Leirikeskukset‎ > ‎

Kivisaari

 
Kivisaaren leirikeskus sijaitsee Helsingissä, linnuntietä vain noin kilometrin päässä Vuosaaresta. Saari on silti aivan oma maailmansa kaukana kaupungin humusta.
 
Kivisaaren leirikeskuksen alue koostuu kahdesta saaresta, jotka on yhdistetty toisiinsa sillalla. Pääsaaressa (Kivisaari) sijaitsevat rakennukset ja toisessa saaressa (Karhusaari) on lentopallokenttä sekä nuotiopaikka. Sään salliessa siellä vietetään usein mukavia iltahetkiä.
 
Leirikeskuksen päärakennus, Merilinna (oikeanpuoleinen kuva), on monikerroksinen puurakenteinen jugend talo. Rakennuksen alakerrassa on
ruokala ja ullakolla on vapaa-ajan viettoon pingispöytä.
 
 
Suoraan päärakennuksen edessä on leirikeskuksen isännän mökki ja "isännän laituri", josta aurinkoisina päivinä voidaan käydä ohjaajien valvonnassa uimassa. Uintimahdollisuus on usein myös saunojen yhteydessä.
 
Kivisaaressa on perinteiset monilta mökeiltä tutut ulko wc:t saaren keskellä. Vesivessaa saaressa ei ole. Saunan yhteydessä ei ole myöskään suihkuja, peseytymiseen käytetään padasta saatavaa kuumaa vettä ja saavia.
 
Päärakennuksen oheisesta kuvasta (yllä) katsoen vasemmalla sijaitsee rakennus nimeltään Kaleeri, jossa sijaitsevat opetustilat sekä poikien majoitushuoneet. Päärakennuksen takana on Hylky, vihreä puurakenteinen talo, jossa majoittuvat tytöt.
 
Saaressa on myös oma kappeli hartauksia ja leirijumiksia varten. Kappelin löytää saaren lauttalaiturin läheltä, saaren toisesta kärjestä, jossa se on omassa rauhassaan. Kappeliin kokoonnutaan joka päivä useamman kerran ihmettelemään hiljaisuutta ja elämän suuria kysymyksiä. Alttaritauluna toimii ikkuna merelle, jonka kautta luonnon kauneuskin on usein ihailun aiheena.
 
 
 
 
 
 
 
Lautta hakemassa leiriläisiä kotiin
 
  
Iltanuotiolla Karhusaaressa
 
 
Kivisaaren kappelissa
 
 
Iltahartaus Kivisaaren kappelissa