Startpagina‎ > ‎Samen zijn en doen‎ > ‎

Filmavonden

De gezamenlijk met Vrijzinnigen Bennekom georganiseerde filmavond is deze maand op donderdag 23 februari.

De vertoonde film is Een man die Ove heet (Zweden, 2016). Een tragikomedie van regisseur Hannes Holm over Ove, een gepensioneerde man die de brompot van de buurt is. Op het woonerf eist hij strikte naleving van de regels en wijst iedereen terecht die daar maar even van afwijkt. Geregeld gaat hij naar het graf van zijn vrouw om haar te vertellen over wat hem overkomen is. Zij was zijn grote liefde. Het is zijn wens haar spoedig te volgen. Hij is klaar met het leven.

In flashbacks zien we enkele episoden uit zijn leven. Door tegenslagen wordt een verlegen, wat excentrieke, goedaardige jongen door de jaren heen een norse, knorrige man.

In Ove's leven komt een keer door de komst van nieuwe buren op het woonerf. Het is een gezin van een sullige jonge Zweed met een daadkrachtige Iraanse vrouw en twee kinderen. De start belooft niet veel goeds: al op de eerste dag rijdt de Zweed  Ove's brievenbus omver. Desondanks ontstaat er – niet van de ene dag op de andere – een vriendschap door de onbevangen wijze waarop de nieuwe buurvrouw met hem omgaat.

Een lichtvoetige film over een zwaar thema.

Als tegemoetkoming in de kosten wordt een bijdrage van € 4,- gevraagd.

Aanvang 19.30 uur; de Rijnkapel is open vanaf 19.10 uur.

Comments