Home‎ > ‎

Beleid 2010 - 2012


Vooruit is een kunstencentrum en een creatief forum: een gedreven werk-, denk- en toonplek voor artiesten, maar ook een motor van onrust en innovatie waar creatieve mensen elkaar ontmoeten en stimuleren.

 

Ø  Vooruit wil in de eerste plaats een riante thuishaven zijn voor artiesten, hun werk en ontwikkeling en samen met hen uitdagingen aangaan waar de samenleving ons voor stelt: culturele convergentie, de toenemende mediatisering, digitalisering.

Ø  Vooruit wil als een open, progressief huis functioneren, met aandacht voor diversiteit, duurzaamheid en innovatie, zowel in programma, netwerk als in organisatie.

Ø  Vooruit is zich bewust van zijn centrale plaats in het culturele veld en zijn maatschappelijke taak als kunstencentrum, ondernemer/werkgever en kruispunt van activiteit en ontmoeting. 

Ø  Vooruit wil bereikbaar zijn, kennis delen, helder en met zin voor ondernemerschap allianties aangaan met artiesten, organisaties, publiek, de stad en de samenleving.

 

 

Vooruit wil de komende jaren zijn beleid van innovatie en onderzoek verder zetten op al zijn beleidsvelden. Dit zijn de algemene prioriteiten voor de komende vier jaar:

Ø  een helder en goed onderbouwd artistiek beleid

Ø  een stimulerend internationaal netwerk

Ø  goed verankerde en breed toegankelijke onderzoekstrajecten

Ø  een interactieve publiekswerking met performant webplatform

Ø  creatief ondernemerschap in een goed uitgerust en open monument

Ø  kennisdeling en netwerkbevordering