Startpagina‎ > ‎

Meditatieve dans

We zullen deze maanden veel dansen herhalen met wat verzoekjes van de dansgroep er tussendoor. Iedere vrijdagmorgen in juli t/m 11 augustus dansen we van 10.00 - 11.15 uur in ons mooie kerkje. Vrijdag 1 september begint een nieuw seizoen.

Sacrale dans is een vorm van meditatieve dans. Het biedt de mogelijkheid lichaam, ziel en geest met elkaar in harmonie te brengen. Onder sacraal kun je verstaan: "helend". Het kan niet alleen een plezierige, maar ook een diepe belevenis zijn die aansluit bij religieuze wortels van onze cultuur. In alle tijden heeft de mens gedanst om binnen- en buitenwereld, hemel en aarde met elkaar te verbinden.

De betrekkelijk eenvoudige passen bieden een afwisseling van inkeer en ontmoeting. Voor de muziek wordt gebruik gemaakt van religieuze muziek zoals Taizé-liederen, maar ook van volks- en klassieke muziek. De nadruk ligt op het met volledige aandacht in beweging zijn, niet op technische perfectie. Daarom kan iedereen die kan lopen, meedoen met deze vorm van meditatie.

Er wordt elke vrijdagochtend van 10.00 tot 11.15 uur gedanst, met uitzondering van de vakanties.

De kosten bedragen  € 3,- tot € 5,- per keer. Na afloop kan thee of koffie worden gedronken.

De dansochtenden worden geleid door Margreet Spijker - van der Laan. Inlichtingen: 0317  313 905.


Comments