Welkom

VVV Toerisme Zemst is een vzw die zich tot doel stelt het toerisme en de recreatie in Zemst aan te moedigen en te bevorderen en dit in samenwerking met de gemeente Zemst.

VVV staat voor Vereniging voor VreemdelingenVerkeer. Zij bestaat uit vrijwilligers die zelf initiatieven nemen om de toeristische uitstraling van de gemeente te bevorderen. Zo ontwikkelen zij o.a. toeristische wandelpaden en fietsroutes. De Kunstenaarsroute en de Zemstse Tuinroute zijn cultuurinitiatieven van de VVV en worden afwisselend om het jaar georganiseerd.

Bent U eventueel geïnteresseerd om toe te treden tot de VVV, contacteer ons dan op info@toerismezemst.be

Aankondigingen

 • Opening toeristisch seizoen
  22 tot en met 24 mei: Opening toeristisch seizoen in Zemst
  Alle info hier
  Via bewegwijzerde wandel- en fietsroutes kan je onze mooie gemeente (her)ontdekken.
  Alle routes passeren langs het Rubenskasteel.
  Neem je graag en kijkje op het domein, boek dan een gratis tijdsslot via deze website
  Geplaatst 4 mei 2021 22:20 door Webmaster JPL
 • Kindvriendelijk MTB parcours Zemst
  Wist je dat er in Zemst een kindvriendelijk bewegwijzerd MTB parcours bestaat, met name de Blauwe lus.
  Start en aankomst aan de Sporthal te Zandstraat 1, Hofstade. De route is 18,5 km lang.

  Geplaatst 21 apr. 2021 09:19 door Webmaster JPL
 • Grenslussen via Trage Wegen
  Goed nieuws voor de wandelaars en natuurliefhebbers onder jullie!
  1 mei opent VVV Toerisme Zemst 4 nieuwe lussen via Trage Wegen. Deze lussen overschrijden de grenzen met de buurgemeentes Mechelen, Vilvoorde, Grimbergen, Boortmeerbeek en Kampenhout. Het gaat over 39 bijkomende Trage Wegen in Zemst en daarbuiten. 34 bijkomende km, waarvan 62% onverhard. Naast de 14 lussen gerealiseerd in 2019 wordt nu het volledig grondgebied van Zemst bedekt met wandellussen. Bovendien kan men overstappen van de ene lus naar de andere en dus zelf gaan combineren.
  Zaterdag 1 mei zullen de 4 nieuwe lussen gratis online terug te vinden zijn op deze website onder de rubriek Lussen Trage Wegen. Plan en tekst afdrukken of GPX downloaden. Je kiest maar.
  Als vereniging zijn wij fier dat wij dit kunnen aanbieden in deze speciale tijden. Trek er alleen, als koppel, als gezin, als vrienden op uit en geniet van al het moois dat Zemst en omstreken te bieden heeft.
  Veel plezier!!!
  Geplaatst 30 apr. 2021 09:04 door Webmaster JPL
 • Samenwerking met andere verenigingen
  In de toekomst zullen VVV Toerisme Zemst, Natuurpunt Zemst en Heemkundige kring De Semse, nauwer samenwerken rond bepaalde events, en zo elkaars expertise gebruiken. De uiteindelijke bedoeling is om toerisme in Zemst op een nog hoger niveau te tillen.
  Geplaatst 23 mei 2020 21:58 door Webmaster JPL
Berichten 1 - 4 van 4 worden weergegeven. Meer bekijken »

 
   

Nieuws aan bezoekers van onze site

Als u wilt genieten van of deelnemen aan één of meerdere activiteiten of evenementen op het vlak van cultuur, sport, natuur, of wilt u een beurs of markt bezoeken in de regio Zemst, raadpleeg dan de kalender die terug te vinden is op de site van

https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/alle/zemst

  

Locatie Gemeentehuis Zemst