Startpagina‎ > ‎Samen zijn en doen‎ > ‎

Koffie met thema

Op donderdag 8 maart, 10.00 uur

Het thema op donderdag 8 maart is: Het Labyrint.

Het labyrint is een universeel, oeroud en krachtig symbool van de ‘innerlijke’ weg van de mens. Het meditatief lopen van een labyrint met zijn vele bochten links- en rechtsom kan nieuwe inzichten geven of puur een moment van rust zijn.

In onze tijd van heftige tegenstellingen lijkt het soms of we met de wereld in een doolhof zijn beland. In een doolhof kan je zomaar verdwalen. In een labyrint ga je op weg en kom je na allerlei omzwervingen aan in het midden, bij de bron. Hier kan je inspiratie opdoen, inzicht krijgen in wat je ten diepste drijft en hoe je dit - terugkomend in de buitenwereld - vorm kan geven.

Joke Barendse vertelt over een aantal aspecten van het labyrint. Met name over de symboliek, de geschiedenis en de spirituele betekenis van het labyrint in onze tijd.

Op steeds meer plekken in Nederland kan je tegenwoordig een labyrint lopen. Sinds vorig jaar ligt er ook een in onze directe omgeving, aan de Hartenseweg.

Na de koffiepauze bestaat de mogelijkheid met elkaar het ‘labyrint in het bos’ te lopen en te ervaren. We laten ons inspireren door de ‘lente in zicht’.

Datum:       donderdag 8 maart

Aanvang:    10.00 uur

Plaats:        Rijnkapel


Comments