Nuoret matkoilla‎ > ‎

Taizé

Taizé on kansainvälinen ekumeeninen yhteisö, jonka kotipaikka on etelä-Burgundissa, Ranskassa. Sen perusti veli Roger vuonna 1940. Yhteisöön kuuluu nykyään yli 100 veljeä, jotka ovat sitoutuneet askeettisuuteen, naimattomuuteen ja hengellisten asioiden jakamiseen. Lisäksi Taizéssa järjestetään tapahtumia, joihin tulee vuosittain tuhansia nuoria ja aikuisia ympäri maailmaa. Vuosaaren nuorisotyö on suunnannut matkansa Taizeen jo useana vuonna.


Taizé kutsuu jälleen 2018!
 
Vuosaaren seurakunnan nuorisotyö on jo vuosien ajan tehnyt nuorten pyhiinvaelluksen Ranskan Taizéen. Seuraava matkamme on 29.7.-5.8.2018.

Paikkoja on rajoitetusti – ilmoittaudu siis pian! Haluaisitko lähteä mukaan? Kysy lisää Taijalta ja Jonnalta.

Taizé matkan 2018 ensimmäinen matkakirje on luettavissa täällä. Kirjeessä tietoa matkasta, hinnasta ja Taizésta.

Taija Elste
050 362 4375 | taija.elste@evl.fi

Jonna Peitso
050 438 6821 jonna.peitso@evl.fi

Lisäinfoa | www.hgc.fi tai www.taize.fr (myös suomeksi)

Mikä on Taizé? Etelä-Burgundissa Ranskassa sijaitseva Taizé on ekumeeninen ja kansainvälinen yhteisö, johon kuuluu noin sata askeettisuuteen, naimattomuuteen ja hengellisten asioiden jakamiseen sitoutunutta veljeä. Taizén perusti veli Roger 1945. Pienestä muutaman veljen yhteisöstä alkoi hiljalleen muodostua erityisesti nuorten suosima pyhiinvaelluskohde. Nykyisin Taizé kerää vuosittain tuhansia nuoria, pelkästään pääsiäisenä yhteisöön kokoontuu noin 5.000 nuorta ympäri maailmaa. Päivittäiset rukoushetket, Taizé-laulut ja hiljentyminen ovat tehneet yhteisön tunnetuksi. Taizé on kuitenkin paljon muutakin: iloa, riemua, yhdessä tekemistä, uusia ystäviä ja kohtaamisia, oivalluksia elämästä ja uskosta. Elämä Taizéssa on yksikertaista, majoitumme parakkirakennuksissa tai teltassa. Päiviä Taizéssa rytmittävät rukoushetket joissa hiljennytään ja lauletaan Taizé lauluja, sekä raamis- ja työryhmät: Pieni työskentelyhetki päivässä mahdollistaa kaikkien olemisen Taizéssa, sillä ryhmissä huolehditaan yhteisistä asioista: ruoasta ja alueen siisteydestä.


Kuvassa matkaporukkamme vuodelta 2015
BLOGI | Vuosaaren nuorisotyön elokuun 2015 Taizé matkalta.

MATKAPÄIVÄKIRJA | Vuosaaren ja Kallion yhteiseltä Taizé matkalta.