Vliegen

Wie heeft er niet ooit een keer van gedroomd zelf een vliegtuig te kunnen besturen? In een echt vliegtuig, mag je uiteraard niet zomaar in de cockpit plaatsnemen en de luchtruim in gaan.
In de simulator van Vliegen om te Helpen mag dat wél. Na een korte uitleg over de besturing en bediening van het vliegtuig, zet u zelf het gas vol open, haalt de rem eraf en maakt snelheid. Bij voldoende vaart, trekt u de flightyoke wat naar u toe. Enkele momenten later ziet u de grond onder u wegglijden en vliegt u.
 
Wat kun je verwachten als je je een afspraak maakt ?

Echt anderhalf uur simulatievliegen. Koffiedrinken en kletsen doen we buiten die tijd. 
Een dubbelwerkende cockpit. De pedalensets en flightyokes maken - net als in het echt - aan de linker- en rechterkant dus dezelfde bewegingen. Samen vliegen is absoluut veel leuker dan in je eentje.
Een kop koffie, thee of glas fris (wordt niet door het boordpersoneel geserveerd maar gewoon in de huiskamer, door mij)

Een uitzicht middels breedbeeldschermen! Drie vóór je en links en rechts van je ook één. Totaal zijn er 7 monitoren in gebruik, de twee kleinere geven de vlieginstrumenten weer.

Een aardig realistiche vliegervaring. Er zijn mensen geweest die echt even luchtziek dreigden te worden.

Vliegen waar jij maar wilt, voor zover het binnen de grenzen van Flightsimulator X kan.

Op beenlengte instelbare zittingen (net als in de auto).


Trillings-simulatie

Goedgekeurde veiligheidsgordels (niet écht nodig, maar staat geweldig in de cockpit)

Koptelefoon-sets, waarmee piloot en co-piloot met elkaar kunnen praten en waarmee je uiteraard de luchtverkeersleiding kunt horen.
 
Waar is het ? 
De simulatiecockpit bevindt zich in Pijnacker (in de buurt van Delft, tussen Den Haag en Rotterdam in).
 
Wanneer kan het ?
Er zijn geen vaste tijden, we maken een afspraak in overleg.
 
Voor wie is het leuk ?
Absoluut voor jong en oud en iedereen daar tussenin. Het is een leuk uitje voor met z'n tweeën of uiterlijk met z'n drieën. Om praktische redenen, is het handig als je 10 jaar of ouder bent. Soms gebruiken we gewoon een verhoogkussen. Dan kun je niet bij de pedalen, maar kun je in elk geval vliegen en over het instrumentenpaneel naar buiten kijken (erg handig ;-) )

 
Meer informatie nodig ?
Voor vragen en natuurlijk om een afspraak te maken, kun je mailen naar vliegenomtehelpen@gmail.com
 
Foto beneden: de zes basis vlieginstrumenten, daarnaast een glimp van de automatischepiloot, de navigatieradio en de starter. Dit is een oude foto; inmiddels zijn er veel meer instrumenten, maar de "basic six" zijn er natuurlijk nog steeds. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Subpagina''s (1): Youtube filmpje