Startpagina‎ > ‎Samen zijn en doen‎ > ‎

Filmavonden

Op de donderdagen 30 november 2017 en 22 februari 2018 om 19.30 uur

Evenals vorig jaar worden de filmavonden samen met Vrijzinnigen Bennekom georganiseerd. Er worden films gekozen die te maken hebben met het gedachtegoed binnen onze geloofsgemeenschap. In een inleiding wordt het onderwerp kort toegelicht en na afloop is er een nabespreking.

We zijn op donderdag 30 november om 19.30 uur weer welkom in Bennekom voor een gezamenlijke filmavond. Dan zal de film The fish fall in love (Ali Raffi, 2006) worden vertoond.

Deze film neemt ons mee naar het uitgestrekte en kleurrijke Iran. Aziz, een man van middelbare leeftijd, keert na 22 jaar terug in zijn geboorteplaats. Hier wil hij zijn eigendommen en zijn familiehuis verkopen, voordat hij voorgoed vertrekt. Maar het huis blijkt volop bewoond én het herbergt een restaurant met de naam  Attieh.

En laat dat nu dezelfde naam zijn als die van het meisje met wie hij opgroeide en met wie hij verloofd was vóór zijn verdwijning. Waarom ze ooit uit elkaar gingen zal in de hele film niet duidelijk worden, maar alles draait erom dat Aziz en Atieh weer met elkaar in contact komen. Dat gaat aanvankelijk zo moeizaam dat Aziz het stadje bijna weer verlaat. Maar Atieh’s dochter besluit om elke dag een fantastisch diner voor hem te maken.

Plaats:        De Ontmoeting, Emmalaan 1, Bennekom.

Kosten:       € 4,- (voor filmrechten, etc.)

Comments