BE92 7390 1069 1623 van vzw VVV Toerisme Zemst met als mededeling "Kunstenaarsroute 2020 en uiteraard jouw naam"

  Ook niet-Zemstse kunstenaars kunnen deelnemen op voorwaarde dat ze dit doen bij een bevriende kunstenaar uit Zemst.
  Geplaatst door Webmaster JPL
 • Aanpassing bewegwijzering wandelingen VVV
  Alle 9 wandelingen van VVV Toerisme Zemst vzw zijn opnieuw volledig bewegwijzerd.
  Hier vind je een overzicht van alle wandelingen.
  Deze trajecten kan je ook wandelen via de App op je smartphone. Alle info hierover vind je hier
  Geplaatst 22 jan. 2020 04:11 door Webmaster JPL
 • Hinder door wegenwerken
  Vanaf 01 januari 2020:
  Door wegenwerken in Zemst zijn enkele fietsroutes van VVV Toerisme Zemst tijdelijk omgeleid.
  Voor meer informatie kijk hier
  Geplaatst door Webmaster JPL
Berichten 1 - 5 van 5 worden weergegeven. Meer bekijken »

 
   

Nieuws aan bezoekers van onze site

Als u wilt genieten van of deelnemen aan één of meerdere activiteiten of evenementen op het vlak van cultuur, sport, natuur, of wilt u een beurs of markt bezoeken in de regio Zemst, raadpleeg dan de kalender die terug te vinden is op de site van

https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/alle/zemst

  

Locatie Gemeentehuis Zemst