Norbert's Vogelreisverslagen

Samen in El Rocio (Coto Doñana) 12 02 2015
Na een eerste bescheiden site die online kwam in februari 2005, had ik eind 2006 een nieuwe site in elkaar gestoken die er op dat ogenblik redelijk professioneel uitzag. Hierop natuurlijk mijn "vogelreisverslagen" maar ook heel wat info in verband met "vogelgebieden" en een pagina met tal van "links" naar interessante websites....

Het spreekt voor zich dat deze site niet meer van deze tijd was. Omdat ik ook de inhoud van de “vogelgebieden” al enkele jaren niet meer aan het updaten was had ik de keuze om te stoppen of een eenvoudige site te maken maar dan alleen voor mijn reisverslagen.

Na lang twijfelen heb ik dan toch maar een “mini” site gemaakt via Google Sites met een 50-tal verslagen. Mijn verslagen staan ondertussen wel allemaal op de site Cloudbirders.com maar voor mezelf blijft het op deze manier veel overzichtelijker.

Op de subpagina's van Frankrijk en Spanje staan een aantal interessante links naar websites met de waarnemingen van zeldzame vogels. Verder staan hier ook nog enkele YouTube filmpjes die ik sedert enkele jaren aan het maken ben tijdens onze reizen. Ook heb ik een pagina gemaakt met praktische informatie ivm de omgeving van Lac du Der en Lac d'Orient.

Norbert Willaert (norbert.willaert@skynet.be)


Bekijk ook mijn korte natuurfilmpjes op You Tube.
Vroeger reisden Marleen en ik meestal met de wagen maar sedert de lente van 2004 rijden we met een Van (kleine mobilhome) Europa rond op zoek naar vogels, vlinders, zoogdieren en al het moois dat de natuur ons biedt. Omdat Marleen nog werkt en haar verlof beperkt is durf ik ook wel eens op stap te gaan met enkele vogelvrienden of alleen maar dan enkel naar gebieden die ik vrij goed ken.

Ondertussen zitten we aan de tweede versie van de Van en rijden we sedert 2015 rond met een kleine mobilhome, het voordeel is dat het comfort veel verbeterd is en we nu ook fietsen mee kunnen nemen.

Sinds begin 2007 gebruik ik een GPS in de wagen om de coördinaten van de verschillende bezochte plaatsen te noteren. Gemakkelijk voor iemand met een GPS in de wagen maar de coördinaten kunnen ook gebruikt worden via Google Maps.

Norbert.

De site is het laatst bewerkt op 28/10/2017