Startpagina‎ > ‎

Tuin rondom de kerk

Nieuws:

Het is altijd een hele klus, het grint maandelijks wieden en harken. Met de uitbreiding van het grasveldje, een aantal jaren geleden, is het oppervlakte grint iets kleiner geworden, dus wat minder wiedwerk.

Nu is er een experiment op een deel van het grint uitgezet, namelijk linksachter, waar de pendeldienst altijd de auto neerzet. Begrensd met een bocht van stoeptegels. Hier zijn vier kruiwagens grint uitgeharkt, die elders, waar het grint dun werd, weer zijn verspreid. En zo kan er nu tussen het resterende grint gras gaan groeien, net zo als op het aangrenzende gras pad langs de zijkant van de kerk. Dit stuk hoeven we dan alleen nog maar te maaien!

Oktober is weer de maand van de “VPO”, voor tuingroep leden een begrip: de “Vaste Planten Ochtend”, op woensdag 25 oktober 2017, dus de woensdag ná de normale tuinochtend van oktober. Het is een extra tuinochtend, waarin we vooral aandacht hebben voor de vaste planten in de tuin. Want de vaste klussen, zoals het grint wieden en harken is de week daarvoor dan al gebeurd!                       

Datum:       woensdag 25 oktober

Aanvang:    9.30 uur

Plaats:        tuin Rijnkapel 
                                          

Onze kerktuin kent een ecologisch beheer. Langzaamaan wordt de tuin mooier en harmonieuzer. Er zijn smalle paadjes door de tuin en twee tuinbanken, een grasveldje, een Tuinbeeld, een grintcirkel om met een groepje buiten te zitten en er zijn vooral ook veel verschillende soorten bomen.

Dat alles met het oog erop dat onze kerk niet alleen van binnen, maar ook in de tuin eromheen een inspirerende plek mag zijn.

Op de Tuinochtenden wordt er gewerkt aan het netjes houden van het grint, maar ook in de plantentuin ‘aan de andere kant van de buxushaag’. Het zijn levendige ochtenden, met gesprek, koffie en gezelligheid, en lekker werken. Get Karssenberg coördineert de werkzaamheden.


 


Comments