Welkom

VVV Toerisme Zemst is een vzw die zich tot doel stelt het toerisme en de recreatie in Zemst aan te moedigen en te bevorderen en dit in samenwerking met de gemeente Zemst.

VVV staat voor Vereniging voor VreemdelingenVerkeer. Zij bestaat uit vrijwilligers die zelf initiatieven nemen om de toeristische uitstraling van de gemeente te bevorderen. Zo ontwikkelen zij o.a. toeristische wandelpaden en fietsroutes. De Kunstenaarsroute en de Zemstse Tuinroute zijn cultuurinitiatieven van de VVV en worden afwisselend om het jaar georganiseerd.

Bent U eventueel geïnteresseerd om toe te treden tot de VVV, contacteer ons dan op info@toerismezemst.be

Aankondigingen

 • Zomer van de Korte Keten

  Op maandag 17 augustus 2020 strijkt Radio 2 in het kader van de actie ‘Zomer van de Korte Keten’ (dienst Landbouw van de provincie) neer in het mooie Zemst bij de familie Van Haesendonck.

  Tijdens een reportage van 12 tot 13 uur komen luisteraars niet alleen meer te weten over de bedrijvigheid op de boerderij, concept van de korte keten en de hoevewinkel, maar ook over wandelen en fietsen in Zemst. Daarvoor schakelen we de plattelandsgidsen in om tijdens een interview te praten over het succesvolle wandel- en fietsnetwerk, vleugje Rubensgeschiedenis, witloofroute, enz. Presentatie gebeurt door Kristel Smout, ervaren radiomaker met mooie stem.

   

  De familie Van Haesendonck liet deze poster ontwerpen om zoveel mogelijk mensen uit de gemeente te laten afstemmen om Radio 2. Voor alle duidelijkheid, gezien corona worden geen extra mensen naar de hoeve geleid. Enkel de reguliere klanten vinden er hun weg naar de hoevewinkel, zoals op andere dagen.

  Geplaatst 5 aug. 2020 04:28 door Webmaster JPL
 • Aanmaak GPX-bestanden fietsroutes
  Sinds enkele jaren is er permanente bewegwijzering van onze 3 fietsroutes in Zemst. In deze technologische wereld vindt VVV Toerisme Zemst het tijd om voor de GPS-gebruikers daar bovenop GPX-bestanden van deze routes aan te leveren. Het betreft de 3K-fietsroute, de 8 van Zemst en de Trésignies route Zemst. Deze zijn nu terug te vinden op de respectievelijke pagina's op onze website www.vvvtoerismezemst.be.
  Geplaatst 16 aug. 2020 02:12 door Webmaster JPL
 • Kunstenaarsroute 2020
  Is wegens Corona-problematiek geannuleerd
  Geplaatst 5 aug. 2020 04:19 door Webmaster JPL
 • Wandellussen via Trage Wegen
  Alle documentatie (plannen, trajectbeschrijvingen op A4-formaat en GPX-bestanden) omtrent deze 14 lussen zijn hier beschikbaar op onze website onder 'Lussen Trage Wegen'.

  Geplaatst 2 jul. 2020 23:57 door Webmaster JPL
 • Samenwerking met andere verenigingen
  In de toekomst zullen VVV Toerisme Zemst, Natuurpunt Zemst en Heemkundige kring De Semse, nauwer samenwerken rond bepaalde events, en zo elkaars expertise gebruiken. De uiteindelijke bedoeling is om toerisme in Zemst op een nog hoger niveau te tillen.
  Geplaatst 23 mei 2020 21:58 door Webmaster JPL
Berichten 1 - 5 van 5 worden weergegeven. Meer bekijken »

 
   

Nieuws aan bezoekers van onze site

Als u wilt genieten van of deelnemen aan één of meerdere activiteiten of evenementen op het vlak van cultuur, sport, natuur, of wilt u een beurs of markt bezoeken in de regio Zemst, raadpleeg dan de kalender die terug te vinden is op de site van

https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/alle/zemst

  

Locatie Gemeentehuis Zemst