Startpagina‎ > ‎Samen zijn en doen‎ > ‎

Koffie met thema

Op dinsdag 19 september, woensdag 1 november, donderdag 23 november (2017), dinsdag 9 januari, woensdag 7 februari en donderdag 8 maart (2018) 10.00 uur

Op 1 november vertelt Niek Dekker over Satsang. Het woord Satsang komt uit de Hindoeïstische traditie en betekent "Samen Zijn in Waarheid". Uitgangspunt is het inzicht dat aan alle verscheidenheid in de schepping een onderliggend veld van bewustzijn ten grondslag ligt, een verenigend veld dat ons allemaal verbindt. Je zou het het non-duale bewustzijn kunnen noemen.

Onze gedachten, gevoelens, voor- en afkeuren, ideeën, enz. komen op in dat non-duale bewustzijn, de alles omvattende eenheid. We ontlenen onze identiteit aan wat eigenlijk verschijnselen in het bewustzijn zijn. Wat is onze werkelijke identiteit?

Tijdens Satsang onderzoeken we dat. Vragen als: waar liggen onze identificaties en aannames? Welke geconditioneerdheden weerhouden ons om te zien (in) wie wij werkelijk zijn? Hoe herkennen we het non-duale bewustzijn in ons leven?

De laatste decennia is er in Europa en Amerika een opleving van deze visie en benadering van de werkelijkheid. Er is een grootschalig verlangen om (weer) in  bewust) contact te zijn met dit onderliggend veld.

Diverse auteurs, waaronder Eckhart Tolle met zijn wereldwijde bestseller "De Kracht van het Nu", waarin hij ook praktische handreikingen geeft, dragen hier hun steentje toe bij.

Deze koffieochtend is een kennismaking en staat in het teken van Zelfonderzoek en kan tot meer inzicht en meer innerlijke vrijheid leiden.

 

Op 23 november laat Marianne van der Laan een aantal van haar schilderijen zien en vertelt hoe deze zijn ontstaan. U mag zelf ook zeggen wat u er in ziet of wat u opvalt.

Henk Spijker zal improviseren n.a.v. de schilderijen tijdens het "kijken".

 

De onderwerpen in 2018 worden aangekondigd op de website en in Eenheid.

Comments