Rippikoulu

Ripari on matka. Siellä on parhaimmillaan mahdollisuus pysähtyä ja miettiä omia ajatuksia, elämää, tulevaa ja jo elettyä. Se on myös ainutkertainen kokemus elämässä, josta voi jäädä muistoja ja uusia ystäviä koko elämän ajaksi. Ripari on mahdollisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä. Siksi toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi riparille!

Vuoden 2018 rippikoulukirjeen löydät sen omalta sivulta. Kirjeessä on tarkempaa tietoa ripareista, tapaamisista ja konfirmaatioista. Huomaa, että riparin kaikkia tapaamisia ei ole merkitty kirjeeseen. Klikkaa kappaleen alussa olevaa linkkiä ja lue lisää ripareista.


Ilmoittautuminen riparille

Riparille ilmoittaudutaan yhdessä huoltajan kanssa. Näin siksi, että jo ilmoittautumisvaiheessa täytetään nettilomakkeeseen tärkeät tiedot (mm. allergiat, yhteystiedot jne.). Lomakkeessa myös pyydetään huoltajaa vahvistamaan ilmoittautuminen.

Linkki RIPARI ILMOITTAUTUMISEEN aukeaa 1.10.
Ilmoittautuminen on avoinna 1.-31.10.2017.
Täytä ilmoittautuminen huolellisesti yhdessä huoltajan kanssa.


Vuosaaren seurakunnan rippikoulut 2018

Talviripari

Lummeski, Viitasaari, hiihtoloma 18.-25.2.

Kesän leirimuotoiset riparit

Kivisaari, Helsinki, musaripari 4.-11.6.

Kivisaari, Helsinki, juhannusripari 20.-27.6.

Korpirauha, Siuntio, 27.6.-4.7.

Lummeniemen kesä I, Viitasaari, 9.-16.7.

Lummeniemen kesä II, Viitasaari, 16-23.7.

Lummeniemen kesä III, Viitasaari, 23.-30.7.

Kesän päiväripari

Merirastin päiväripari, Vuosaari, 4.-7.6. (ma-to) ja 10.-13.6. (su-ke)


Lisäinfoa

LEIRIMAKSU
Olemme uudistamassa laskutustamme. Rippikoululeirin osallistumismaksun lasku lähetetään sähköpostitse vuodenvaihteen jälkeen. Poikkeuksena voi olla hiihtolomariparille osallistuvat, lasku leiristä voi tulla kirjeenä postissa huoltajalle kotiin.

ENNEN LEIRIJAKSOA
Rippikouluun kuuluu paljon muutakin, kuin vain leirijakso. Ryhmälläsi on ennakkotapaamisia ja osallistumisia seurakunnan toimintaan. Sen lisäksi rippikouluun kuuluu ennakkotehtäviä, jotka saattavat olla aine itsestäsi - minä aine - sekä raamattutehtävä. Joillakin leireillä tehtävät ovat eri muotoisia, tarkista siis ohjaajiltasi mitkä ovat sinun leirisi ennakkotehtävät. Leirin aikana opetellaan myös ulkoläksyjä - niitä voi harjoitella hyvin jo ennakkoonkin.
 
KONFIRMAATIO
Kun leirijakso on ohi, on aika kulkea kohti konfirmaatiota. Konfirmaatioon kuuluukin monta juttua, jotka on ihan hyvä tietää. Lue tuhti infopaketti konfiksesta.

RIPARI JÄRJESTÖSSÄ
Jos käyt riparisi muualla (esim. järjestössä), kuuluu rippikouluusi tutustumista kotiseurakuntaan. Tutustumisjakson suorittamista varten ota yhteyttä rippikoulupappiin:
Samuel Paananen | seurakuntapastori, rippikoulutyö | 09 2340 6528 = 050 309 3783 |
samuel.paananen@evl.fi

ERITYISRIPARI
Lisätietoa kehitysvammaisten riparista saat seurakuntayhtymästä, joka järjestää erityisriparit keskitetysti.
Lisätietoja: pastori Heli Ojalehto | 09 2340 2546 | 050 380 1060 | heli.ojalehto@evl.fi

RIPARISTA KYSYTTYÄ
Vuodesta toiseen, monet kysymykset rippikouluun liittyen ovat samoja. Jos mieltäsi askarruttaa jokin käytännön asia, katso onko joku muu jo kysynyt samaa ja saanut siihen vastauksen. Ehkä pohdit myös sitä, millaisissa leirikeskuksissa ripareita pidetään.

LEIRISÄÄNNÖT
Jotta yhteiselo leirillä sujuisi kaikkien kannalta mukavasti, tarvitaan yhteisiä sääntöjä joihin sitoudutaan. Säännöt ovat samanlaiset kaikilla leireillä, sekä leirimuotoisella riparilla että päiväriparilla.

TULOSTA OSALLISTUJAKORTTI
Leirille tarvitaan osallistujakortti. Saat kortin leirisi ohjaajilta, mutta jos se jostain syystä sinulta puuttuu, voit tulostaa täältä uuden.  

Yhteystiedot
Kun tiedät ketkä ovat leirisi ohjaajia, löydät heidän yhteystietonsa seurakunnan sivuilta. Jos et muista leirisi ohjaajia, etsi tieto täältä.

 


  

MILLAISTA RIPARILLA ON?
Rippikoulun esittelyvideo on kuvattu Henrikin seurakunnan rippikoululeirillä Heinänokassa Turussa.
 
Toteutus: Katri Saarela, Kirkko Helsingissä, Toivontuottajat, Henrikin seurakunta, Kirkkohallitus - Kasvatus ja perheasiat, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä.
Jos sinua kiinnostaa mitä ripari voi olla myös jossain toisaalla, käy tsekkaamassa uudet valtakunnalliset riparisivut ripari.fi.