Nuorten HGC

Nuorten päihteetön kahvila Hard Gospel Café on toiminut Vuosaaressa vuodesta 2002 lähtien. Kahvilan toiminta on tarkoitettu yläasteikäisille ja sitä vanhemmille nuorille. Nuoremmat voivat osallistua junnukahvilan toimintaan.

Millainen kahvila on?
Se on paikka jossa on jokaiselle tilaa ja monenlaisia toimintamahdollisuuksia. Kahvilasta löytyy biljardi, ilmakiekko ja lukuisia lautapelejä ajanvietteeksi. Siellä on myös baaritiski ja keittiö, joissa myydään ja valmistetaan pientä suolaista ja makeaa todella edulliseen hintaan. Kahvila toimii vapaaehtoisten avustajien, "kahvojen" voimin. Herkuttelun lisäksi kahvilassa voi tavata mukavia ihmisiä, pelata lautapelejä, korttia, biljardia, ilmakiekkoa, Nintendo Wii´tä, Xbox Kinetic´iä tai Playstationia, kuulla menevää gospelmusiikkia ja bändejä, sekä osallistua erilaisiin ohjelma- ja opetushetkiin. Ja jos siltä tuntuu, voi vain löhöillä sohvilla ja nauttia hetkestä jolloin saa vain olla olemassa - ja se riittää. Täältä voit muuten lukea pienen tunnelmapalan kahvilailloista.
 
Avoinna tiistaisin 17:00-21:00.
 
Syyskauden päättäjäiset ja nuorten joulujuhla 13.12.2016.

Nuorten päihteetön kahvila
Hard Gospel Café
yläasteikäisille ja sitä vanhemmille
Vuosaari | Palvelukeskus Albatross, 1. kerros
Kahvikuja 3 | 00980 Helsinki.

Haluatko tulla aktiivisemmin mukaan toimintaan, vaikka kahvila-avustajaksi? Uusia avustajia kaivataan aina, joten tule mukaan avustajarinkiin! Lisätietoja saat vaikka kysymällä kahvilassa mustapaitaiselta työntekijältä asiasta tai kurkkaamalla 

Kahvilasta vastaava työntekijä:
Taija Elste | taija.elste@evl.fiKAHVILA-ILLAN TUNNELMIA Illan tullen aina tiistaisin ja lauantaisin on nähtävissä nuoren vuosaarelaisen kansan vaellus kohti Albatrossissa sijaitsevaa kahvilaansa. Avustajat, eli kahvat, tulevat jo hyvissä ajoin etukäteen valmistelemaan iltaa ja kävijät sitten piipahtavat käymään pikaisesti tai jäävät koko illaksi kahvilan ensin vain auettua.
Jos joulupöydässä on herkkuja monenlaisia, niin samoin on kyllä kahvilassakin. Jokaisen täytyy ehkä vain katsastaa mikä on juuri hänen juttunsa. Tärkeintä ja parasta kahvilassa on kuitenkin ehkä kohtaaminen ja ihan vain oleminen. Vaikka kahvila-avustajilla riittää paljon vastuullista tekemistä kahvilassa, niin samoin heillä kuin asiakkaillakin on oikeus välillä vain olemiseen. Aina ei tarvitse olla kovin suoritustehokas ja saada valtavasti aikaan. Elämässä saa joskus vain ihan olla ja vaikkapa löhötä pehmoisella sohvalla kahvilassa.
 
Ja aina jossain välissä ehtii ottaa erän biljardia, pöytäfutista tai ilmakiekkoakin, kunhan vaan ensin saa raapustettua nimensä varauslistaan vuoroa varten.

Vuoden aikana kahvilassa vietetään myös monenlaisia juhlia, on kevätjuhlaa, synttäreitä, ystävänpäivää, laskiaista, itsenäisyyspäivää, joulujuhlaa ja paljon muuta. Kaikkia näitä juhlistetaan aina perinteisiin kuuluvilla tavoilla. Nuorten joulujuhlassa on vieraillut joulupukkikin joka saapunut usein paikalle vielä porojen vetämänä toimistotuolireellä! Siihen ei onneksi lunta ole tarvittu kun ei sitä oikein viime vuosina ole sisätiloissa ollutkaan - pihapuolesta tässä ei sitten puhuta mitään... Pukki on tietysti ollut ihan todellinen joulupukki, ja jakanut lahjoja kaikille niille kilteille, jotka ovat muistaneet joulujuhlaan tuoda oman kahden euron arvoisen lahjansa pukinkonttiin.

Usein puhutaan siitä miten toivotaan että joulu voisi olla ihan joka päivä. No miksei se voisikin, lahjankin voi antaa ja saada joka päivä, sellaiseksi kun riittää ihan toisen hymy ja vähän aikaa yhdessä. Tule siis sinäkin kahvilaan viettämään ainaista joulua, ja jakamaan ja saamaan lahjoja. Joukkoon mahtuu aina tulijoita!