Regiodag

SPIRITUALITEIT ALS LEVENSKUNST  (Regiodag):  zaterdag 14 april 2018 10.30 uur

 

   Deze dag staan we stil bij de vraag wat spiritualiteit is en wat die in ons leven kan betekenen. 

   Het woord wordt vandaag de dag te pas en te onpas gebruikt en lijkt aan ernstige inflatie onderhevig. Hein Stufkens omschrijft spiritualiteit als levenskunst. Onder levenskunst verstaan veel mensen: het vermogen om niet te zwaar aan de dingen te tillen, te pakken wat je pakken kunt en je op een prettige en zo comfortabel mogelijke manier door het leven heen te slaan. Hoort een terrasje bij en een vakantie in de zon….  Niks mis mee natuurlijk.

   Maar is dat het leven waar we als mens toe geroepen zijn? Voedt het ook de ziel? Verstikt het niet de stem die diep in ons oproept tot leven "zoals we bedoeld zijn"? 

   De christelijke en vele andere spirituele tradities ontwikkelden in de loop der eeuwen een scala aan oefeningen en inzichten waarmee we een ander soort levenskunst kunnen ontwikkelen: een levens-kunst die ons bevrijdt van onze gehechtheden en onze ego-gerichtheid, en die ons helpt uit te groeien tot eenvoudige, wijze en liefdevolle mensen.

   Tijdens zijn inleiding in de ochtend vertelt Hein Stufkens over zijn eigen bronnen en geeft hij handvatten voor het inbouwen van spiritualiteit in je dagelijks leven.

   ’s Middags is er gelegenheid om aan de hand van een of meer oefeningen te ervaren wat spiritu-aliteit in ons leven kan betekenen. En er zal ook af en toe wel een lied klinken…..

 

   Dagprogramma:

    10.30 – 12.30 Inleiding en gesprek

    12.30 Lunch

    13.30 – 16.00 workshop

 

   Hein Stufkens (1947) is filosoof, spreker, schrijver en dichter. Van zijn hand verschenen zo’n dertig boeken: beschouwend werk, romans en gedichtenbundels. Ook werkte hij mee aan tal van TV- en radioprogramma’s op levensbeschouwelijk gebied. Sinds 2001 woont en werkt hij in Cadzand, waar hij samen met zijn vrouw Brigitte Stufkens-Geerlings het franciscaans georiënteerde bezinnings- en cursuscentrum "La Cordelle" stichtte.

  Behalve door de Jungiaanse psychologie en de westerse christelijke mystiek en gnosis is hij geïnspireerd door de wereld van het zen-boeddhisme. Hij schreef onder meer: "Spiritualiteit als levenskunst" en "De Grondwet voor Geluk".

   Voor informatie over activiteiten en publicaties: www.lacordelle.nl.

   De dag wordt gehouden bij Vrijzinnig Lunteren, Dr. Kimmijserlaan 28, Lunteren.

   De kosten zijn € 30,- voor leden en € 40,- voor niet-leden, inclusief lunch.

   U kunt zich opgeven op één van onderstaande adressen:

   treep@upcmail.nl

   g.a.gaikhorst@outlook.com

   lennykoster@upcmail.nl

   vandervoet-rhenen@planet.nl       

 

 

Comments