Open Dag van de Vrijmetselarij

MONUMENT VOOR BILTHOVEN


zondag 8 oktober 2017


vanaf 15:00 uur tot 18:00 uur


in Huize Het Oosten

Rubenslaan 1


3723BM Bilthoven


We nodigen u uit om op zondag 8 oktober om 15:00 uur in Huize Het Oosten (Rubenslaan 1, Bilthoven) aanwezig te zijn bij de schenking en onthullingsceremonie van een uniek maçonniek monument.

Dit gaat geplaatst worden op de rotonde bij station Bilthoven.

De Grootmeester van de 300 jarige Orde van Vrijmetselaren, Gerrit van Eijk, zal dit unieke maçonniek monument, namens de gehele Nederlandse Vrijmetselarij, symbolisch overhandigen aan burgemeester Sjoerd Potters van de gemeente De Bilt.

Met dit gebaar krijgt de lang bestaande en hechte verbinding tussen het dorp en de vrijmetselarij een zichtbare vorm. Dit jaar is dit extra bijzonder omdat de naamstelling van Bilthoven (als onderdeel van de gemeente De Bilt) 100 jaar geleden plaats vond.

Het aantal vrijmetselaren is nergens zo hoog als in De Bilt/Bilthoven en is door de aanwezigheid van drie loges en een wooncentrum een belangrijke factor in de gemeente.


De feestelijkheden starten dus om 15:00 uur in Huize Het Oosten. Er zal vervolgens gezamenlijk naar de rotonde gelopen worden alwaar de onthulling van het monument om 16:00 uur plaats zal vinden. U kunt daar ook rechtstreeks heen gaan.

Aansluitend is er een borrel voor de gasten in Huize Het Oosten. U kunt zich als gast aanmelden via: www.logedester.nuLoge De Ster in het Oosten, Jan Steenlaan 25 te Bilthoven.

Loge De Unie van Utrecht, Beethovenlaan 21 te Bilthoven.

Loge De Witte Roos, Rubenslaan1 te Bilthoven.

Loge De Drie Grote Lichten, Rubenslaan 1 te Bilthoven. 

www.desterinhetoosten.nl

www.unievanutrecht.nl

www.logedewitteroos.nl

www.dedriegrotelichten.nl

YouTube-video