Nieuws


Moederdag bloemen als verrassing

Geplaatst 14 mei 2017 05:31 door Voedselbank Stichtse Vecht   [ 16 mei 2017 12:47 bijgewerkt ]

Vandaag, 14 mei 2017, worden de moeders in Maarssen die een voedselpakket halen bij Voedselbank Stichtse Vecht in het zonnetje gezet. Zij krijgen allemaal een bloemetje dat is gemaakt door vrijwilligster Mia van Belle. Zij heeft er veel tijd in gestoken, maar er ook veel plezier aan beleefd. Een geweldige actie van Mia!

De kosten voor deze verrassing zijn betaald door de Diaconie van de Arkgemeente in Maarssenbroek.

Meer informatie over: Arkgemeente

Lionsclub Loosdrecht verzamelt heel veel DE-punten

Geplaatst 24 apr. 2017 06:07 door Voedselbank Stichtse Vecht

De Lionsclub Loosdrecht heeft weer geweldig veel DE-punten voor ons ingezameld. Dankzij deze actie mochten wij deze week maar liefst 820 pakken koffie in ontvangst nemen. Wij danken iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

Meer informatie over Lionsclub Loosdrecht

Voedselbank zoekt chauffeurs

Geplaatst 20 apr. 2017 11:50 door Voedselbank Stichtse Vecht

Wegens het vertrek van een tweetal chauffeurs zoekt Voedselbank Stichtse Vecht naar nieuwe chauffeurs. Heb je interesse hiervoor stuur dan een mail naar ons secretariaat (kijk bij Contact voor het mailadres). Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op over de mogelijkheden.

Op de foto de voedselbank bus

Jaarverslag en Financieel verslag 2016 online geplaatst

Geplaatst 11 apr. 2017 08:00 door Voedselbank Stichtse Vecht

Voedselbank Stichtse Vecht werkt zo transparant mogelijk en heeft het Jaarverslag en het Financieel Verslag over het jaar 2016 geplaatst op deze website. Interesse? Kijk in de linkerkolom bij Over ons/Jaarverslagen.

Trimclub Maarsseveense Plassen bestaat 50 jaar en steunt voedselbank

Geplaatst 29 mrt. 2017 06:09 door Voedselbank Stichtse Vecht   [ 29 mrt. 2017 06:10 bijgewerkt ]

De trimclub Maarsseveense Plassen bestaat 50 jaar en als sportieve jubileumgroet schenken zij in samenwerking met Zwembad Safari 25 zwemabonnementen aan deelnemers van de voedselbank. Fantastisch! Wij weten zeker dat wij hier veel mensen erg blij mee maken!

Meer informatie over: Zwembad Safari
Meer informatie over: Trimclub Maarsseveenseplassen

Jongeren Hervormde gemeente Nieuwer ter Aa brengen tassen vol goederen

Geplaatst 29 mrt. 2017 06:02 door Voedselbank Stichtse Vecht   [ 29 mrt. 2017 06:04 bijgewerkt ]

18 jongeren van de Hervormde gemeente uit Nieuwer ter Aa kwamen naar de voedselbank met tassen vol goederen die zij in het dorp hadden ingezameld. Na een rondleiding en een presentatie over het werk van de voedselbank hebben zij alle producten gesorteerd en ook alvast de eieren ingepakt die klaar stonden voor de uitgifte. Allemaal héél erg bedankt! 

Meer informatie over: Hervormde gemeente Nieuwer ter Aa

Nieuwsbrief maart 2017 is verschenen

Geplaatst 29 mrt. 2017 05:58 door Voedselbank Stichtse Vecht

Vanaf vandaag kan de Nieuwsbrief van maart 2017 gedownload worden op deze website. Ga in het linker menu naar Nieuwsbrief en klik op downloaden. Vanaf 2017 verschijnt de Nieuwsbrief 1x per kwartaal. Dus in de maanden maart, juni, september en december.

Burgemeester en Wethouders op College-tour bij voedselbank

Geplaatst 17 mrt. 2017 09:30 door Voedselbank Stichtse Vecht

Donderdag 16 maart 2017 bezochten Burgemeester Marc Witteman en de wethouders van Gemeente Stichtse Vecht de voedselbank op locatie Bloemstede 3 in Maarssenbroek. Het bestuur en de vrijwilligers hadden een actief programma bedacht, waarbij gestart werd met koffie en thee, waarna voorzitter Jerry Sterk de middag opende en uitleg gaf over de activiteiten van de voedselbank. Daarna volgde een rondleiding door de diverse lokalen, met uitleg van vrijwilliger Kees Vernooij over de kwaliteitscontrole die erg belangrijk is. De burgemeester en wethouders werden ook aan het werk gezet. Zij hielden zich bezig met portioneren (na uitleg van vrijwilligster Wil de Graaf), de voedselkratten vullen en de winkeltafel klaar maken. Hun inzet werd zeer gewaardeerd. Aan het eind van het bezoek werd nog stilgestaan bij de intake van de deelnemers van de voedselbank. Uiteengezet werd aan welke normen zij moeten voldoen en 2 cases werden getoond op de beamer. Al met al een zeer geslaagd bezoek, waarbij ook de problematiek van de huisvesting onder de aandacht werd gebracht. Op de foto bedankt burgemeester Witteman het bestuur en de vele vrijwilligers die zich inzetten voor dit bezoek en voor de voedselbank.

Jan Dijkstra nieuwe secretaris van Voedselbank Stichtse Vecht

Geplaatst 17 mrt. 2017 09:13 door Voedselbank Stichtse Vecht   [ 19 mrt. 2017 06:40 bijgewerkt ]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vanwege ziekte heeft Bernadette Huisman haar secretarisfunctie van de voedselbank eind 2016 moeten beëindigen. Per 1 februari 2017 is een opvolger gevonden in de persoon van Jan Dijkstra. Een zeer ervaren man die zijn sporen in het werkzame leven heeft verdiend en zeer geschikt is om deze functie te vervullen. Het bestuur wenst hem veel succes en plezier toe.

Basisschool de Tweesprong verzamelt producten op twee locaties

Geplaatst 13 mrt. 2017 08:16 door Voedselbank Stichtse Vecht   [ 13 mrt. 2017 08:18 bijgewerkt ]

Afgelopen tijd heeft Basisschool de Tweesprong uit Maarssen op twee locaties (Duivenkamp en Fazantenkamp) producten ingezameld die wij goed kunnen gebruiken als vulling voor de kratten van onze deelnemers. Wij bedanken de leerlingen, ouders en leerkrachten voor hun inzet!

Meer informatie over Basisschool de Tweesprong

1-10 of 84