Moja strana

 Biografijica:

Novinar. Po obrazovanju ekonomista. 48 ljeta, živim u Podgorici.

Gdje i šta sve radim?

Platu mi daju u Radio-Televiziji Crne Gore. Ne i da radim što volim. Nekada hiperaktivan... Zapažen, znao sam mnogo dok je trebalo. Potom je došlo vrijeme kad sam mnogo vidio. A nije trebalo. Pa još htio to javno reći. Presjekli su mi put do etra. Namjestili incident. Ostavili preko noći bez mjesta u toj kući -  "izmakli mi pljat" (moj advokat to tako definiše). Nisam htio pisati tuđom glavom. Afirmisati rat. Sud je nakon skoro deceniju sudanije naložio da mi vrate status i radno mjesto . Status mi je vraćen djelimično a ono što tamo rade - pokušavam da ne potpišem.  Vidjećemo što će bit...
    Pisao za mnoge još, ali se novinarstvo na Balkanu ne isplati: bio  dugogodišnji dopisnik Radija i Televizije Makedonije iz Crne Gore, pa agencije MakFax iz Skoplja. Objavljivao manje-više redovno u mnogim domaćim i stranim listovima, a nešto činio i za jednu crnogorsku privatnu televiziju.
   Paralelno, s bratom Zlatkom posjedujem firmu Buba Co, koju on vodi. Bavi se ugostiteljstvom i građevinarstvom. Pomažem kad treba.
   Obuzet sam računarskom multimedijom u svim domenima, kao i grafičkim i web dizajnom. Nije mnogo komercijalno, ponuda na tom tržištu je velika, tražnja mala, ali kapne pomalo da se pomogne preživljavanje. Webmaster sam sajtova  www.zvdesign.info - o umijeću mog brata - i http://www.skytoursmn.com
    Dugo već posredno pomažem prijateljima u turističkim aktivnostima, a nedavno mi ponudiše da ozbiljnije "zagrizem" taj posao. 

Hobi

Obožavam pse, imao par dobermana od čijeg se gubitka još nisam oporavio. U mom dvorištu svakodnevno džukci nalaze utočište, a bogami i koji zalogaj.
   Sakupljam popularne melodije svih kultura. Zbirka mp3 stalno raste. Sa mnogim cyber prijateljima razmjenjujem podatke. Preporučujem http://www.barikada.com.
   Nekad sam bio član Aikido kluba Podgorica, danas vodim svoj klub Hombu, no u poslednje vrijeme nijesam redovan koliko bi trebalo.  Volim putovati. Planinarim ponekad, često džogiram, još češće roštiljam s prijateljima u prirodnom ambijentu.
    Jedini porok mi je, ako se može reći, što sam - pivopija. Umjerena, naravno.

Comments